Društvo

URA Tivat: Put Tivat-Budva kao iz prošlog vijeka, gužve neminovne

Iz tivatskog odbora Građanskog pokreta URA upozorili su na, kako tvrde, totalni kolaps u saobraćaju na relaciji Tivat-Budva i neprekidne kolone automobila dugim skoro i do 20 kilometara.

Oni se pitaju šta će biti u julu i avgustu kad krenu nepregledne kolone od Debelog Brijega do Sukobina.

“Ovo je rak-rana crnogorskog turizma jer se po statistici svake godine bilježi znatno veći broj turista a saobraćajna nfrastruktura je ostala iz prošloga vijeka.Svake godine se očekuje sve veći broj učesnika u saobraćaju a po pitanju proširenja putne infrastrukture u primorskim opštinama ne radi se apsolutno ništa. Opština Tivat najavila je gradnju dva kružna toka koja će jos više usporiti saobraćaj jer se vidi da se izgradnjom kotorskog kružnog toka zbog samo jedne trake koja je u upotrebi gubi na protoku srazmjerno gustini saobraćaja”, pojašnjavaju iz ove stranke.

Navode da “ako Tivćani budu gradili iste kružne tokove samo sa jednom trakom može se slobodno konstatovati da će se novac građana uzalud baciti na propale projekte koje neće služiti svrsi”.

“Bulevar bi značajno unaprijedio saobraćajne probleme u tivatskoj opštini, ili saobraćajnica sa tri trake, a zaobilaznica bi tranzitnim saobraćajem u potpunosti rasteretila i onako prenatrpanu Jadransku magistralu. Podsjećamo da se od epohalnih obećanja Demokratske partije socijalista o gradnji bulevara od Jaza do tivta nije desilo ništa, već su se samo priče raplinule u vazduh i to posebno ponavljane prije izbora. Građani Tivta su još jednom prevareni”, poručuju oni.

Iz tivatske URE su apelovali da lokalna vlast ozbiljno shvati sve probleme vezane za putnu infrastrukturu Tivta i reaguje najhitnije što može kako bi se problem neadekvatnih saobraćajnica u ovom primorskom gradu što prije riješio na zadovoljstvo svih.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tivat
Gost
Tivat

Pa postoji resenje ako bi drzava ulozila u projekat…nadvoznjak od Lepetana do Radanovica tranzitna linija za kamione,autobuse i auta sa 2 trake i nema kolapsa a ni guzve..

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Savo od Parača.

Bel
Gost
Bel

U prošli vijek nije bilo gužve i bilo je manje auta !

Mima
Gost
Mima

Ajde vi iz URE lopate u ruke pa nam pokažite kako treba! I kako bi vi ovaj problem riješili.

URAŠ
Gost
URAŠ

A što bi vi drpsovci da mi lopatamo a vi da nista ne radite i da jos sefujete. Kako vas boli kad vam sve vase slabosti i mane iznesemo u javnost.

meraklija
Gost
meraklija

zahvaljujuci drps-u i raznim “privjescima” ni lopata vise nemamo, bice da smo ih izrezali u vrijeme demilitarizacije zajedno sa tenkovima…sto ce nam, nato ce nam to ogradit, bitno da imamo kafanske patriJote da brane lik i (ne)djelo “oca nacije”
FUJ !

Montenegro
Gost
Montenegro

Aj slozih se i s’vama jednom za ove 5 godina.. sram ih bilo ne znam sta ih sprecava da tu naprave 4 trake.. prioritet im je bio put i most da naprave u donju goricu da bi VOLI mogao da distribuira odnosno da cera kamione sto lakse put primorja..

Niko
Gost
Niko

Sprdnja od drzavice sto vam je😂

Flojd
Gost
Flojd

Američka DEA pokvarila sve planove o gradnji bulevara kad su uhapsili Šarića .

Montenegro
Gost
Montenegro

Nisu ga oni nikad uhapsili ni prosli pored njega.. covjek se predao u velikom stilu!!

NBA
Gost
NBA

AHA,YES,YES? VI DA STE NA VLASTI , NEBI NI BILO GUZVE! A,MICITE SE VISE ……

RofZ
Gost
RofZ

jes, i planirali su da rade, no su se Grbljani pobunili, oće raskrsnicu na svakih 10m, a tek bi onda haos bio, i ne žele da im se gradi, jer su svi po Tivtu bukvalno na ulicu kuće metnuli. A turisti ludi samo jednom dodju, i kad vide haos više neće. Ni mi odavde ne idemo više tamo, nego do… Više »

Send this to a friend