Društvo

U Ulici Vasa Raičkovića novih 58 parking mjesta

Foto: Glavni grad

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas rekonstruisanu prvu fazu Ulice Vasa Raičkovića. Tom rekonstrukcijom ovaj dio grada dobio je savremenu i bezbjednu saobraćajnicu sa 58 parking mjesta, a takođe je i dodatno ozelenjen novim sadnicama bilja uz prateći mobilijar – klupe i kante za otpatke.

Realizovana je temeljna rekonstrukcija prvog dijela Ulice Vasa Raičkovića, rekao je Vuković, po mnogima najljepše ulice u dijelu preko Morače, koja dugo vremena nije izgledala onako kako zaslužuje.

“Zahvaljujući našim kolegama iz privrednog društva Putevi ona danas izgleda kao savremena saobraćajnica, kolovoz je temeljno rekonstruisan, dobili smo 58 parking mjesta, a znamo da je nedostatak parkinga problem u ovom dijelu grada. Sačuvali smo postojeći drvored i dobili i jedan mali drvored uz ogradu Mašinske škole, kao i urbani mobilijar, klupe i kante za otpatke. Treba napomenuti da su kolege iz preduzeća Čistoća ugradile podzemne kontejnere. Prrethodno su kolege iz Agencije za stanovanje su osvježile fasade okolnih zgrada, tako da oni koji nisu duže vremena bili u ovoj ulici kada se ponovo nađu ovdje vjerujem da je neće moći prepoznati”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio da je u toku i izgradnja II faze Podgoričkog parka, kao i da će se na zadovoljstvo rekreativaca i sportista uskoro pristupiti rekonstrukciji poligona u Moskovskoj ulici.

“Mjesna zajednica 13. jul svakako zaslužuje ove investicije i svjesni odgovornosti mi mjesecima unazad ovdje realizujemo jedan vrlo ambiciozan investicioni ciklus koji, između ostalog, podrazumijeva formiranje jedne nove parkovske površine odnosno Podgoričkog parka”, kazao je Vuković.

U narednih desetak dana privešće se kraju izgradnja ovog preostalog dijela parka, odnosno II faze sve do Visećeg mosta, a Vuković vjeruje da će se u narednih 10 dana u potpunosti rekonstruisati i rasvjeta na Bulevaru Jovana Tomaševića.

Dodaje da će najmlađe obradovati najava da će uskoro krenuti rekonstrukcija kultnog sportskog poligona, koji se nalazi u Moskovskoj ulici.

“Veoma sam zahvalan kolegama koje uprkos teškim vremenskim uslovima sve one zadatke koje su preuzeli realizuju. Ono što ćemo pokušati da uradimo u ovom periodu je temeljna rekonstrukcija Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, druga faza tog projekta se privodi kraju, a asfaltiranje će biti gotovo u narednih nekoliko dana”, istakao je Vuković i dodao da je u toku je i rekonstrukcija Ulice Boška Buhe u naselju Tološi, a završetak radova planiran je kroz dvije sedmice.

“Vidljivo je kako se Podgorica mijenja i kako poprima obrise jednog modernog evropskog grada, a ništa od toga ne bi bilo moguće da nemamo takvu vrijedne ekipe u privrednim društvima”, zaključio je Vuković.

Direktor privrednog društva ‘’Putevi’’, Radenko Bulatović kazao je da je rekonstrukcija prve faze Ulica Vasa Raičkovića izvršena u dužini od 240 metara, a širine 8 metara.

“Radovi su obuhvatali uklanjanja oštećenog asfaltnog kolovoza, pripremili podlogu za asfaltiranje, ugradili završni sloj, nakon toga smo iscrtali horizontalnu signalizaciju. Kroz ovu sanaciju uradili smo 58 novih parking mjesta, ova investicija je vrijedna 75.000 eura”, saopštio je direktor preduzeća Putevi. ​

Direktor Srednje stručne škole ‘’Ivan Uskoković’’ Srećko Kljajević kazao je da je posebno značajna rekonstrukcija ove ulice zbog nekolika škola u neposrednoj blizini odnosno zbog bezbjednosti velikog broja učenika, kao i ostalih učesnika u saobraćaju.

“Ovo je zona aktivnijeg pješačkog saobraćaja, zona koja ima potrebu za većim stacionarnim saobraćajem, u kojem je prepoznatljiv smireni drumski saobraćaj. Na obodu ove zone nalaze se dvije osnovne škole i tri srednje. U vremenu kada škole rade tu je velika cirkulacija učenika a ova ulica spaja Blok V sa centrom grada. Dobili smo jednu savremenu saobraćajnicu koja će svima koristiti na najbolji mogući način. Dvije komotne pristupne saobraćajnice uljepšale su izgled same škole kao i izgled jedne od najatraktivnijih zona u gradu”, naglasio je Kljavević.

On se zahvalio Glavnom gradu i gradonačelniku što su prepoznali potrebu da se napravi jedna saobraćajnica koja će razdvojiti pješački, stacionarni i smireni saobraćaj, a uz to će se povećati bezbjednost saobraćaja i bezbjednost učenika.

19

avatar
1000
15
4
0
 
17
SovaPodgorica 💓JaffaCakesBlokasNena
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Nijeste mogli ukloniti balon kod studentske poliklinike jer je bio privatni. Sad ga možete ukloniti jer je udaljen oz zgrade 5 metara. Umjesto balona – parking. Nekada je bio parking duž ulice 13. jul. Svima gradite parkinge, a nama ga uzimate. Nije pošteno.

Blokas
Gost
Blokas

Bravo a sad i prvi dio uradite isto sa parkinzima

PgCg
Gost
PgCg

Najgori gradonacelnik PG ikada.

XYZ
Gost
XYZ

Što će bit da nisu ošegali drveće

Batric
Gost
Batric

Bravo za parking mjesta i podzemne kontejnere!

Retko ko
Gost
Retko ko

Šta je sa infektivnom klinikom?

Građanin
Gost
Građanin

Sve je to super samo nastavite i poslije izbora.

Retko ko
Gost
Retko ko

Veoma interesantno,
Drugi zapošljavaju i grade bolnice,
Ti presvlačiš ulice.

Pođi i pogledaj barake infektivne klinike.

Ana
Gost
Ana

Hoće li ovo izbori uskoro?!!😂😂😂
Ma kao niste imali vremena do sad rekonstruisati 240metara ulice,kao da je auto-put….
Ovo više nije ni smiješno

Podgorica 💓
Gost
Podgorica 💓

Koliko su vise otrcani komentari “oce li izbori”? Oce, izbori ce a ulica ce bit tu i poslije izbora. Ma definitivno ovom gradu treba kaldrma i nikakva ulaganja. Ima promasaja ali se radi.

Skols
Gost
Skols

Bravo momci i djevojke,jes da su izbori brzo ali bilo ih je i prije ali se nije ovako brzo i kvalitetno radilo,sve u korist gradjana. Svaka čast ?

Virus
Gost
Virus

Ogrebao je par ulica prije izbora i od toga napravio čudo. Ajde mali nazad u Pivu da trčkaraš za ovcama

naše ime
Gost
naše ime

Dobar potez.

Enigma
Gost
Enigma

Bravo Ivane bravo Ljegedo sad Mugoša plače šta mu napravi od ulica 😂

Skaljarin
Gost
Skaljarin

Da nije dzabe parking?

Nenad
Gost
Nenad

U pravu si pg se na oci mijenja otkad si ti gradonacelnik ..farbas kolovozne trake i pretvaras u biciklisticke tamo dje je povecan promet auta, a ovdje gdje je povecan promet pjesaka kidas trotoar i pravis parking..Zaustavite ovog covjeka sve nagrdi..ima li iko da mu kaze

Nena
Gost
Nena

Odje treba parking, godinama se parkiraju na trotoar

Blokas
Gost
Blokas

Vozi malo biciklo zdravo je

JaffaCakes
Gost
JaffaCakes

Za ovo da pravi biciklisticke staze od kolovozne trake dje je povecan promet auta (recimo ono kod Sortskog) se slazem, to je najveca glupost stvarno, ali se ne slazem da je lose ovo u recimo Vasa Raičkovića što je oduzet dio trotoara zarad parking mjesta. Iz prostog razloga što pješaci imaju kuda da šetaju, ništa posebno im nije uskraćeno. Još… Više »

Send this to a friend