Društvo Veliki ekološki problem

U Podgorici se i dalje odlaže otpad izvan kontejnera

U Podgorici je već neko vrijeme prisutan problem odlaganja građevinskog otpada, a Zelena patrola Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku (ISOP) danas je izašla na teren u ulici Borisa Kidriča.

Kako su kazali, problem su im prijavili ogorčeni građani.

“Građani ove ulice su nam se već po drugi put obratili s obzirom da se  nakon našeg javnog apela ali i redovnog monitoringa pretalo sa paljenjem kontejnera u ovoj ulici. Po izlasku na lice mjesta, primjetili smo da službe Javnog komunalnog preduzeća redovno prazne kontejnere u ovoj ulici ali da nesavjesni pojedinci odlažu građevinski otpad koji je vjerovatno nastao nakon renoviranja neke od kuća u ovoj ulici, izvan kontejnera”, dodaju iz Insituta.

Navode da je vrlo simptomatična situacija da su im građani rekli da je njihov sugrađanin sa prikolicom dotjerao otpad koji se vidi na slikama i ostavio ga pored kontejnera.

“Mogao je, svega dva kilometra od ove lokacije svoj otpad ukloniti na mjestu predviđenom za to. Ovim putem
apelujemo na ovog nesavjesnog pojedinca, ali i na sve one koji odlažu  otpad izvan mjesta predviđenog za to, da prestanu sa takvim praksama jer smo svjedoci da nadležne službe Komunalnog preduzeća u ovom dijelu grada  jako dobro rade svoj posao i nema potrebe da sami sebi stvaramo jako ružnu i nekulturnu sliku.ISOP Zelena patrola će kao i u prethodnom slučaju koji smo uspješno riješili aktivno vršiti monitoring u ovom dijelu grada kako se slične situacije ubuduće ne bi događale”, apeluju iz ISOP-a.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Zabjelo🇲🇽 EL_GordoIgoryolo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Svijest naseg naroda se nikad nece promijeniti..

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

No sto, ovo je glavni grad Nato clanice

Igor
Gost
Igor

Nista je ovo, u zdravo berane dje god ima taj kontejner tu je deponija.

yolo
Gost
yolo

Naravno da vise nidje ne postoje ovakvi kontejneri, oni se nalaze u centrima gradova, u kojim ljudi ne dolaze sa kamionima od 10 tona da izbace gradjevinski otpad, sve na periferiji zna se koji kontejneri se stavljaju. Tek sad su poceli da postavljaju velike kontejnere koji se kace na kamione i radi se zamjena. To je svuda praksa da se… Više »

Send this to a friend