Društvo MINISTARSTVO ZDRAVLJA TRAŽI RJEŠENJE ZA USTANOVU S MNOGOBROJNIM NEDOSTACIMA

Tomčuk v.d. direktora bolnice u Dobroti

Ministarstvo zdravlja imenovalo je specijalistu psihijatra Aleksandra Tomčuka za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru, pošto je Dragan Čabarakapa podnio ostavku na tu funkciju krajem jula, piše Dan.

Tomčuk je bio tokom dva mandata do 2013. godine na čelu Specijalne bolnice za psihijatriju.

Tomčuk je juče kazao za Dan da će rukovoditi bolnicom do izbora novog direktora, ali ističe da se neće kandidovati za tu funkciju.

“Neću ponovo biti direktor bolnice jer sam bio u dva mandata. Pored togau ustanovi imamo sistemske probleme, nedostatak kapaciteta i to treba što prije riješiti zbog pacijenata koji u njoj borave. Problem je nedostatak sudske bolnice što otežava funkcionisanje, jer svi pacijenti kojima je izrečena zatvorska kazna smješteni su u našoj ustanovi. S nedostatkom kapaciteta susrijeće se i Odjeljenje za liječenje bolesti zavisnosti. Imamo koliko hoćete problema. Očekujemo da će se uskoro naći rješenje i izabrati novi direktor koji bi uspio da otkloni prepreke za liječenje”, navodi Tomčuk.

Prethodna uprava bolnice u izvještaju o radu navela je da je nedostatak novca za funkcionisanje i materijalne troškove jedan od glavnih problema.

“Nedovoljna su sredstva koja su i u proteklim godinama izdvajana za ovu bolnicu. U poslednje četiri godine Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo pravde, iako su obavezivani da zajednički s Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom finansija rade na obezbjeđenju dod atnih budžetskih sredstava za 2016. godinu, za ZU Specijalnu bolnicu za psihijatriju Kotor i to u iznosu od 124.000 eura (44.000 eura za obezbjeđenje Sudskog odjeljenja, 10.000 eura za uspostavljanje sistema video-nadzora i 75.000 eura dodatnih sredstava za pacijente „socijalne slučajeve” na hroničnim odjeljenjima), nijesu imali nikakvu participaciju u troškovima rada ove bolnice”, navode iz Specijalne bolnice.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

Oki, u pravu si. Zavod ta Hitnu medicinsku pomoć je u takvom rasulu da ih je opasno i nazvati na tel.kad vam pozli. Ministre uradi nešto sa ovom službom jer su oni uglavnom ubice iz neznanja

Vinsent
Gost
Vinsent

Ima li neka slika sa boka ove bolnice 21 je vijek da se ne gleda ova sprdnja s rešetkama ka u Kazakstan

Milojka
Gost
Milojka

Zar nijesu iz Vlade obećali da će u toku ove godine, godine koja je na izmaku, početi da grade Bolnicu za sudske pacijente u Spužu.??! Kao što su 4 godine pomjerali početak izgradnje Doma za stare u Nikšiću?! Briga njih!

Oki
Gost
Oki

Ovo Ministarstvo zdravlja je totalni raspad.Svaki dan po neka nova afera.Ali mislim da su Hitna i Stefanovic bez premca.Kolo vode. Totalno rasulo.

Ivan
Gost
Ivan

Sramota na sta lici ova bolnica!
Kad ce da smijeni ministarstvo zdravlja direktora Zavoda za HMP, Stefanovica, tu su tek sistemski problemi bitne sluzbe?

Send this to a friend