Društvo OMBUDSMAN PREPORUČIO BOLNICI U DOBROTI DA SPROVEDE HITNU OBUKU SVIH SLUŽBENIKA ZBOG INCIDENTA

Stomatolog pesnicom slomio nos pacijentu

Bolnica Dobrota

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda preporučio je Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti da sprovede hitnu obuku za sve službenike na temu postupanja sa uznemirenim pacijentima, navodi se u nedavno objavljenom izvještaju o radu Ombudsmana za prethodnu godinu, a povodom fizičkog povređivanja pacijenta od strane stomatologa u bolnici, piše Dan.

U izvještaju o pritužbama na rad Specijalne bolnice za psihijatriju se navodi da se jedna žalba odnosila na prava lica lišenih slobode i četiri na zabranu mučenja i surovog neljudskog ili ponižavajućeg postupanja i kažnjavanja.

Zaštitniku je pacijent sa Odjeljenja za liječenje bolesti zavisnosti kazao da ga je stomatolog u bolnici, dr H.H. fizički napao, i tada mu je udarcem pesnicom u glavu polomio nos i nanio druge tjelesne povrede.

“Zaštitnik je nakon sprovedenog ispitnog postupka utvrdio da je postupanjem stomatologa povrijeđeno pravo na fizički integritet podnosioca pritužbe i dao preporuke Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru da u budućem periodu sprovede hitnu obuku na temu postupanja sa uznemirenim pacijentima za sve službe podrške u bolnici, odnosno njihove službenike koji su u kontaktu sa pacijentima, uključujući i radnike koji vrše poslove obezbjeđenja bolnice. SBP je najavila da će postupiti u skladu sa preporukom u vezi sa čim je preduzela korake”, ističe se u izvještaju Zaštitnika.

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
BijelaTitoJorgoSašaVolim prirodu
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tito
Gost
Tito

Treba biti rezervisan.U toj bolnici se liječe i narkomani ,a često šalju i kriminalce iz Spuža.

Jorgo
Gost
Jorgo

Njemu treba okinut prste da ne radi više, a ne da bije bolesne ljude.Ko god daje daj puno ime mada se zna ko je!

Volim prirodu
Gost
Volim prirodu

Osim završene škole /fakulteta, za rad sa duševno bolesnim osobama, potrebno više senzibiliteta, empatoje i vještine. Nijesu tamo smješteni da ih neko mlati i razbija im nos, postoji stručni način kako da im se ukaže pomoć, no kod nas topuz sve rešava, e žalosti…..

Saša
Gost
Saša

Empatije???

drzavnik
Gost
drzavnik

to tamo je ludnica

Mali Budo
Gost
Mali Budo

Ovako se i djeca zale roditeljima na ocijene a onda roditelji dodju da “” dijele ocijene “” i nastavnik pod pritiskom roditelja ili podigne
ocijene ili dobije otkaz
Ajte molim vas treba pustiti da neko ubije nekogs da bi se mrtav branio

Bijela
Gost
Bijela

Mozda u Pg tako.Nama ovamo djecu pojedini godinama urnisu,ponizavaju…i niko nista

Send this to a friend