Društvo

Ulcinjanin u crvenom kombiju putuje do Vijetnama

Ulcinjanin Stefan Marović (29) odlučio je da “začini” život ludom avanturom kupivši kombi sa kojim se uputio, vjerovali ili ne, u daleki Vijetnam.

Stefan je iz rodnog Ulcinja na put oko svijeta krenuo prije desetak dana, a budući da sa svojim crvenim četvorotočkašom plijeni pažnju brojnih Podgoričana CdM je kontaktirao ovog avanturistu koji nam je ispričao kako se odlučio da krene na putovanje života.

“Avanturista sam u duši i mnogo volim da komuniciram sa ljudima. Privlače me druge kulture i upoznavanje istih pa je to glavni razlog zbog kojeg sam krenuo na ovo putovanje”, započinje priču naš sagovornik.

Stefan je sa crvenim hipi kombijem prvobitno bio “nastanjen” na parkingu blizu Njegoševog parka, a pošto ga danas nijesmo tamo zatekli ovaj avanturista kaže da svaki dan mijenja mjesto boravka. Tako je danas na Starom Aerodromu.

“Krenuo sam prije deset dana iz Ulcinja i još sam ovdje tako da ni sam ne znam kad ću krenuti put Vijetnama. Sve se odvija polako, nigdje ne žurim”, otkriva ovaj Ulcinjanin.

Stefan se inače profesionalno bavi kajt surfingom, a kako kaže, klima u Vijetnamu je idealna za tu vrstu sporta pa će u ovoj dalekoj zemlji još više usavršiti vještine.

“Osim kajt surfingom bavim se i izradom namještaja i raznih figura od drveta. Smatram to nekom vrstom umjetnosti i to me mnogo privlači”, navodi on.

Naš sagovornik u najistočniju zemlju Jugoistočne Azije ide sa Folksvagenovim kombijem T3 koji se inače proizvodio od 1979. do 1992. godine.

“Kupio sam ga ovdje u Podgorici, a za dizajn sam naravno zaslužan ja. Malo sam ga oslikao i doradio, tako da je unutra u potpunosti opremljen sa krevetom i ostalim inventarom isto kao kod kamp kućice”, dodaje Stefan.

Prema njegovim procjenama, putovaće otprilike dva do tri mjeseca. Saputnika trenutno nema, ali ne isključuje da ih neće biti.

“Moji saputnici mogu biti svi dobri ljudi koji mi se nađu na putu”, izričit je naš avanturista.

Poručuje svima koji žele da se usude na ovakav korak da ne odustaju od svojih snova i da žive život punim plućima.

“Volite život i volite sve što vas inspiriše. Jako je bitan prvi korak, a kada probijete led sve ostalo ide glatko”, zaključuje Stefan.

S.Bošković

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lagano
Gost
Lagano

Jeste li primijetili da su mu na prvoj slici reg.oznake UL , a na sljedećoj PG ? 😉

nrmrmem
Gost
nrmrmem

e pa što?

vwt
Gost
vwt

Pa vidi se da je ta slika sa pg tablicama negdje blizu Ade, vjerovatno je od ranije kad je kupio auto.

kerkez
Gost
kerkez

Ovo pomalo miriše na spin da bi se dospjelo u medij . Ako je to želio uspio jer jer mediji objavljuju svašta . Drugo bi bilo da se javio makar sa azijske obale Istanbula i poslao dvije slike . Ako stvarno krene želim mu srećan put .

Uzgred
Gost
Uzgred

Zna li Stefan da stranci nemaju pravo da voze po Vijetnamu?

Pedja
Gost
Pedja

Srećan put. Uživaj.

Patriota
Gost
Patriota

Neka ti je sa Srecom momce… herojski poduhvat…mnogo srece u svojim namjerama…. nadji nedje kreditnu karticu…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Djeluje mi kao da je krenuo ne znajući đe je Vijetnam, jer ako je za deset dana stigao do Podgorice do Vijetnama će doć za deset godina. Ja mu svakako želim srećan put i da se zdravo vrne doma, a i da nađe način(blog ili sl.) i na putu zaradi jer trebaće mu novca to je sigurno. Ja da mogu… Više »

ertzuio
Gost
ertzuio

Za deset dana iz Ulcinja do Podgorice?
Pa dobro… Lagano.

vase imenice
Gost
vase imenice

Nasao ovamo neke dobre trave.

Eeeeeeeee
Gost
Eeeeeeeee

Svaka cast brate.. srecno!!!!

zvizdan
Gost
zvizdan

srecno pa dje god te put nanese

Najj
Gost
Najj

Bio bih mu saputnik al’ čovjeka nema na društvenim mrežama da bi se mogao kontaktirati.Ima li neko kontakt?

Blabla
Gost
Blabla

Stefan supertramp ti je na fb, pa ga potrazi..

rezignirani
Gost
rezignirani

Supertramp 🙂 Vidi se da se nafurao na film Into the wild. Glavni lik, koji napusti civilizaciju, daje sebi ime Alexander Supertrump

Send this to a friend