Društvo

U Pljevljima uskoro naplata parkinga, stiže i “pauk”

Preduzeće Komunalne usluge iz Pljevalja dogodine uvodi još jedan namet za vozače, pa će se “ležarina” naplaćivati u ulici Mila Peruničića i Mehmeda Zekerijaha Ćinare, piše PV informer.

Parking se neće naplaćivati vikendom, ali će se zato radnim danima od 8 do 16 sati Pljevljaci morati da izdvoje novac za parkiranje u pomenutim ulicama.

Takođe, početkom naredne godine planira se i početak naplate usluga na uređenom parkiralištu iza nekadašnjeg Ekspresa gdje bi važili isti uslovi kao na prostoru podzemne garaže.

“Za početak rada parkirališta iza Ekspresa potrebno je stvoriti uslove, prije svega ograditi prostor, postaviti rampu i naplatnu kućicu”, naveli su iz ovog preduzeća.

Naplata parkinga u pomenutim ulicama bila je planirana i za ovu godinu, a direktorka Komunalnih usluga Nataša Marković ranije je kazala da do naplate parkiranja na navedenim lokacijama ove godine nije došlo zbog neusklađene Odluke o parkiranju sa Zakonom o saobraćaju na otvorenim parkiralištima.

Pljevaljsko Komunalno planira i da sljedeće godine nabavi vozilo “pauk”.

Kako ističu, na taj način značajno bi se smanjio broj nepropisno parkiranih automobila koji je posebno izražen u uskim ulicama.

Zbog nepropisnog parkiranja, otežan je i odvoz smeća, a zimi čišćenje snijega.

Send this to a friend