Društvo Podrška sa Filozofskog fakulteta beogradskim koelgama Dubravki Stojanović i Nikoli Samardžiću

Teroristi i atentatori ne mogu biti nacionalni uzori

Filozofski fakultet

Povodom javnog progona i pokušaja diskreditacije profesora Odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu, Dubravke Stojanović i Nikole Samardžića, dajemo podršku našim kolegama i stajemo u odbranu njihovog prava na slobodno mišljenje i naučni stav, poručili su profesori i saradnci Studijskog programa za Istoriju Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

<<<Danilovgrađanin koji je ubio Antu Pavelića dobija ulicu u Beogradu<<<

“Kao istoričari podržavamo njihovu kontinuiranu borbu protiv zloupotrebe istorijske nauke i istoriografskog revizionizma i osuđujemo nacionalističku kampanju kojom se dovodi u pitanje njihov lični i naučni integritet. Njihovo protivljenje da ulica u Beogradu dobije ime Blagoja Jovovića, atentora na ustaškog vođu Anta Pavelića, smatramo principijelnim stavom, koji počiva na uvjerenju da Istoriju mora da bude i učiteljica morala”, saopštili su profesori i saradnici sa nikšićkog Filozofskog fakulteta.

Poručuju da teroristi i atentatori ne mogu biti nacionalni uzori, kao što ni njihova djela ne mogu biti primjer koji će slijediti nove srpske generacije.

“Pozivamo takođe i sve ostale kolege, naučnu i intelektualnu javnost u Srbiji, odnosno, ono što je od nje ostalo, da prepozna napore naših kolega i pruži im podršku u procesu dalje emancipacije srpskog društva, ali i cijelog regiona.

 

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
So & TEKILAČinjenicaZetamarkoGen. Dukljanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeta
Gost
Zeta

Ali ste zato ubice Krsta Zrnova ,stradalog bez suda i pravde proglasili Narodnim herojima.
E moji “profesori”

marko
Gost
marko

Koja je razlika izmedju Jovovica i Principa …. koliko ulica nosi ime Gavrila Pricipa …
Treba biti principijelan a licni stav ostsje licni stav .
Nikad vise 1918. u Crnoj Gori ..to je vazno , kao i da ustanova iz koje su imenovsni prestane dz bude perjanica vrlikostpskog , svetossvsko cetnickog , nacionalizma.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Saglasan! Zar suđenje bez suda može i smije biti moralno i civilizacijsko načelo? Svako ima pravo na suđenje, pa i zlikovac poput Pavelića. Ako to nije aksiom, onda ćemo, kako Balašević u jednoj pjesmi lijepo reče, imati “više ubica nego ptica koje odleću ka severu”. Je li to sistem vrijednosti koji želimo? To bi bio Divlji zapad na Balkanu! Svako… Više »

Izuzetak
Gost
Izuzetak

Ubiti onakvoga zlotvora uvijek je uzorno. Da svaki zlotvor zna da može pobjeći zakonu, ali ne i osveti.

Činjenica
Gost
Činjenica

Četnik ga nije ubio. Samo ga je ranio. Pavelić je umro dvije godine nakon neuspjelog atentata. Nije na pojedincu da sudi ko je zlotvor a ko nije. To rade sudovi. Inače, ratovi se nikad ne bi završavali.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

onda nikada nećemo postati ljudi, ostst ćemo homosapiensi

Send this to a friend