Društvo

Stomatolog tužio Klinički zbog nezakonitog zapošljavanja

KCCG

Stomatolog Aleksandar Brajović tužio je Klinički centar Crne Gore KCCG i podnio prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije zbog nezakonitog zapošljavanja drugog kandidata na konkursu od 27. februara ove godine za prijem na radno mjesto doktora stomatologa u Stomatološkoj poliklinici. On traži poništenje odluke o izboru i raspisivanje novog konkursa.

Brajović je za Dan kazao da je KCCG nezakonito sproveo konkurs jer nijesu imali kriterijume za izbor, komisiju, nijesu organizovali intervjue sa kandidatima, te da su odabrali stomatologa sa nedovoljno iskustva, dok je njemu uskraćeno pravo da bude primljen u radni odnos iako imao bolje reference.

U nalazu Inspekcije rada, u koji je Dan imao uvid, navodi se da KCCG nije sklopio ugovor sa izabranim kandidatom u trenutku kontrole, ali da je naknadno obaviještena da postoji ugovor o radu sa novim stomatologom.

“Podnio sam zahtjev za inspekcijski nadzor, pri čemu inspektorka rada utvrđuje da kolega S.T., koji je primljen na konkursu, nema ugovor o radu u KCCG. Onda KCCG obavještava da ipak postoji ugovor o radu zaključen 1.4.2019. KCCG je raspisao javni konkurs za prijem opšteg stomatologa na upražnjeno radno mjesto. Konkurisao sam, iako sam specijalista, dakle više kvalifikacija imam za to radno mjesto i radno iskustvo od 14 godina, za razliku od kolege koji je primljen i koji je radio kao stomatolog samo dvije godine. U konkursu su stavili tzv. minimalne uslove koje ima svako sa završenim fakultetom i položenim državnim ispitom. Napominjem da intervjua sa kandidatima nije bilo”, tvrdi on.

Prea riječima Brajovića nakon isteka roka za dostavljanje dokumentacije na objavljeni oglas, tuženi nije preduzeo nijednu pozitivnim propisima predviđenu radnju, a koju je bio dužan da preduzme u cilju procjene ko je najbolji kandidat za radno mjesto koje se oglasom traži.

“Naime, tuženi, kao JZU i državni organ, nije oformio komisiju koja je bila dužna da prije svega utvrdi da li su prijave za predmetno radno mjesto bile uredne. Isto tako tuženi tj. komisija ili u nedostatku komisije direktor ili drugo zaposleno lice kod tuženog, a po ovlašćenju direktora nije obavilo intervju sa prijavljenim kandidatima, na osnovu kog bi se moglo utvrditi ko od prijavljenih kandidata najbolje odgovara za oglašeno radno mjesto, a prema svojim kvalifikacijama, odnosom sa pacijentima i stručnom znanju”, ističe Brajović.

On navodi da je poslao dopis Ministarstvu zdravlja i upozorio ih na koji način se biraju ljekari u Kliničkom centru, ali je naišao na zid ćutanja.

KCCG: Sud će utvrditi činjenice

Iz Kliničkog centra za Dan su odgovorili da je konkurs koji je objavljen 27.2.2019. godine u cjelosti sproveden po zakonu, a izabrani kandidat je ispunio sve uslove predviđene za predmetno radno mjesto.

“Naši pacijenti dobijaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu u svim segmentima Kliničkog centra pa i u Stomatološkoj poliklinici. S obzirom na to da je u pomenutom slučaju pokrenut sudski postupak pred nadležnim organima, radi poništenja odluke o izboru doktora stomatologije, utvrdiće se pravo činjenično stanje, te shodno tome KCCG se više neće oglašavati ovim povodom”, ističu iz KCCG.

Brajović navodi da njegovih 14 godina kliničkog staža, prosjek ocjena 8.89 nasuprot iskustva od dvije godine kolege i prosječne ocjene 7.73 su kriterijumi koji bi trebalo biti zanimljivi poslodavcu.

11

avatar
1000
7
4
0
 
11
DiZajnerkaGradjaninstomatologdzavidPacijent
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gradjanin
Gost
Gradjanin

S.T. je jedan od boljih stomatologa ,mlad i perspektivan momak, sve pohvale za njega…samo naprijed

DiZajnerka
Gost
DiZajnerka

Slazem se! Najbolji je 😊

stomatolog
Gost
stomatolog

Poslao sam jedan komentar i odgovor na već postojeći ali ne vidim da ste ga objavili.
Vrlo pristojno su sročeni. Nikog ne vrijeđaju, naprotiv pdstuču na razmišljanje svakoga ko ima čime da razmišlja.
Vjerovatno se plašite i dvoumite da li da objavite.
Neka vam je sa srećom vaša objektivnost.

Pacijent
Gost
Pacijent

Na stomatoloskoj poliklinici rade eminentna lica koja se priznaju ne samo u crnoj gori nego i u regionu. Doktor S.T. je jedan od boljih stomatologa u crnoj gori imao sam priliku i sam da se uvjerim u to, a to moze da potvrdi i redom zadovoljnih pacijenata koji su imali priliku (CAST) da budu zbrinuti od pomenutog. Ne osporavam tvoje… Više »

dzavid
Gost
dzavid

ST je zaposlen korupcijom…znaci ne vazi znanje,ne postoje kriterijumi..svi su javni oglasi namjesteni..pocetnik 2 godine staza,7.37 prosjek..uzas 🙁

vera
Gost
vera

Stomatoloska poliklinika-k a t a s t r o f a.Podjes da rijesis jedan problem,a vratis se sa nekoliko dodatnih jos ozbiljnijih problema.Kako su tamo “strucne” zubarke,mora da je to vrhunsko znanje sa podgorickog medic.faxa,jer takvo znanje mozes steci samo tu…

Student
Gost
Student

Na Stomatoloskoj poliklinici radi 99,9% ljekara koji su zavrsili studije van Crne Gore.Samo jedna doktorka je sa Medicinskog fakulteta u Podgorici a ona je trenutno na specijalizaciji u Beogradu.Vecina kadra(ljekara) je sa Stomatoloskog fakulteta u Beogradu tako da nemojte da pricate stvari o kojima niste informisani.Student sam stomatologije i svakodnevno provodim vrijeme tamo.

Doktor
Gost
Doktor

Spasao si se druže!!! Reci im HVALA što te nisu primili!

Velimir
Gost
Velimir

Nek ti bude 10.0 prosjek, ako nemaš vješte ruke dzabe mašeš sa papirima. Nije to posao za kompjuterom, zanat je to.

QvatrO
Gost
QvatrO

Kolika moze biti plata stomatologa u javnoj ustanovi?

1206
Gost
1206

550e maksimum

Send this to a friend