Društvo

Vandali oskrnavili spomen ploču na Domu kulture u Škaljarima

Na Domu kulture u Škaljarima vandali su pod okriljem noći oskrnavili spomen ploču postavljenu 1961. godine kao znak sjećanja na borce ovoga kraja.

Na spomen ploči je zapisano da će u ovom domu vječno živjeti uspomena na drugove koje je vaspitavala organizacija KPJ-Škaljari kako treba živjeti i boriti se i umirati za slobodu i socijalizam.

Na lice mjesta bili su  predstavnici Mjesne zajednice Škaljari, predsjednik UBNOR-a i Antifašišta Kotor Jovo Bećir i predstavnici Komunalne policije.

Kotorska policija je izvršila uviđaj. Istraga je u toku.

Crvena boja kojom su oštećena slova na spomen ploči se uklanja hemijskim sredstvom na način da ploča ne bude oštećena, kazao je za Skala radio Eduard Kovačić, predsjednik Mjesne zajednice Škaljari.

On je objasnio da se pokušala izbrisati godina postavljena spomen ploče i slovo na imenu jednog od učesnika NOB-a.

U pomoć je priskočila NVO Kotorsko srce, čiji je aktivista Ranko Borozan uspio da otkloni boju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djuka
Gost
Djuka

Ljudi iz agitprop-a trebali bi smisliti nešto originalnije, dobijate fine pare za ovu naivu. Pročitane su vam ove gluposti, šarajte malo.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Bolesni momci, Vi skrnavite država vas oslobađa LUDILO.

Commentator
Gost
Commentator

Paralela litije – SPC – Srbija – DF – vandali udaraju na sve što je crnogorsko i antifašističko. A ko bi uništavao simbole antifašizma osim fašista

Sanja
Gost
Sanja

Novo naredjenje za klerofasiste…napadati sve sa predznakom antifasizma, a to znaci sustinu Crnr Gore, jer ona jeste antifasisticka. Ali… No pasaran!

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

A nije vam barem malo sumnjivo da ovo neko organizuje i podmeće da bi dalje zaostravao situaciju? Neko kome odgovaraju tenzije?

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

A ko to genije?

Strijelac
Gost
Strijelac

Mrš fašizmu!

Samo kamere
Gost
Samo kamere

Ovo je zadnja kap, koja je prevršilo čašu i pokazala da svuda treba da budu kamere. Ko ne čini zlodjela, nema šta da mu smeta.

Send this to a friend