Društvo Ne kosi se ni trava, niti se kupi smeće

Stoka upada na groblje u Tivtu, građani ogorčeni

Foto: Boka news

Više građana Tivta čiji preminuli članovi porodica počivaju na gradskom groblju Brdišta, požalilo se portalu Boka news zbog upadanja stoke na groblje i generalno neprihvatljivog stanja na groblju.

Ogorčeni Tivćanin koji je insistirao na anonimnosti kaže da nerijetko kada dođu na vječna počivališta njihovih najmilijih tamo zatiču goveda kako nesmetano šetaju grobljem.

„Grobno mjesto na Brdištima košta 3.500 eura, plus još što svakog mjeseca redovno plaćamo posebnu naknadu za održavanje groblja. Za taj novac ne dobijamo bukvalno ništa jer Komunalno preduzeće koje upravlja gradskim grobljem nije u stanju ni da betonira staze između grobova, pokosi travu u koju je dobar dio Brdišta zarastao, ni da pokupi smeće koje nesavjesni pojedinci ovdje bacaju”, kaže on.

Direktor Komunalnog preduzeća Vlado Đukić potvrdio je za ovaj portal kao tačne i osnovane većinu navoda građana, dodajući da Komunalno ipak radi sve što je u njegovoj moći da se stanje na Brdištima poboljša.

„Smeća na groblju nema i to je netačno jer se ono redovno čisti. Upravo smo uputili ekipu koja će pokositi travu i rastinje, a jutros smo popravili oštećenu ogradu i Komunalnoj inspekciji prijavili upadanje stoke na groblje koja već treći put u posljednjih nekoliko mjeseci, ruši ogradu postavljenu oko Brdišta i ulazi na groblje. Već duže vrijeme imamo problem sa takvim neprimjetrenim i neodgovornim načinom držanja krupne stoke od strane jednog broja građana iz obližnjeg naselja, ali ćemo siguran sam, sada uz podršku Komunalčne inspekcije naći odgovorne za to, kazniti ih i spriječiti da se to ubuduće dešava“, kazao je Đukić.

14

avatar
1000
9
5
0
 
12
Princ od KonikaToniNikolasssMrgudKRALJ NIKOLA I
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toni
Gost
Toni

A da skupite novac i napravite ogradu?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Što bi skupljali, pa ne ukopaje se čovjek za džabe ?

Mrgud
Gost
Mrgud

Kosačica na četiri noge. Ne troši gorivo,daje pride mlijeko.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ovaj tet sam juce procitao u kurir.. da nema kurira vi nebi znali sta da napisete!! ali 24 sata obicno kasnije!

Milan Dolovi
Gost
Milan Dolovi

Gospodo primorci, kad zaradite te silne pare od turizma, dođite s topom do Vilusa da ne potrošite koji dinar, da vidite kako se čuvaju kosti naših predaka, kakva je sloga među narodom kad je crkva u pitanju..

Nikolasss
Gost
Nikolasss

ne lupetaj

Realnost
Gost
Realnost

Moraju ući u groblje ,jedino još to PRIMORCI nisu rasprodali Rusima i Sjevernjacima,

New york
Gost
New york

Sramota!!!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Mrtvima to ne smeta, vjeruj mi.

Pele
Gost
Pele

U svako selo vecinom ima ograda oko groblja, pa da li je moguce da jedna turisticka atraktivna destinacija nema ogradu oko groblja, opstinari oduzite se zivim jer su pokojni stvorili iste, da im ne skrnave sveto mjesto goveda

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

“sveto mjesto”, mora da si pripadnik nebeskog naroda.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Došla da se isplače.

Pjer
Gost
Pjer

Ovo nije stoka vec sveta zivotinja Krava
I nije ona kriva nista

siciliano
Gost
siciliano

Stoka su oni koji su ovo omogucili.

Send this to a friend