Društvo

Uskoro oglasi za 80 vojnika po ugovoru i 100 dobrovoljaca

Drugi oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka biće raspisan u narednih 20 dana i to za 100 kandidata, a oglas za 80 vojnika po ugovoru biće objavljen u narednih deset dana, najavio je danas direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov, tokom „Građanskog sata“ u Dvorcu kralja Nikole u Baru.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, tokom prvog Građanskog sata učenici nekoliko srednjih škola iz Bara imali su priliku da se upoznaju sa važnim detaljima o školovanju na inostranim vojnim akademijama, aktuelnim i predstojećim oglasima Ministarstva odbrane, te o najpopularnijem projektu kod mlađe populacije, Ljetnjem vojnom kampu.

“Volkov je prisutne buduće studente podsjetio i na mogućnosti stipendiranja na civilnim fakultetima u Crnoj Gori i to za profesije koje su potrebne Vojsci Crne Gore”, navode u tom resoru.

Potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović, zadovoljna je što je Ministarstvo odbrane odabralo Bar za početak tog važnog projekta.

“To smatram još jednim izrazom potvrde spone Bara i Vojske Crne Gore, u znak sjećanja na važan istorijski događaj, Tuđemilsku bitku”, kazala je Spičanović, aludirajući da je za Dan Vojske Crne Gore odabran upravo 7. oktobar, datum kada se 1042. godine odigrala ta čuvena bitka.

Građanski sat će do sredine juna biti održan u svim crnogorskim opštinama.

2

avatar
1000
2
0
0
 
1
Kalamburator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kalamburator
Gost
Kalamburator

Najljepsi smo.

Kalamburator
Gost
Kalamburator

Da nam srbi ne iskopiraju i ovu nosnju

Send this to a friend