Društvo

Uspješna godina za Luku Kotor

Predsjednik OD Ivanović

Predsjednik odbora direktora Branko Baćo Ivanović kazao je da je Luka Kotor u prošloj godini ostvarila značajnu neto dobit u iznosu od 925.958 eura, što je približno rekordnoj 2016. godini čija je neto dobit iznosila 936.293 eura.

“Dakle, iako je u 2016. godini bilo rekordnih 488 brodova, a u 2017. godini 430 brodova odnosno 58 manje, neto dobit Luke Kotor je za samo 10.335 eura manja od prethodne. Napominjemo da je 2016. godina bila rekordna po broju brodova zbog globalnih problema koji su se dešavali tokom te godine na drugim područjima i nametali našu destinaciju kao najbolju alternativu. Iz tih razloga poslovne rezultate u 2017. godini koji su skoro istovjetni sa prethodnom rekordnom godinom smatramo izuzetnim uspjehom”, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, ovakav poslovni rezultat posledica je racionalnog i domaćinskog poslovanja kojim je postignuto smanjenje ukupnih troškova u iznosu od 155.850 eura u odnosu na prethodnu godinu, kao i povećanjem prihoda od jahti za 108.141.euro u odnosu na prethodnu godinu.

“Značajno je povećana  likvidnost i solventnost društva Luka Kotor. Ostvarena je mnogo efikasnija naplata potraživanja koja se manifestuje u činjenici da je u kalendarskoj 2017. godini postignut bolji stepen naplate potraživanja za 24.3 odsto”, naveo je on.

Kako je naglasio, Luka Kotor je ekonomski zdravo i stabilno preduzeće, sa visokim stepenom rentabilnosti i likvidnosti.

“Ključni pritoritet u 2018. godini za Luku Kotor je ostvarivanje prava na Prvenstvenu koncesiju na lučko područje luke Kotor, jer dobijanje dugoročne koncesije stvara preduslove za realizaciju investicija u infrastrukturne projekte. Menadžment Luke je, u saradnji sa Opštinom Kotor, kao i nadležnim državnim organima, naročito Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Ministarstvom unutrašnjih poslova preduzeo niz mjera i aktivnosti za podizanje kvaliteta usluga, podizanje nivoa bezbjednosti, i planiranje važnih investicionih aktivnosti koje bi značajno proširile i poboljšale kapacitet i kvalitet pružanja usluga, kao i dalje promovisanje Kotora kao rastuće kruzing destinacije”, poručio je Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RED
Gost
RED

prica se da ste natkerali zaposlene da koncano dolaze na posao, e nije vam bilo lako jer tamo niko nista nije radio, nije cudo sto vas napadaju, stali ste na zulj neradnicima i lopovima

Bravo
Gost
Bravo

Svaka vam čast. Kad pošteni ljudi dođu na ćelo Luke onda su i rezultati dobri.

Lucka sluzba
Gost
Lucka sluzba

Od kad Ranko ne nosi kuci iz Luke poslovanje je uspjesno

milos
Gost
milos

AAAAAAAAAAAAAAAAAA jonica radi tamo, yvek kako yaposljavaju hahhahahahaahahhahaha

Puz demon
Gost
Puz demon

Sprdnja.Dje su nasi vrsni kapetani ostavljali kosti.Za koga.Za sto.Bruka i sramota.Dobro je da izvesni mogu sposobno pet poslova obavljati.Sram i stid ko ih bira.Fuj.

Razocarani
Gost
Razocarani

Svi bokeljski kapetani pocijepajte brevete.Zubar vi vodi luku.

Send this to a friend