Društvo

Sniježne nevolje širom Crne Gore: Kroz Sozinu mogu samo putnička vozila, mećava na Ublima

Širom Crne Gore snijeg i dalje pada, pa pravi probleme na lokalnim putevima i seoskim područjima u Bijelom Polju, Beranama, Petnjici, Herceg Novom, kao i Ulcinju. Iz AMSCG je saopšteno da je zbog snijega i nevremena saobraćajnica od Podgorice do Sutomora otvorena samo za putnička vozila.

:Veliki pozdrav i cijenim vas rad!Molim vas da objavite.Saljem vam snimak horor puta Petnjica-Laze.Laze, koje je bogato sa stanovnicima, a takodje ima i bolesnih i nepokretnih osoba u istom. Opstina ne salje vozilo, koje bi max za pola sata rijesilo taj problem. A samo smo udaljeni od centra opstine, 4/5km. A put je 80% brdovit i opasan. Tuzno ali istinito.Molim da obajvite vidéo i tekst. Da vide svi a i dijaspora zasto odlazimo. Na snimku auto 4×4 koje ne moze da izadje. Zamislite kako bi auto sa jednom vucom proslo kroz ovaj horor. 😞"

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Bijelo Polje

Sozina trenutno !Darko Dabović šalje snimak.☺

Gepostet von Bar na dlanu am Donnerstag, 10. Januar 2019

"Sozina neprohodna, udes"

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Na sjeveru najviše su ugrožena sela u bjelopoljskoj opštini, a selo Ramčina koje je udaljeno od Ribarevina tri kilometra već je dva dana u blokadi.

Putevi prema selima Femića Krš, Brzava, Žurena, kao i put koji vodi prema Ruljevinama, prema Brijegu, Klinac i Novo selo su u kritičnom stanju. U Zatonu je snijeg napadao i preko 30 centimetara, a nadležni apeluju na mještane da budu strpljivi.

Regionalni putni pravac Berane-Trpezi, za protekla dva dana nijednom nije očišćen, a zbog snijega i leda problemi u saobraćanju u beranskoj opštini kako na gradskom tako i na seoskom području su neminovni.

Radnici Agencije za izgradnju i razvoj grada čistili su seoske puteve ka selima Rovca, Šekular, Lubnice i Polica, a danas je mehanizacija opet upućena ka Lubnicama i Šekularu.

Berane

“Prioritet nam je čišćenje snijega u gradskim ulicama, kako bi naši sugrađani i u ovim uslovima mogli normalno da funkcionišu. Sve saobraćajnice u gradskoj zoni su očišćene, ali zbog snijega koji ne prestaje i dalje da pada, radnici Agencije sa raspoloživom mehanizacijom biće sve vrijeme angažovani na terenu”, kazao je direktor Agencije Miro Vešović.

Iz Komunalnih preduzeća u Plavu, Mojkovcu i Rožajama saopštili su da su svi putevi prema centrima mjesnih zajednica, očišćeni i prohodni.

Mojkovac
Mojkovac
Plav
Rožaje

Oprezna vožnja savjetuje se vozačima kroz Platije, kao i na putu Mojkovac-Kolašin i Žabljak-Pljevlja.

Fotografije i snimke sa puteva u Crnoj Gori možete slati i na FB stranici Podgoričkog vremeplova. 

"Put cetinje podgorica"

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Mittwoch, 9. Januar 2019

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Mittwoch, 9. Januar 2019

"Put Mojkovac-Kolašin. I dalje neočišćen."

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Snijeg i u Ulcinju, mećava na Ublima, zaledilo ka Vrbanju 

Zbog niskih temperatura vazduha u Herceg Novom zaledile su se dionice puteva prema graničnom prelazu na Sitnici i Vrbanju, a kako javlja Radio Herceg Novi, jaka snježna mećava na Ublima otežala je rad komunalnim ekipama.

Foto: Radio Jadran

Oni su kazali da se na terenu intenzivno radi, ali da je veoma teško držati stanje pod kontrolom jer snijeg neprestano pada, pa mole sugrađane za razumijevanje.

Foto: Radio Herceg Novi

Kamioni Čistoće su zaglavljeni u snijegu na Dugunji. Apeluju da se ne kreće ka Ublima gdje su snježni nanosi visoki preko metar i po. Otežano se saobraća i prema Vrbanju.

Foto: Radio Jadran

Prema riječima direktorice Komunalno stambenog preduzeća Jasmine Konjević, od Dizdarice su svi putevi zavijani, a snjegočistačem nastoje da se probiju do Dugunje i sela Ubli.

Foto: Radio Herceg Novi

“Mećava je od zone Azila, do tu je prošlo ručno i mašinsko nasipanje. Povukli su ekipu koja radi ručno nasipanje, jer je jako velika mećava. Ide samo mašinski čišćenje, dok snijeg ne prestane da pada nema efketa sa ručnim posipanjem”, istakla je ona.

Neprohodni su putevi od saobraćajnice Petijevići-Sitnica do kuća na Sitnici. Putevi su zaiejani, a ostavljeni su veliki nanosi.

Jako je velika količina leda od raskrsnice saobraćajnice Meljine-Petijevići do Vrbanja,a  ekipe su mašinski nasipale i išle su za njima nasipajući rizlu  i so.

Nekoliko centimetara sniježnog pokrivača prekrilo je čitavo Anamalsko područje u Ulcinju.

Ulcinj
Velika plaža

Obijelila je i Velika Plaža.

25 Komentara na "Sniježne nevolje širom Crne Gore: Kroz Sozinu mogu samo putnička vozila, mećava na Ublima"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend