Društvo

Sud časti UCG utvrđuje je li Srđa Aleksić povrijedio Etički kodeks

Univerzitet Crne Gore

Sud časti Univerziteta Crne Gore pokrenuo je postupak po tužbi rektora Danila Nikolića da bi ispitao osnovanost njegovih navoda da je dekan Građevinskog fakulteta Srđa Aleksić povrijedio Etički kodeks, saznaje Pobjeda.

Nikolić je krajem jula prijavio i zatražio odgovornost Aleksića jer je, kako tvrdi, u periodu junjul pokušao da utiče na senatore da glasaju po njegovom zahtjevu onda kada je trebalo izabrati u zvanje dvije nastavnice sa Građevinskog fakulteta. Nikolić smatra da je time “zloupotrijebio svoju funkciju i prekoračio svoja zakonska ovlašćenja”.

“Poslali smo dekanu Aleksiću zahtjev da se izjasni, biće onda formirano vijeće i uslijediće dalja procedura. Do donošenja pravosnažne odluke više se nećemo oglašavati o tome”, rečeno je Pobjedi kratko u Sudu časti.

Dekan Građevinskog fakulteta kazao je ranije da nije povrijedio Etički kodeks.

“Ja da sam smatrao da sam išta povrijedio, to ne bih uradio. Nijesam uradio ništa loše. Ništa što na bilo kakav način može da škodi bilo kojoj akademskoj zajednici”, rekao je ranije Aleksić.

Rektor UCG, međutim, nije saglasan sa njim. Kada je zatražio od Suda časti da pokrene ovaj postupak, naveo je da se na osnovu dekanovih istupa postavlja pitanje njegove profesionalne odgovornosti, kao i odgovornosti prema kolegama i prema instituciji Univerzitetu Crne Gore.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend