Društvo

Sniježne nevolje širom Crne Gore: Kroz Sozinu mogu samo putnička vozila, mećava na Ublima

Širom Crne Gore snijeg i dalje pada, pa pravi probleme na lokalnim putevima i seoskim područjima u Bijelom Polju, Beranama, Petnjici, Herceg Novom, kao i Ulcinju. Iz AMSCG je saopšteno da je zbog snijega i nevremena saobraćajnica od Podgorice do Sutomora otvorena samo za putnička vozila.

:Veliki pozdrav i cijenim vas rad!Molim vas da objavite.Saljem vam snimak horor puta Petnjica-Laze.Laze, koje je bogato sa stanovnicima, a takodje ima i bolesnih i nepokretnih osoba u istom. Opstina ne salje vozilo, koje bi max za pola sata rijesilo taj problem. A samo smo udaljeni od centra opstine, 4/5km. A put je 80% brdovit i opasan. Tuzno ali istinito.Molim da obajvite vidéo i tekst. Da vide svi a i dijaspora zasto odlazimo. Na snimku auto 4×4 koje ne moze da izadje. Zamislite kako bi auto sa jednom vucom proslo kroz ovaj horor. 😞"

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Bijelo Polje

Sozina trenutno !Darko Dabović šalje snimak.☺

Gepostet von Bar na dlanu am Donnerstag, 10. Januar 2019

"Sozina neprohodna, udes"

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Na sjeveru najviše su ugrožena sela u bjelopoljskoj opštini, a selo Ramčina koje je udaljeno od Ribarevina tri kilometra već je dva dana u blokadi.

Putevi prema selima Femića Krš, Brzava, Žurena, kao i put koji vodi prema Ruljevinama, prema Brijegu, Klinac i Novo selo su u kritičnom stanju. U Zatonu je snijeg napadao i preko 30 centimetara, a nadležni apeluju na mještane da budu strpljivi.

Regionalni putni pravac Berane-Trpezi, za protekla dva dana nijednom nije očišćen, a zbog snijega i leda problemi u saobraćanju u beranskoj opštini kako na gradskom tako i na seoskom području su neminovni.

Radnici Agencije za izgradnju i razvoj grada čistili su seoske puteve ka selima Rovca, Šekular, Lubnice i Polica, a danas je mehanizacija opet upućena ka Lubnicama i Šekularu.

Berane

“Prioritet nam je čišćenje snijega u gradskim ulicama, kako bi naši sugrađani i u ovim uslovima mogli normalno da funkcionišu. Sve saobraćajnice u gradskoj zoni su očišćene, ali zbog snijega koji ne prestaje i dalje da pada, radnici Agencije sa raspoloživom mehanizacijom biće sve vrijeme angažovani na terenu”, kazao je direktor Agencije Miro Vešović.

Iz Komunalnih preduzeća u Plavu, Mojkovcu i Rožajama saopštili su da su svi putevi prema centrima mjesnih zajednica, očišćeni i prohodni.

Mojkovac
Mojkovac
Plav
Rožaje

Oprezna vožnja savjetuje se vozačima kroz Platije, kao i na putu Mojkovac-Kolašin i Žabljak-Pljevlja.

Fotografije i snimke sa puteva u Crnoj Gori možete slati i na FB stranici Podgoričkog vremeplova. 

"Put cetinje podgorica"

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Mittwoch, 9. Januar 2019

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Mittwoch, 9. Januar 2019

"Put Mojkovac-Kolašin. I dalje neočišćen."

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Donnerstag, 10. Januar 2019

Snijeg i u Ulcinju, mećava na Ublima, zaledilo ka Vrbanju 

Zbog niskih temperatura vazduha u Herceg Novom zaledile su se dionice puteva prema graničnom prelazu na Sitnici i Vrbanju, a kako javlja Radio Herceg Novi, jaka snježna mećava na Ublima otežala je rad komunalnim ekipama.

Foto: Radio Jadran

Oni su kazali da se na terenu intenzivno radi, ali da je veoma teško držati stanje pod kontrolom jer snijeg neprestano pada, pa mole sugrađane za razumijevanje.

Foto: Radio Herceg Novi

Kamioni Čistoće su zaglavljeni u snijegu na Dugunji. Apeluju da se ne kreće ka Ublima gdje su snježni nanosi visoki preko metar i po. Otežano se saobraća i prema Vrbanju.

Foto: Radio Jadran

Prema riječima direktorice Komunalno stambenog preduzeća Jasmine Konjević, od Dizdarice su svi putevi zavijani, a snjegočistačem nastoje da se probiju do Dugunje i sela Ubli.

Foto: Radio Herceg Novi

“Mećava je od zone Azila, do tu je prošlo ručno i mašinsko nasipanje. Povukli su ekipu koja radi ručno nasipanje, jer je jako velika mećava. Ide samo mašinski čišćenje, dok snijeg ne prestane da pada nema efketa sa ručnim posipanjem”, istakla je ona.

Neprohodni su putevi od saobraćajnice Petijevići-Sitnica do kuća na Sitnici. Putevi su zaiejani, a ostavljeni su veliki nanosi.

Jako je velika količina leda od raskrsnice saobraćajnice Meljine-Petijevići do Vrbanja,a  ekipe su mašinski nasipale i išle su za njima nasipajući rizlu  i so.

Nekoliko centimetara sniježnog pokrivača prekrilo je čitavo Anamalsko područje u Ulcinju.

Ulcinj
Velika plaža

Obijelila je i Velika Plaža.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ko...
Gost
ko...

cim prodje zima sve se zaboravi a onda kada dodje ponovo onda se pocne da kuka

Markom
Gost
Markom

Nase uvijek iznenadi snijeg usred zime

Dejo fašista🕯
Gost
Dejo fašista🕯

Malo snijega i pomet na ulice srećom što ne pada stalno. Na primorje.

Gost
Gost
Gost

Sto nekima smeta istina, Berane je u haosu, dzabe vam sto hvalite na portalu gdina Scekica kad gradjani vide, nisu coravi kod ociju, ne cisti se dalje od grada, cak je i u Novom naselju haos. Cime se sve bavite, bas ste za ispitivanja..

Slavko
Gost
Slavko

Cista laz je to sto pricas. Evo da pocnemo od Podgorice dje je ocisceno 1% grada a to je dio oko Opstine… Ostalo ko oretekne pricace. Glavni grad lider u 21. vijeku. Zastidje.

Titograd
Gost
Titograd

U glavnom gradu je 5 cm snikega palo a to nije nista za razluku od sjevera. Nego su ljudu u PG nesposobni za snijeg, plase ga se ka da je vulkan proradio. Ocistite sjever!!! Tamo su ljudi u vecem problemu.

Gost
Gost
Gost

Ko pominje Pg? Ne znam kakvo je stanje tamo, ja govorim za Berane. Kako mozes da tvrdis da lazem kad zivis u Pg? Da zivis u Beranama bas da vidim kako bi me demantovao. Ako ne vjerujes pogledaj fotografije sa nekih fb stranica, cisto da se rasteretis, samo mi se vi u Pg nemojte polomit od 10cm snijega.

Anoniman
Gost
Anoniman

A u tivat kotor herceg novi i budvi ulice putevi prohodni jer ovim opstinama nema uopste snijega

Suljo Suljic
Gost
Suljo Suljic

Nemojte slučajno Plav i Gusinje da spomenete..

bane
Gost
bane

ja na Ct citavo jutro otkopavam auto i na kraju vidim da nije moje…nema ga mnogo,mozda 80cm

Negokako
Gost
Negokako

Nema struje, snijeg iznenadio u januaru, problemi u zdravstvu, korupcije svuđe, a ođe na CDM-u glavni problem mitropolija, komite i ostale gluposti. Postali ste glavni portal za raspirivanje mrznje u Crnoj Gori. Cijela evropa se bavi socijalnim pitanjima i kako da unaprede standard, protestvuju, a jedino mi kao ovce sve nam je potaman.

NK-CT
Gost
NK-CT

E strasno,na Cetinju je sigurno preko 70 cm,ali niko nista ne pominje…ekipe i komunalci ne staju od juce.Ne mogu stizati da ciste,koliko pada…

pg79
Gost
pg79

Ne precerujte cetasi na mjerne stanice u tri pokazuje 55 cm.ne morate vazda kukat prvi eto je Bar bez struje Mojkovac zameten pa cute

...
Gost
...

Trazil ste i trpite

Zbunjena
Gost
Zbunjena

A u Podgorici? 😀

Gost
Gost
Gost

Nemoj kukala da nam njima sto zafali, padne 5 cm snijega i vanredno stanje. 😀

Slavko
Gost
Slavko

Stvarno se raspadamo u svakom pogledu, ovih par santimetara razvijena zemlja ne osjeti… Hvala dpsu sto ni mehanizaciju nemamo…

Nole
Gost
Nole

Opstina Berane ne spava, svaka ulica i trotoari očišćeni. Svaka cast.

Gost
Gost
Gost

Ti bgm kao da ne zivis u Beranama. Snijeg ne prestaje da pada, to stoji, ali ne vidjoh dalje od grada da ciste. A bitno da si ti pohvalio Scekica i kompaniju. Blagos..

PROSJECNO RADIM
Gost
PROSJECNO RADIM

Izgleda ja i ti nismo u istom gradu???
Kako cisto ne moze se ni Bolnici prici koluko je dobro ocisceno,neka se sad politicke price….

Titograd
Gost
Titograd

Casti mi Nole dobro lazes, da ne vidim povjerovao bi ti

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

E tvoje mi casti

Ivo meteo
Gost
Ivo meteo

Puštite ove besposlice, dajte malo Miraša i Rista.

putar
Gost
putar

snijeg iznenadio putare…jbg januar pa jos i da snijeg pada ha

gundelj
Gost
gundelj

Ajde pali dokoličaru .

Send this to a friend