Društvo

Veterinari organizuju 24-časovno dežurstvo

Veterinari su organizovali 24-časovno dežurstvo, te stoga molimo držaoce životinja da preglede zakazuju, kako bi se izbjegla gužva i obezbijedila preporučena socijalna distanca od dva metra, saopštio je predsjednik Veterinarske komore Ratko Ralević.

On je istakao da Veterinarska komora, u potpunosti podržava vanredne mjere Vlade, koje za cilj imaju zaštitu građana i države od širenja novog koronavirusa, COVID-19.

“Veterinarska komora Crne Gore cijeneći aktuelni trenutak u globalnoj borbi protiv pandemija koronavirusa, Nacionalnom koordinacionom tijelu stavlja na raspolaganje sposobnost i znanje veterinara, kao i njihove ambulante. Takođe, naši veterinari nastaviće kontinuiran rad na terenu, pri čemu će obavezno nositi zaštitnu opremu”, napominju oni.

Na osnovu istrazivanja OIE ne postoji opasnost da se zaraze prenese od životinja. Veterinarska komora Crne Gore, u saradnji sa Upravom za bezbjednost hrane veterinu i fito sanitarne poslove i Nacionalnim kordinacionim tijelom, obezbjediće određeni broj zaštitnih maski, obzirom da ih nije moguće nabaviti na tržištu.

“Veterinarsko osoblje je u stalnom kontaktu sa strankama, vlasnicima životinja, kako u ambulantama tako i na terenu te moraju zaštititi svoje zaposlene u skladu sa preporukama. Veterinarska komora će o tome blagovremeno obavjestit Veterinarske ambulante i napravit plan raspodjele na osnovu broja zaposlenih”, naglasio je Ralević.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Bunny8kaficaVele
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bunny8
Gost
Bunny8

🐶💛 Bravo.

kafica
Gost
kafica

Je li radjeno neko istrazivanje u Italiji u vezi golubova kao prenosioca zaraze? Zna li neko?

Vele
Gost
Vele

Bravo! Svaka cast, super vijest. Podrska veterinarima.

Send this to a friend