Društvo Tradicionalno druženje penzionera na Ivanovim koritima

Starijoj generaciji da stvorimo uslove da žive dostojanstveno

Prijestonica Cetinje ima dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Cetinja i posvećena je unapređenju statusa najstarije populacije u našem gradu, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan koji je prisustvovao tradicionalnim susretima penzionera Cetinja i crnogorskog primorja, održanim danas na Ivanovim Koritima, u organizaciji cetinjskog udruženja.

Podsjetio da je u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja otvoren Dnevni boravak, gdje penzioneri i oni koji su u zrelom dobu, mogu kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

“Pomagali smo i materijalno, kroz dodjelu jednokratnih socijalnih pomoći, onoliko koliko smo bili u mogućnosti. Moramo više da radimo kako bi stvorili vašoj generaciji uslove da živite dostojanstveno, sa osjećajem sreće, ispunjenosti i zadovoljstva. Ono što želim reći, jeste da nam je važno da treće životno doba provodite u dobrom zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima. Vaše iskustvo, znanje, rad i trud koji ste uložili radeći, gradeći zemlju i postavljajući temelje modernoj Crnoj Gori, u kojoj danas živimo, za poštovanje su i pamćenje“, istakao je gradonačelnik.

Manifestaciji je prisusutvovalo preko sto dvadeset penzionera iz Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog i grada domaćina.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vojo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

Ovaj Radivoje Vujovic nema dje se ne pleka ustvari tamo je dje se moze dobro čupnuti

Send this to a friend