Društvo

URA Bar: Suđenje čempresarima sramota, država priznala grešku

Suđenja koja se u prethodna dva mjeseca odvijaju u Baru pojedinim učesnicima građanskih protesta protiv sječe čempresa u dvorištu gimnazije politički su proces i pokazatelj represivnih metoda vlasti Demokratske partije socijalista, saopštili su danas iz odbora Građanskog pokreta URA u Baru.

Kako su naveli u toj partiji, sramota je da se sudi poštenim i časnim građanima Bara, koji su digli glas protiv nerazumnih akcija lokalne vlasti.

“U montiranim sudskim procesima aktuelna vlast na čelu sa DPS-om šalje poruku da će suditi svima onima koji svoje nezadovoljstvo pokažu kroz mirne građanske proteste. Posebno je apsurdna činjenica da im se na teret stavljaju prekršajne prijave koje se odnose na ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, ako imamo u vidu da su pojedini građani bili žrtve policijske torture. Podsjećamo javnost da je policija više puta upotrijebila represivne metode i prekomjernu silu nad građanima koji su mirno iskazivali bunt u dvorištu gimnazije”, ističu u pokretu URA.

Naglašavaju da je slobodno iskazivanje mišljenja na miran način ustavna kategorija, te da niko nema pravo da ugrožava ljudska prava i slobode.

“Korišćenje državnog aparata i institucija u obračunu sa političkim neistomišljenicima i kritičarima vlasti je krajnje skandalozno i daleko je od onoga čemu teži Crna Gora u integracionim procesima. Neće nas zaustaviti represivni i jeftini pokušaji zastrašivanja od strane DPS koji se ponavljaju trideset godina”, navode u URA Bar.

Iz te stranke su upozorili nadležne da dvorište Gimnazije „Niko Rolović“ u Baru treba da bude uređeno na način koji će biti najbolji za potrebe i interese učesnika.

“Država je odustajanjem od gradnje vrtića u dvorištu gimnazije priznala grešku i potvrdila da su građani koji su se nedjeljama okupljali bili u pravu. Međutim ovaj slučaj nije završen sve dok vlast ne odustane od montiranih sudskih procesa protiv „čempresara“. Takođe građani Bara će istrajati na traženju odgovornosti nadležnih koji su naredili i dopustili sječu više od 80 čempresa i rušenje amfiteatra”, zaključuju u pokretu URA.

4

avatar
1000
4
0
0
 
3
SvjefolRiki MirotočiviPalma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svjefol
Gost
Svjefol

Da je M. Mugosa gradonacelnik Bara, vrtic bi danas bio izgradjen. U skladu sa planskom dokumentacijom i svim propisima. Bez populistickih uzmaka i dodvoravanja. Premijer nije smio reagovati onako kako ie reagovao, trebao je ispostovati planove.

Riki Mirotočivi
Gost
Riki Mirotočivi

M3,izvinite drvoprerađivači!!

Riki Mirotočivi
Gost
Riki Mirotočivi

Čitajte pošto se otkupljuje m2 čempresa u Španiji!??

Palma
Gost
Palma

Je li ovo URA preuzela inicijativu nad čempresarima? Ili su protesti svo vrijeme politizovani.

Send this to a friend