Društvo

Tango se seli na ulice grada na Tari

foto: DN

Osmi po redu Internacionalni tango kamp u Kolašinu počinje danas, a ove godine tokom 17 dana trajanja ugostiće oko 600 gostiju iz više od 30 zemalja. Događaj će i ove godine biti potpuno besplatan za sve neplesače.

Jedan je od najvećih internacionalnih događaja u zemlji obilovaće besplatnim umjetničkim sadržajima koji će se održavati na Trgu borca i drugim ulicama Kolašina, pa će tako njegovi stanovnici i gosti moći da uživaju u pravoj karnevalskoj atmosferi, plesnim večerima, javnim časovima plesa, koncertima tango muzike kao i pratećim sadržajima koji uključuju koncerte i žurke uz različite muzičke žanrove.

Ljetnji tango kamp organizuje Tango natural Montenegro, a za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se plesni parovi, djevi i muzičari iz Crne Gore i inostranstva.

“Pored svakodnevnih plesnih aktivnnosti, gosti kampa na raspolaganju će imati i organizovane planinarske i biciklističke ture, sportsko penjanja, streličarstvo, jogu, relaks programe, jahanje, kreativne programe za djecu i mnoge druge sadržaje”, navode iz Tango Natural Montenegro.

Ističu želju da se u aktivnosti Kampa još više uključe Kolašinci, pa će iz tog razloga još više događaja, nego što je to do sada bio slučaj, biti organizovano na trgovima i ulicama.

“Pored plesnih večeri i koncerata, biće organizovani i veliki javni časovi plesa, a prateći program biće privlačan i ljubiteljima drugih muzičkih pravaca. Tako će gosti Kampa, zajedno sa ostalim turistima i Kolašincima uživati na DJ žurkama i živim svirkama”, kazao je osnivač Tango naturala Darko Dožić.

Zbog svog jedinstvenog sadržaj a, velikog broj a internacionalnih umjetnika i gostiju, kao i zbog velikog značaja za razvoj turizma u Crnoj Gori, Ljetnji tango kamp je dobio i prestižno priznanje od Nacionalne turističke organizacije.

Organizatori događaja posebno ističu njegov uticaj na jačanje turističke ponude Kolašina, koji je prošlog ljeta bio na trećem mjestu u državi po broju popunjenosti turističkih kapaciteta.

1 Komentar na "Tango se seli na ulice grada na Tari"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend