Društvo

U Podgorici oko 600 reklamnih panoa i bilborda

Foto: Printscreen RTCG
Foto: Printscreen RTCG

U Crnoj Gori ne fali bilborda. Samo ih u Podgorici ima na stotine. Osim što narušavaju izgled grada, nesumnjivo je, kažu iz Uprave policije, da mogu uticati i na bezbjednost učesnika u saobraćaju, kao i korišćenje mobilnih telefona, navodi se u prilogu TVCG.

Vožnja i mobilni telefon ne idu zajedno. I to je opšte poznato i zakonski regulisano. Ali šta ćemo sa bilbordima koji su na svakom koraku – to ne znamo.

“Kao što vidite jedan, dva, tri, otprilike na nekih 50 metara su bilbordi i tako komplentim bulevarom, skreću pažnju vozačima”, kazao je pomoćnik komandira saobraćajne policije u Podgorici Dalibor Baltić.

Ako takve ocjene dolaze iz policije nameće se pitanje da li je iko drugi razmišljao o bezbjednosti vozača kada se odlučivalo o broju bilborda i njihovim lokacijama.

“Za sve postavljene bilborde i led displeje koji su postaljeni u gradu su izdati UT uslovi ali ono što je karakteristično jeste da niko iz Sekretarijata za saobraćaj nije bio član komisije koja je tada formirana, tako da mislim da je tu napravljen ozbiljan previd jer su oni ti koji bi mogli da donesu odluku da li je neki od bilborda odnosno od led displeja, da li smeta građanima Podgorice prilikom vožnje”, kazao je Andrija Babović, VD sekretara za komunalne poslove.

I dok govorimo o prošlim vremenima za koje nadležne vezuju ugovori, u Zeti se sa bilbordima odnosno led ekranima otišlo korak dalje. I po nekoliko ih je na ostrvu od kružnog toka.

“Mislim da nije bezbjedno, svi vozimo, s obzirom da smo vozači koji uglavnom ne znaju pravila kružnog toka, ne znaju pravila saobraćaja , još kada ih sačeka taj bilbord i ta svjetlost…”, kazao je pomoćnik komandira saobraćajne policije u Podgorici Dalibor Baltić.

Onda ne znaju šta ih snađe. A možda ni turisti – kada vide koliko smo bogati bilbordima.

“Bez obzira koja je vlast ovdje se mnoge stvari ne rade kako treba počev od biciklističkih staza do običnih nekih drugih staza, bilborda. Neki su tu vjerovatno veći interesi da neko tu novac zarađuje da to funkcioniše al ipak treba brinuti o tome kako će grad da izgleda”, kazao je putopisac, Edin Krnić.

“Na teritoriji Podgorice ima oko 600 reklamnih panoa i bilborda. Važeći UT uslovi važe do kraja godine. Nakon toga se izdaju novi uslovi i mi ćemo kao odgovorna vlast napraviti novu komisiju”, kazao je Andrija Babović, VD sekretara za komunalne poslove.

Dok čekamo nova rješenja, za utjehu nam je što u ovome nijesmo sami.

“Ovdje sam primijetio toga rugla a još jednu mogu izdvojiti zemlju tu u okruženju primijetio sam slično ruglo i na Kosovu ali u drugim zemljama baš i ne”, kazao je Edin Krnić.

10

avatar
1000
10
0
0
 
10
neneInzinjerAgnesPodgoricomMirko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nene
Gost
nene

Dobri su im ovi novi na cemovsko na kruzni, na kilometar se vide

Inzinjer
Gost
Inzinjer

Mnogi bolbodi posebno na raskrsnicama ugrozavaju bezbjrdnost saobracaja jer iz odredjenih pozicija zaklanjaju semafore…

Agnes
Gost
Agnes

Prostor je u potpunosti zagađen bilbordima … Pogledajte kakva je situacija u Sloveniji gdje bilbord ne možete ni vidjeti maltene …

Podgoricom
Gost
Podgoricom

Evo sad da me pitate da naborijim 4 reklame sa bulborda ja ne znam bil znao 1 ili dvije…eto kolko obracem paznju na to

Mirko
Gost
Mirko

Ne moze se trotoarima proci od bilborda. Sram vas bilo.

djusta
Gost
djusta

Sto ce boilbordi kad su svi vozaci i pjesaci na telefonima!?

Ana
Gost
Ana

Ukloniti bilborde u potpunosti, digitalno je doba!

Raco
Gost
Raco

Izbaciti bilborde na periferiju. To tako seljački izgleda u gradu

joko
Gost
joko

Čiji su , ko su vlasnici …Neću navodit imena ali se znalo kad su se počeli postavljati ko su im vlasnici.Da se ne lažemo

dobra fora
Gost
dobra fora

bilo ih još toliko

Send this to a friend