Društvo

URA i Demokrate ogorčeni što je Mićunović dobio nagradu

URA i Demokrate ogorčeni su jer smatraju da ovogodišnje nagrade oslobođenja Nikšića nijesu pošle u prave ruke.

<<<Nagrada oslobođenja Nikšića Mićunoviću i Govedarici, heroini specijalna povelja<<<

Politički direktor GP URA Rade Milošević,  kaže da je odluka Žirija za dodjelu ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića pokazala da predsjednik Opštine Veselin Grbović nastavlja praksu dodjeljivanja nekad prestižne nagrade svojim drugovima.

“Nakon što je prethodne dvije godine nagradu dodijelio svojim bliskim prijateljima Dušanu Đuroviću u čijoj firmi je upošljena njegova žena i Ranku Jovoviću koji je u gradu poznat kao predsjednikov bliski poslovni saradnik na čije ime se vode moža i neke Grbovićeve nekretnine.Ovog puta je otišao korak dalje, dodjelivši nagradu, grobaru crnogorske kulture Branislavu Mićunoviću. Kada su građani Nikšića čuli za odluku žirija zapitali su se čime je popularni Źaga zadužio Nikšić? Da li možda zbog vladinog Programa podrške razvoju kluture Nikšića čiji naziv vrijeđa ugled i istoriju Nikšića. Da li je Źaga samim tim što je iz budžeta Vlade CG davao naš novac zadužio Nikšić pa mu se moramo adekvatno odužiti?”, pita Milošević.

Kako dodaje, o ovogodišnjem Žiriju njegovom stvarnom predsjedniku Grboviću (poslušni jotovani šešir je samo glumio predsjednicu) najbolje govori činjenica da su  dodjelili  nekakvu utješnu nagradu – Povelju humanosti jednoj od heroina Nikšića, ženi koja je svijetli primjer grada pod Trebjesom i čitave Crne Gore.

“Tatjana Vukićević  više nego iko zaslužuje Nagradu oslobođenja Nikšića, jer je dala dio svoga života da bi spasila drugog u skladu sa najsvjetlijim primjerima čojstva i junaštva. Nasuprot njoj skorojevići i grobari nikšićke kulture dobijalju nagrade radeći, potpuno suptotno od Tatjane Vukićević, samo za svoje i partijske interese,  ne misleći na druge.
Još jednom se ispostavilo da partijski žiri radi ne poštujući kriterijume propisane Pravilnikom, nego po nalogu Grbovića i DPS-a”, jasan je Milošević.

Revoltirane su i Demokrate.

“Na veliko zaprepašćenje svih građana Nikšića, ali i cijele Crne Gore, ovogodišnja Nagrada “18. septembar” nije otišla u ruke onih koji spašavaju ljudske živote i pokazuju uzvišenu moralnost i najizrazitiji moral težnje, nego u ruke onog ko spašava fotelju svome šefu, a takav je Branislav Mićunović. Dati prvenstvo čovjeku koji baš ničim nije zadužio kulturu Nikšića u odnosu na humane Nikšićanke, jeste gaženje moralne tradicije Nikšića. Znali smo da Grbovića i žiri ne odlikuje težnja časnosti jer časti nemaju, ali je ova drskost nadmašila sva očekivanja”, poručuju iz tabora Alekse Bečića.

Kako dodaju, ovo je najupečatljiviji pokazatelj duboke moralne krize u Nikšiću.

“Ovim je potvrđeno ono što smo stalno isticali, a to je da je u Nikšiću na djelu vladavina najgorih. Ako nikšićke heroine humanosti i dobrote ne zaslužuju Nagradu “18. septembar”, kao najviši oblik javnog priznanja Opštine Nikšić, pitamo se: koji to oblik djelovanja i ljudskog stvaralaštva može imati uzvišeniju moć i misiju od čina darovanja života i nove šanse građaninu Nikšića. Pitamo se kome ste to vi stvorili ovoliku vrijednost, koja ne samo da je najsvjetliji vid humanosti, već i najdublja poruka društvu koje na ovaj način možemo vratiti pravim vrijednostima, vrijednostima u kojima su dobrota, humanost i empatija predstavljaju pravo duhovno bogatstvo”, smatraju Demokrate.

Takođe, kažu oni,  ovo je nastavak moralnog srozavanja nekada prestižne nagrade. Da podsjetimo: prošle godine je dodijeljena tajkunu Jovoviću koji za račun vrhovne kleptokratije ulazi u vlasništvo nekada vrijednih objekata tako što mu se dodjeljuju u bescjenje.

“A posebno je žalosno što je taj prošle godine nagrađeni tajkun poreski dug od 800 000 eura platio propalim objektom koji je ranije kupio i platio manje od 100 000 eura. Grbović i Žiri za dodjelu nagrade 18.septembar su dodjeljivanjem nagrade Branislavu Mićunoviću, a ne humanim ženama koje su se za račun života drugih građana našeg grada odrekle svog zdravlja, učinili najsramotniju odluku u istoriji Nikšića. Nije im prvi put da pogaze gotovo plebiscitarnu volju građana, a ona je ovaj put nedvosmisleno glasila da se upravo gospođama Vukićević i Maraš dodijeli Nagrada 18. septembar. Svi građani Nikšić, bez obzira na partijsku, nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost su iskazali divljenje prema humanim postupcima i moralnim aspiracijama gospođa Vukićević i Maraš, te smatrali da one zaslužuju najveće gradsko priznanje”, smatraju u ovoj partiji-

Prema njihovim riječima, posle ove nezapamćene sramote, Grbović i članovi žirija moraju neopozivo i hitno podnijeti ostavke.

“Samo je na taj način moguće skinuti moralnu ljagu sa lica Nikšića koja je učinjena skandaloznom dodjelom nagrade Branislavu Mićunoviću, a ne humanim Nikšićankama koje su zadivile svijet”, jasni su oni.

 

7 Komentara na "URA i Demokrate ogorčeni što je Mićunović dobio nagradu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend