Društvo

Suprotno zakonu: Opet pucano na živog kokota

NVO Udruženje Korina upozorila je da je juče, u okviru manifestacije ”Gađanje kokota” u Perastu, opet pucano na ovu životinju, što je suprotno zakonu.

 

“U momentu smrti, zatresao je krilima što je odagnalo sumnju gledaocima sa obale da je u pitanju maketa, kako je bilo najavljeno od strane Uprave za veterinu (veterinarske inspekcije)”, ističu u ovoj NVO.

Ova aktivnost, upozoravaju oni, krši više zakonskih normi, pogotovo od donošenja Zakona o zaštiti dobrobiti životinja 2008. godine.

“Naša organizacija je prvi put čula za ovaj događaj 2018. godine na dan održavanja manifestacije. Od tada vodimo borbu sa vjetrenjačama za adekvatno procesuiranje svega što treba da se procesuira u vezi sa istom, zbog ogromne nezainteresovanosti i neefikasnosti nadležnih organa”, kazali su u NVO.

Ovo je, dodaju, jedanaesta godina da se krše Krivični zakonik i Zakon o zaštiti dobrobiti životinja bez ikakvih posledica.

“Iako je veterinarska inspekcija koja djeluje pod nadležnošću Uprave za veterinu dostavila organizatorima rješenje o zabrani korišćenja žive životinje, i obavila nekoliko razgovora uživo sa njima, oni nisu uzeli za ozbiljno sve što je došlo iz te institucije. Ipak, mi nećemo odustati, makar bili jedini koji se zalažu za poštovanje prava i pravde”, poručili su u NVO Udruženje Korina.

56 Komentara na "Suprotno zakonu: Opet pucano na živog kokota"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend