Društvo

Više od 50 zaposlenih u Glavnom gradu dobrovoljno dali krv

Uprava i zaposleni u Glavnom gradu-Podgorica danas su učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

“Ovo nije prvi put da pojedinci iz Glavnog grada daju pozitivan primjer kada je u pitanju dobrovoljno davanje krvi, ali jeste prvi put da smo uzeli učešće u realizaciji akcije u ovom obimu. Danas je preko 50 zaposlenih u Glavnom gradu dalo krv, jer smo svjesni šta to znači za crnogorsko društvo i kolika je potreba za krvlju. Neke porcjene govore da je oko 50 jedinica potrebno svakog dana, te da u prosjeku svaki četvrti stanovnik Crne Gore dođe u situaciju da mu je potrebna krv, tako da mi na ovaj način činimo jedno humano djelo i iskazujemo poštovanje za ono što rade zaposleni u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore”, izjavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Izražavajući zadovoljstvo činjenicom da zaposleni u Glavnom gradu na ovaj način pokazuju odgovornost prema društvu, gradonačelnik Vuković je izrazio nadu da će današnja akcija doprinijeti i promovisanju kulture dobrovoljnog davanja krvi, te da će animirati i druge kolektive, organizacije, privredne subjekte, preduzetnike, da postanu dio ove humane akcije.

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Gordana Rašović je izrazila zahvalnost gradonačelniku i njegovom timu što su prepoznali značaj obezbjeđivanja dvoljnih količina krvi za sve one kojima je ona potrebna.

“Definitivno je ovo dobra poruka sa lokalnog nivoa koja treba da se širi na nacionalni nivo i želim da uputim iskrenu zahvalnost Glavnom gradu koji je angažovao sve sve resore kako bi ova akcija protekla uspješno“, istakla je Rašović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Franko
Gost
Franko

Slađana, mnogo si lijepa. Kada bi moja bila mazio bih te, pazio, ljubio… I zvao bih te Medena. 🙂

Brat
Gost
Brat

Svaka vam čast!

Mladen
Gost
Mladen

Veoma privlačne dame. Veliko poštovanje

Send this to a friend