Društvo

URA traži kazne za zagađenje Ćehotine

Slučaj zagađenja rijeke Ćehotine je još jedan primjer koliko se kao građani i odgovorna lica odnosimo prema životnoj sredini, a reakcija nadležnih organa u ovom slučaju treba da je više nego rigorozna, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su reagovali na jučerašnje slike iz Pljevalja i zagađene rijeke Ćehotine u čijim vodama je došlo do pomora ribe usljed, vjeruje se, ispuštanja hemikalija, pepela i šljake iz TE “Pljevlja”.

<<<<Ćehotina bijela kao mlijeko<<<

“Kada imate sistematsko zapostavljanje zaštite životne sredine, nebrigu nadležnih sa najviših nivoa, onda su ovakvi zločinački potezi sasvim očekivana stvar. Imate ministra održivog razvoja koji iz petnih žila brani devastaciju rijeke Tare i govori da se ona nije desila i ako su to potvrdile inostrane organizacije. Kakav se onda tu primjer daje građanima”, poručuju oni.

“Sramno je da nam se ovo dešava, u jedinoj samoproklamovanoj ekološkoj zemlji u svijetu. Je li ovo ta mjera ekologije i zaštite životne sredine koju možemo prikazati kao primjer drugima. Nadamo se da će se počionici ovog nedjela oštro kazniti i sankcionisati kako se ovo više ne bi nikada ponovilo”, zaključuju iz URE.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Pop iša uDukljuMarkisa1mojsilovićjoko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

Posa veliki šta traži URA.
Ajde jadan.

mojsilović
Gost
mojsilović

Suvišno je URA da se buni kad je isti dan izašao na lice mjesta nadležni inspektor i sačinio službenu zabilješku koju je zatim proslijedio resursu i nadležnim Ministarstvima. Ovo je pravna Država lider regiona, značajan kandidat na putu evroatlantske integracije i budući član EU. Svi znamo da će odgovorni za ovu ekološku katastrofu odgovarati pred Sudom i biti osuđen na… Više »

joko
Gost
joko

Posle ove priče DPS će ubjeđivati građane da nam svuda teče med i mlijeko

Markisa1
Gost
Markisa1

Ne nijedan stvari ….popij lekić samo ti je dps u glavi

Send this to a friend