Društvo IZ NVO sutomore osudili vandalski čin

Vandali iscrtali grafit na tvrđavi Tabija u Sutomoru

Na tvrđavi Tabija u Sutomoru danas je osvanuo grafit, a iz NVO Novo i ljepše Sutomore su osudili ovaj vandalski čin, navodeći da su pogođeni brutalnošću čina i potpunim nedostatkom poštovanja prema ovim vjekovnim zidinama.

“Pogođeni smo, kako kao nosioci projekta arheološkog istraživanja i restauracije ovog kulturnog dobra, tako i kao odgovorni građani, a posebno imajući u vidu činjenicu da smo prije samo nedjelju dana objavili nastavak radova na ovom značajnom arheološkom lokalitetu. Nadamo se reakciji nadležnih organa i otkrivanju počinioca ovog vandalskog čina. Projekat obnove tvrđave, koji mnogobrojni građani i profesionalci podržavaju takođe i svojim dobrovljnim radom još od 2015. godine, ovim neće biti ni zaustavljen niti obeshrabren”, poručili su iz ove organizacije.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
BrčkoJdhdhddhProsulja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jdhdhddh
Gost
Jdhdhddh

Inace se bas dota paznje posvecuje ocuvanju kulturno-istorijskih spomenika… prije godinu dana je pao zid u sred kotora, iako se upozoravalo na potrebu restauracije… koliko ima tvrdjava po CG, ne cuh da je i jednaoj posvecena paznja i da se koriste za turisticke izlete… Mamula je bila leglo svega i svacega, a predstavlja jedinstven spomenik… o cemu pricamo mi !… Više »

Brčko
Gost
Brčko

Tako bi i o crkvama brinuli. Milo i DPS da daju pare ako koja crkva počne da se ruši? Hehehe. Pa oni sami hoće da ih ruše po Rumiji i Tivtu, a ne da ih obnavljaju.

Prosulja
Gost
Prosulja

Ima li iđe kamera,osim đe ne treba?

Send this to a friend