Društvo

URA o Solani: Isplatile se godine borbe

Današnje proglašenje Solane parkom prirode u ulcinjskom parlamentu samo je mali dio ostvarenja sna svih onih subjekata koji su se godinama borili da se to bogatstvo sačuva od nasrtaja kriminalno-korupcionaške državne vlasti i njenih biznis planova za ovo područje, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

<<<Ulcinjska solana proglašena parkom prirode<<<

Predsjednik ulcinjskog ogranka URE Omer Bajraktari kazao je da su ostvarili samo mali dio sna vezanog za Solanu, iako je i taj dio borbe bio mukotrpan i trnovit i trajao godinama.

“Bićemo potpuno srećni kada Solana povrati stari sjaj i bude ponos svih građana Ulcinja, Crne Gore i svijeta koji će se diviti njenim ljepotama u punom sjaju. Podsjećamo da smo uz nesebičnu pomoć svih subjekata u zemlji i inostranstvu stalno aktuelizovali priču oko Solane, i spriječili kriminalni naum mračnog Savjeta za privatizaciju da se ovo područje proda tajkunu, Veselinu Baroviću u bescijenje od po 5 centi po kvadratu. Podsjetiću da su opstrukcije MORT-a povodom saglasnosti oko akta o proglašenju trajale punih 4 godine što pokazuje iskrene namjere tog ministarstva, koje i dalje odbija da ovaj lokalitet stavi u Ramsard područje“, kaže Bajraktari.

On je u svoje i u ime partije izrazio zadovoljstvo i zbog sve intenzivnijeg mobilisanja građana oko prirodnih bogatstava, te naglašava da su to pitanja koja povezuju sve dobronamjerne građane spremne da sačuvaju bisere Crne Gore.

“Na sceni imamo istrajnost i upornost građana da stanu u odbranu onoga što pripada svim građanima i što ne smije otuđiti nijedna generacija, niti bilo koji pojedinac. U tom duhu, stavljen je pečat na odbranu Solane, a sada je veliki posao pred svima kako da tom biseru prirode vratimo potpuni sjaj, kako u ekološkom tako i na ekonomskom planu“, zaključuje Bajraktari.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Crni panterNovosadjanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crni panter
Gost
Crni panter

Posebno se treba zahvaliti jednoj odlucnoj osobi koja je citav problem podigla na veci tj internacionalan nivo.Zahvale idu Zenepi Lika, onda i svima drugima koji su se za Solanu borili iako je na pocetku izgledala kao nemoguca misija.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Cestitke za URU, najkvalitetnija stranka na prostoru Balkana. Dritan po meni jedan od najboljih modernih mladih politicara, pravi kosmopolita!

Send this to a friend