Društvo

Ulica Baku biće završena prije predviđenog roka

Foto: PG Biro

Glavni grad i Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice uspješno realizuju projekat izgradnje Ulice Baku dužine 370 metara, koja će biti završena prije predviđenog roka, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Radovi koji su počeli krajem maja ove godine ulaze u završnu fazu, a iz budžeta Glavnog grada za ovaj projekat izdvojeno je 356,162. 52 eura.

Završene su elektro i hidrotehničke instalacije, kao i ugradnja svih ivičnjaka i polovina parking prostora. Pripremljena je podloga za izradu trotoara sa desne strane saobraćajnice (uz parking), a parking prostor i trotoar sa te strane biće završeni do polovine avgusta, nakon ćega će početi ugradnja asfalta i trotoara sa lijeve strane saobraćajnice”, navodi se u saopštenju.

Oni su podsjetili da je širina saobraćajnice sedam metara (dvije saobraćajne trake po 3,5 metra).

“Sa lijeve strane kolovoza planiran je zeleni pojas širine 1,5 metar i trotoar širine 2,5 metara, dok će se sa desne strane saobraćajnice izgraditi parking sa 44 mjesta, od kojih su tri za osobe sa invaliditetom, kao i trotar širine tri metra”, navodi se u saopštenju.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
NickMilutinDekiOri drumove
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nick
Gost
Nick

Neka ste više,odavno je trebalo, a i da je malo šira bolje bi bilo! Imat cemo totalno zagusenje saobracaja u tom dijelu grada za godinu dana.
Nego, oće li me neko prosvijetliti, zašto ovi gradjevinari podgoricki prave ove zgrade sa malim prozorima i bez velikih balkona i terasa?
Svaka zgrada napravljena kao kazamat, da svijetlo u kucu ne ulazi….

Milutin
Gost
Milutin

Bar nemate Vesića kao mi…

Deki
Gost
Deki

Ulica Baku
Neverovatno šta se dogadja.
Ko,kako i gde vodi sve ove naše Jugo državice…strašno.

Ori drumove
Gost
Ori drumove

E super, barem nešto. Pošto su oba pravca za Danilovgrad-Nikšić-Plužine itd. raskopali istovremeno da narod prolaziti ne može, plus im semafori na magistrali zabukras služe jer im počesto ćefne da po po ure jednu traku drže na sve 40°C. Ne daj Bože prvo jedan pravac da se završi pa onda drugi da se kopa. Doduše, nema se kad, brzo će… Više »

Send this to a friend