Društvo

Vlada priprema finalni tekst zakona o slobodi vjeroispovijesti

Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti ponovo je u proceduri, odnosno Vlada intenzivno radi na ovom dokumentu, zbog čega su se njeni predstavnici sreli i sa zvaničnicima vjerskih organizacija u našoj zemlji, saznaje Pobjeda.

Ovu informaciju Pobjedi je potvrdio i potpredsjednik savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić, koji očekuje da će se nacrt zakona u skupštinskoj proceduri naći u narednih nekoliko mjeseci.

“Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti Venecijanska komisija je odobrila i visoko ocijenila. Okosnica zakona je član 52 koji propisuje da svi vjerski objekti i zemljište koje koriste vjerske zajednice na teritoriji Crne Gore, a za koje se utvrdi da su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, kao kulturna baština Crne Gore, državna su svojina. Vj erski objekti za koje se utvrdi da su izgrađeni na teritoriji Crne Gore zajedničkim ulaganjima građana do 1. decembra 1918. godine, takođe, državna su svojina”, naglasio je Vučinić.

Dodaje da je članom 53 definisano da organ uprave nadležan za poslove imovine, u roku od godinu od dana stupanja na snagu ovog zakona, utvrdi vjerske objekte i zemljište koji su, u smislu člana 52 ovog zakona, državna svojina, uradi njihov popis i podnese zahtjev za upis prava državne svojine na tim nepokretnostima u katastar nepokretnosti.

“Organ uprave nadležan za poslove katastra je dužan da upis prava iz stava 1 ovog člana obavi u roku od 60 dana od dana podnošenja zahtjeva. Nekoliko prethodnih članova rješavaju da se vjerska zajednica koja je registrovana i djeluje u Crnoj Gori, ne može prostirati van Crne Gore i da se svaka vjerska zajednica mora registrovati. Tako da će Beogradska patrijaršija, koja odbija da se registruje u našoj zemlji, mada se u Srbiji registrovala, morati da podnese molbu za registraciju crnogorskoj državi. A biće joj zakonski onemogućena praksa da duhovne i vlasničke kompetencije nad crkvenom imovinom, na teritorijama pljevaljske i hercegnovske opštine, dodjeljuje eparhijama iz Hercegovine i Srbije Trebinjskoj i Mileševskoj”, pojasnio je Vučinić.

Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti urađen je još 2015. godine, ali je tokom javne rasprave izazvao “buru” u laičkoj i stručnoj javnosti jedni su bili kategorični da je u pitanju loš zakonski tekst, dok su drugi ocjenjivali da je taj dokument ponos savremene pravne misli savremene Crne Gore.

Javna rasprava je trajala više od mjesec, a obilježila su je masovna okupljanja pristalica Srpske pravoslavne crkve, verbalno nasilje prema kleru Crnogorske pravoslavne crkve, a dva od tri planirana okrugla stola su otkazana.

Jedini koji je održan, u Podgorici, obezbjeđivale su jake policijske snage, a ono po čemu će ostati upamćen je što su se, prvi put od obnavljanja CPC 1993. godine, za istim stolom našli predstavnici ove i Srpske crkve u Crnoj Gori.

Na Nacrt zakona stiglo je 4.500 podnesaka sa primjedbama i sugestijama, od čega je skoro sve 99,3 odsto podnijela SPC, njene eparhije i sa njima povezane organizacije. Sve ostale vjerske zajednice, političke partije i građani podnijeli su 23 podneska.

Srpska crkva imala je prigovor na gotovo kompletan Nacrt zakona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Nije toliko problem ni SPC,oni su tu dje su,znamo vec svi kako su istorijske okolnosti odigrale ulogu u bitisanju crkve na ovim prostorima.Ali je itekako problem politika koju vodi SPC I njen poglavar Risto Radovic,prema svima onima koji se osjecaju kao Crnogorci i nemaju ni osjecaja ni namjeru da budu Srbi(uz duzno postovanje svima onima koji se osjecaju drugacije).Rezultat te… Više »

Novo
Gost
Novo

Ja ne znam kako ste vi posrbice očekivali da naše crkve damo na upravljanje srbima , đe to ima ?? Mislite da ako ste se vi posrbili 90-tih , upravo zahvaljujući radu SPC , da treba sad da se upravljamo prema vama , NE država mora da pokaže snagu i istraje na Zakonu , inače su bili toliko uzbičili da… Više »

Mali mafijaš 2
Gost
Mali mafijaš 2

Ko nosi tablice nvo cpc stevo ili miras😆jesu li na tendu😆

CG ispred svih
Gost
CG ispred svih

Konacno da se otarasimo i ovih okupatora, dosta ste nam narod zavadjali i dosta ste nam zla nanijeli a predstavljate se kao coce ‘dobrocinitelji’.

Titan
Gost
Titan

Evo upravo ti sad hoćeš da zavadis narod.

Bazinga
Gost
Bazinga

Kao laici za ovo pitanje ne bi trebao običan narod uopšte da išta zna ovome. Jer narod odmah to protumači na svoj način. A sasvim je normalno da se u svakoj državi mora registrovati vjerske zajednice da bi mogle da funkcionišu. Pa i mora da se razjasni šta je državno i šta je vjerskih zajednica. A pošto SPC ima najviše… Više »

Mali mafijaš 22
Gost
Mali mafijaš 22

Gara i nikolu ćemo ti oprostiti 😆

Mali mafijaš 22
Gost
Mali mafijaš 22

Gara sanjam crni smeraldni crni prsten 😂

Mali mafijaš 22
Gost
Mali mafijaš 22

Znate li koja je minji najveća želja u životu bila .da se oženi 😆dragan milijana zeljko i milena su jevreji oće da zavladaju svijetom 😂😆

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Samo i jedino crna gora najbolja i najljepsa zemlja na svijetu.

.

Mali mafijaš 22
Gost
Mali mafijaš 22

Biće dobro u crnu goru samo što je život kratak. Imam lokal od 41 kvadrat sad cu da kupim možda iznad jedan stan od 100 kvadrata. ♩gara gara garisi se sada ko sto si se garila nekada ♩

Mali don mafija
Gost
Mali don mafija

Koliko pedera ljudi u italiju što je ovo dje ja živim. Lijepa djevojka ne postoji sve neke meke katolkinje sve neki njihov lacmanski premaz. Tako to je to kad je u moju zemlju sirotinja kad se nema para. 👍

Birokrata
Gost
Birokrata

Oće li tablice Mitropolije crnogorsko-primorske u MUP-u Cetinje, ako se prijavi, biti NVO MCP 01 ili 02?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Dako dodje Vrijeme da (Dobro pobijedi Zlo)…Dako dodje jutro i otvorene se Vrata i unutra CPC…Dako se smiluje Dragi Isus….Dako zvono Ivanovo zazvoni…Da ga cuju Crnogorci….

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Obracam se svim koji komentarisu a posebno onima kojo cikaju drzavi da ” nesmije ” uredjivati vjerska pitanja i imovinu. Pa dje vi zivite ? Ovo je Crna Gora . Nezavisna i medjunardno priznata drzava . Drzava ce uredjivati ta pitanja . Ko ste vi pojedinci . Strani i domaci huskaci da se nesmije bez kako vi ocete. Ocete da… Više »

Virus
Gost
Virus

Prvo, trebalo bi da poradiš na pravopisu prije nego što se upustiš u komentarisanje, već u startu ispadaš glup. Drugo, nijedna normalna država ( što Crna Gora nije, jer je Crna Gora privatna pseudo-država) ne određuje svojim građanima hoće li vjerovati u nešto i u šta će vjerovati. To su elementarna ljudska prava. Treće, jedini izdajnici Crne Gore su takvi… Više »

Eon
Gost
Eon

Viruse,sjeti se i ti Kacavende,Pahomija i ostalih

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Mi svoje nedamo . Tudje necemo. A kad Vas zaboli istina , pozivate se na EU i da neznam pisati. Mozda neznam pravopis al fukare prepoznam odma. Bicu prvi na megdanu pa izvoli .

Ratko
Gost
Ratko

NEZNAM se pise odvojeno, e sad NE ZNAM kako te je Cirgic naucio.

Virus
Gost
Virus

Nećeš ti niđe, no majci pod rašu ka i do sad

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Nemoj o pusmenosti molim te! Ti si primitivac uskog shvatanja, jer si toluko posesivan i primitivan da nihesi u stanju ni da procitas sto je neko napisao, a kamo li da povjerujes u to. O kakvom ti jurisanju pricas? Koje vase-nase??? Pa vidis li ti sto pises? Ti si vec poceo da jurisas na mene! A sve ono sto si… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Nepismen sam zbog lapsusa genecki-genetski, i sto tastatura nije odv ne bi😂😂😂😂😂😂 Ti si isfrustriran pobro! Znas li ti sto je za tebe ovaj crnogorac, ‘ doktor nauka! On makar zeli da kaze nesto sto je ispravno, a ti jado na 16 jexika da to napises ‘ opet je to laz!!!

Ratko
Gost
Ratko

“CRNOGORAC” prvo se opismeni pa onda tako „strucan” obrati paznju na zakonodavstva zemalja EU po pitanju crkve i njene imovine pa onda avetaj do mile volje. Pojma ti nemas.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ovo se ne radi nidje bez u siromasnim i jadnim drzavama. Ja samo mogu da kazem da je crkva gradjevina u koju zelim da idem bez odzira da li je cpc, spc ili ruska i makedon…. A to pitanje srba u cg je je stvarno degutantno. Ja sam crnogorac i sebe smatram crnogorcem, ali tolka mrznja prema srbima je toliko… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Da da. Sad vam zakonodavstvo EU odgovara. A cus ti strani djavoli i dusmani spstva . Ha ha ha

Ratko
Gost
Ratko

Nemas ti pojma o zivotu “Crnogorac” . Za tebe je Stevo Rogamski INSTITUCIJA.

Titan
Gost
Titan

Izdao si ti Sv. Petra. Nikakve druge izdaje tu nema, osim tvoje i tvojih istomišljenika. Sv. Petra ste izdali! Ako ne vjeruješ, pročitaj njegov testament i pronaći ćeš se tamo.

apsurd
Gost
apsurd

Nešto mi nije jasno! Ako je crnogorska crkva registrovana u MUP-u Cetinje kao NVO CPC 01, produžava li se registracija svake godine?

Duklja
Gost
Duklja

Za apsrda,spc je registrovana 1920 ali joj dosao kraj u tudoj drzavi u Crnoj Gori je Crnogorska pravoslavna crkva ,nikad okupacija nije vijecna

Ratko
Gost
Ratko

Ajde prije nego krenes da avetas uzmi pa procitaj neku knjigu a da nije ne naucna fantastika od Cosovica ili Adzica.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Stevo i Miraš ne mogu tendu da održavaju, a kamo li crkvu

Duklja
Gost
Duklja

Samo ti cuvaj ovce d.moraca a narod Crnogorski bude sve stavio na svoje mijesto

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Samo se ti nadaj, Hrvat

Ratko
Gost
Ratko

Dukljanine, znaju li ti komsije da im krades WI-FI?

Pepe
Gost
Pepe

Religija je univerzalna i tu drzava nema bas puno sta prisvajat a to sto se IZ Crne Gore nigdje ne priznaje u Islamskom svijetu to nasu drzavu bas i ne tangira puno , njima su ocito vaznija zajednicka sijela i ubiranje politickih poena.

Ratko
Gost
Ratko

Crkva u mom selu je posvecena sv. Savi. Gradili su je moji preci. Nece mi ga ni Milo a ni Stevo odredjivati cija je crkva. Zna se. Dok se nije Amfilohije pojavio sve crkve su bile pod „zastitom” drzave. Ispracali ste goveda i stoku.Sad ste se sjetili da vracate crkve. Gdje ste bili kad su muslimani iz Murica zatvarali ovce… Više »

4.nahije
Gost
4.nahije

Sad će ti ovi klonovi darka šukovića objasniti kako je to što je crkva u tvom selu, građena prije 1918., posvećena Svetom Savi isto dio neke zavjere i zamjene teza. I u tvoje selo Garašanin i Medaković došli da falsifikuju!

Ratko
Gost
Ratko

Isto tako su “otkrili” da SAVIN POST je posvecen sv.Savi Osvecenom a sv.Sava Osveceni je prije sv.Nikole u kalendaru a narod je postio SAVIN POST NEDJELJU DANA PRIJE SVETOG SAVE SRPSKOG 27 JANUARA. Tacnije, narod je postio od sv.Jovana Krstitelja do Svetog Save 27 januara. U KNJAZEVINI I KRALJEVINI CRNOJ GORI se slavio SVETI SAVA KAO SKOLSKA SLAVA. A to… Više »

Ocekujem
Gost
Ocekujem

Sukovic je Sandzaklija.

Jotailo
Gost
Jotailo

Nepravilno izgovarate Darku prezime, izostavljate slovo “p”!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Amin!

freeMNE
Gost
freeMNE

A dje si ti bio kad su zatvarali ovce u crkvu?

ND
Gost
ND

U principu,svima sloboda,dok to ne ugrozava red i poredak u zemlji.

Brđanin
Gost
Brđanin

Mnogo se ovi iz vlade zalijeću u pogrešnom pravcu.Ima Milaš da im malo natrlja uši.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Stevo, Miraš i ostala magarad su se bespotrebno usplahirili.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Prijatelju, sve mi se cini da si se ti usplahirio. Nije ni cudo, ako se cega SPC boji, to je zakona, tacnije placanja poreza i povracaja otete imovine.

Vuko
Gost
Vuko

A kome je oteta,Lacmanine?

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Dobro znas kome je oteto, no se lud pravis!

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

“A, nu, coce
Sve je to magla rabota dok CPC ne dobije status koji SPC ima u Srbiju – tapiju na pravoslavlje. Onda mozemo zborit o rijesenju crkvenoga pitanja. Ovako, kad SPC u CG vedri i oblaci, a ni jedna druga pravoslavna Crkva ne moze ni privirit u Srbiju, svaka prica mlacenje je prazne slame.” OVO SU PRAVE RIJEČI! PODRŽAVAM!

Mali don mafija
Gost
Mali don mafija

Wc na rumiji je jevrej oce da zavlada svijetom 😆

Mali don mafija
Gost
Mali don mafija

Gara ja sam crnogorac nema veze sto si bila sa kenanom 😂sve je pjeva ja sam pravoslavac 😂

Eon
Gost
Eon

Kupite prnje polako

Sigurica
Gost
Sigurica

Pobjeda piše, Stevica potvrđuje… ili obratno… A za kad vam to treba…. Nema vam od toga ništa. Zakon o slobodi vjeroispovijesti je završen…. Zna se ko je ko i čije je šta…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sve sto je Crnogorsko treba vratit.. Sve sto nije i ne treba nam..

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Tudje necemo, svoje ne damo!

Родригез
Gost
Родригез

А били смо запустили цркве. Претворили их у музеје, рушевине, и срамота ме да кажем шта још. Па кад’ смо полуђели, онда “јао мајко”.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

SPC ima dvije opcije na raspolaganju: Opcija 1. Da traži momentalnu autokefalnost od beogradske centrale i da u znak dobre volje njen poglavar Risto Radović podnese ostavku uz izvinjenje Crnoj Gori za svo zlo koje je napravio sa naglaskom na ratne 90-te. Nakon toga bi se ujedinila sa postojećom Crnogorskom pravoslavnom crkvom. Opcija 2. Da nastavi sa anticrnogorskim djelovanjem i… Više »

4.nahije
Gost
4.nahije

Koliko mržnje prema svemu crnogorskom izbija iz tebe.

Stara Crnogorka
Gost
Stara Crnogorka

4.nahije = 4 crnogorske nahije, mržnja prema prirodnim Crnogorcima je samo strah od njih, strah od BOŽJE PRAVDE! A Božja pravda je da se nama, pravim pravoslavnim Crnogorcima vrate pokradene bogomolje i poništi bilo kakvo pravo SPS na naše crkve!

4.nahije
Gost
4.nahije

Neznaven/a si.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ipak će biti treća opcija, ali nema potrebe da se ti miješaš u unutarpravoslavne stvari

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Zamisli upotrebu tog argumenta u Danskoj. Tamo se recimo ženama islamske vjeroispovijesti zabranjuje da nose maramu. Da li ona može da kaže da joj se ne petljaju u njene stvari jer to nije njihova religija. Odgovor je NE, jer država kao nadvjerski autoritet ima pravo da se miješa u sve stvari koje ugrožavaju ljudske slobode i opšti poredak pravde. Isto… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Koliko znam u Crnoj Gori je crkva odvojena od države. Ovdje nije problem da li neko nosi maramu ili ne, već to što država hoće da uzima imovinu Mitropolije. U Grčkoj koja je članica EU, crkva ima ogromnu zemlju i državi iako je u krizi ne pada na pamet da tu zemlju otima. Ovo je zemlja gdje je moja porodica… Više »

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Cija je mitropolija srpska?,a Crnogorci ?,sta smo mi regija srpska,federana jedinica srpska bogme nijesmo nizi ce mo biti
Poz. Oprem

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Koliko znam Crna Gora je nezavisna država i ima svoju Mitropoliju koja je dio SPC i ne znam u čemu je problem. Nekoliko stotina pravoslavnih Crnogoraca zagovara tzv “CPC”, ali nema

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ja mislio da ti samo sa mnom polemišeš druže. Tek sad viđeh da se ti nadgornjavaš sa svima. Aaaaauuuu kako si iskompleksiran :))))) Stvarno nevjerovatno da ovo radiš greotice. Aj pazićemo te bolje sad, ipak si manjina fatićevska. Treba čak da vas zaštitimo kao primjer društvene anomalije 😉

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ja znam da je vama anomalija svako ko poštuje zavjet Svetog Petra Cetinskog i Njegoša, ali nema veze, i ovo će proći. A to kad pokušaš da kreneš sa ličnim uvredama, znači da nemaš argumente. Ali šta da ti radim, to je tvoj problem i lično vaspitanje. Nego, ono što mi je bitno ,a što se može vidjeti i u… Više »

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ti i takvi kao ti imaju taj desničarski anticrnogorski stav koji opravdavaju još od 90-tih i ti ništa ne govoriš novo. Nemaš ti niakkve argumente samo mržnju prema sebi i drugima. Čak i da smo svi mi u krivu koji imamo isti stav: Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Muslimani, Hrvati, Romi i svi ostaliosim vas fatićevaca, rekao bih ajde stvarno da ih… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Odakle ti ideja da sa Crnogorcima dijeliš isti stav, je li većina stanovništva i dan danas protiv NATO-a, je li premijer Marković rekao da je 85% protiv priznanja Kosmeta, većina je protiv sankcija Rusiji. Vjerovatno se slažeš sa onim Crnogorcima koji su sledbenici politike 12.jula i Sekule Drljevića. I opet da ti ponovim, čim nemaš argumente ostaje ti vrijeđanje, ali… Više »

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Druže da je bio referendum za NATO svi znamo da bi prošao glatko. Tako ste govorili nećemo se osamostaliti pa smo vas razbili na referendum. Odrali su vas i na ove zadnje izbore, o čemu to pričaš kralju. A kad je nekom heroj Mladić i Karadžić vjeruj mi nemam nekog obzira kao ni prema bilo kom drugom fašisti. Ali kompleksi… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nisi u stanju da polemišeš sa izlizanim argumentuma, šta bi tek radio sa ozbiljnim. A što se fašizma tiče, zna se ko je sa naših prostora bio pripadnik tih jedinica.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ozbiljnih i nema jer je tvoja ideologija podjela i zatucanosti prevaziđena. U tvom sistemu vrijednosti su najveće evropske civilizacije zločinačke a zagovarate srpsko-rusko-bjeloruske unije. Ovaj će zakon da vam presudi to budi uvjeren. Možeš svakako ovako stražariti po portalima da ližeš rane do mile volje.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ali nemaju širu podršku, realno ko će da slijedi anatemisanu osobu. Pozdrav

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Grčka zemlja je u vlasništvu grčke crkve a crnogorska zemlja u vlasništvu srpske crkve. Jadno je što moram da te podsjećam kako je Risto inspirator ali eto čovjek i dalje izjavljuje da su osiđeni ratni zločinci Mladić i Karadžić heroji. Ali džabe se druže koprcaš, svi znamo da su vam dani vlasništva nad crnogorskom zemljom i objektima odbrojani. A svaka… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Crnogorska zemlja je u vlasništvu one crkve koja je osnovala Crnu Goru. Koliko je “nezavisan” sud koji je sudio Mladiću i Karadžiću, dovoljno govori to što su oslobodili Haradinaja i Orića. Crna Gora je koplje ispred Srbije, to je baš vidljivo. A što se tiče komentara, ništa se ne sjekiraj, nastaviću da te podsjećam kakva je bila Crna Gora.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

To što ti Mladić i Karadžić nijesu ratni zločinci sve govori o tebi. Nema potrebe da se pozivaš na tu izlizanu RTS argumentaciju.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Je li Izetbegović povukao po nagovoru Amerikanaca povukao potpis sa plana Lorda Karingtona i tada je buknuo rat u BIH, je li Klinton rekao Aliji da mu treba bar 5000 civilnih žrtava da bi okrenuo javno mjenje protiv Srba, je li general Buha član francuske obavještajne službe, je li dokazano da su Markale izvele snage bosanskih Muslimana, je li Haradinaj… Više »

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Kralju mislio sam da si pametniji. Ne vrijediš da čovjek polemiše oko tvojih zatupljenosti iz dnevnika RTS-a. Kako bi ono, nepravedne i ničim izazvane sankcije. Druže, napravili ste jedini genocid u Evropi poslije drugog svjetskog rata, pobili 10 hiljada građana Sarajeva u divljačkoj opsadi na kraju 20 vijeka, punili ste jezera u Srbiji sa pobijenim albanskim civilima sa Kosova. Pi… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Kad god iznesem činjenice, odmah si u problemu. Je li Alija Izetbegović javno rekao da mu je Klinton obećao pomoć ako Srbi uđu u Srebrenicu i to se nažalost desilo, isto kao u skorije vrijeme u Siriji kad su Amerikanci rekli da će je napasti ukoliko Asad upotrijebi hemijsko oružje i posle par dana “neko”, a zna se ko ga… Više »

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Napravili ste genocid u Srebrenici i to je činjenica. Sramno je što se tako politički uvijaš i ne prihvataš tu činjenicu. Na Kosovu je višestruko više poginulo albanskih civila nego srpskih i to je činjenica koju zna svako ko nije učauren u velikosrpskoj nacionalističkoj ideologiji. Ko su ti Albanci koji su bili lojalni Srbiji da mi je znati. Ko normalan… Više »

AMON
Gost
AMON

uvjek sam za sjedinjavanje, pa tako da moram like.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

To je vjerovatno i najbolja opcija koja će se i desiti ako neke progresivnije snage unutar SPC uskrajnu Rista.

Родригез
Gost
Родригез

Па се чудимо што смо болиесни. Скоро да нема особе да не пије антидепресиве.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Stevo, Miraš i ostala ciganija misle da otimaju crkve. Samo neka probaju.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Jedno je otimanje, a drugo je vracanje otetog. I ti to dobro znas, no se pravis lud.

Petronije
Gost
Petronije

I ti se Kataro pravis blesav. I to zestoko, kao da ne znas ko zivi u Boki. I ko je zivio u Boki. Crnogorci sigurno nisu bili prije 1918.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Ma cus, mora da su sve Srbi bili, nema druge. Tako i Jovan Deretic kaze!

AMON
Gost
AMON

kotoranin dereticevi i jesu uglavnom.

AMON
Gost
AMON

stara crnogorka ne benavi… postojala je boka i prije 18. vijeka.

Stara Crnogorka
Gost
Stara Crnogorka

AMON, Pobogu, ko kaže da Boka nije postojala, ne podvaljuj, i ne nazivaj ti nikoga ođe “benavim”! To jedno, drugo, riječ je o narodu, ako je tebi uopšte jasna definicija naroda. Očigledno nije, i -adio!

AMON
Gost
AMON

stara hercegovina i dio lacmani tako da ne benavi ko i ova mantija cemerna!

Mantija
Gost
Mantija

Amon, ti si neznalica, i čovjeku je ispod časti da polemiše sa tobom, mesarem,petranom,…

Stara Crnogorka
Gost
Stara Crnogorka

Petronije, ne čitaš ništa sem “srpsku” štampu, vidi se. No, da te pitam, koji ono narod u 18. vijeku bijaše u Boki te ga ubilježi ruski grof Tolstoj u svom izvještaju svome, ruskom, caru? E, bogomi, Crnogorci to bijahu, koji, veli on 2nijesu nikome pokorni, samo ponekad ratuju s Turcima a ponekad s Mlečanima”. Srbe niđe ne pomenu.

Historik
Gost
Historik

Pročitaj Crnogorko da su Katunjani i Brdjani, kada su dolazili u primorske gradove na kapijama, kod straže, morali da ostave oružje, pa kad završe posao ili trgovinu, uzmu oružje i nazad. Dje ti tu vidiš Crnogorce?

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Sigurno su srbi bili na kapijama,historik
Susaj ovu nasu Crnogorku ako budes poslije malo pametniji samo bi osvajali tude jadan siroma si u glavi

WCti je u glavi
Gost
WCti je u glavi

Samo ti čuči i beči. To stoji u onovremenim dokumentima u kotorskom i zadarskom arhivu, a ne u “pameti” tvojoj i stare crnogorke

Medovina
Gost
Medovina

Ne, nego, iz : Leskovac, Vranj, Pirot, i uvijek spremna na hegemoniju-Šumadija,… ti si Petrana, a ne Petronije!

Duklja
Gost
Duklja

Petronije,crni petronije crn obraz

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Petronije,petronije primismo te u kucu sad nam hoces otet kucu(crkvu)nece moco crni petronije

Titan
Gost
Titan

Evo svima ovima, sto napisase da nemam pojma i da čitam neke strane izvore, odgovor. Stjepan Mitrov Ljubisa, Pripovijesti crnogorske i primorske, 1889, Dubrovnik, str. 7. – “Bokezi su nagolo Srbi, u kući govore srpski…”
Je li izvor relevantan ili nije?

Stara Crnogorka
Gost
Stara Crnogorka

Kotoranin, ISTINA JE TO. Ko ima poštenja i savjesti ZNA DA JE Crnogorcima oteta i država , i Crkva, i Ime te proklete 1918. te smo učili tuđu istoriju, srbili se na silu, naše dobro pretvarali u srpsko, a svi dobro znamo da je pojam “srbin u Crnoj Gori kolokvijalni naziv za hrišćane, a to su nas Turci tako nazvali.… Više »

Vaka
Gost
Vaka

Zakonski ste gotovi a onda jedna po jedna fizicki. Bitno je da ih vise zakonski za bogacenje ne mozete koristiti i slati pare u Srbiju i R. Srpsku. A ti junace na Kosovo prvo pa odje

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Zna se Lijepo ko je ciganija…To svako zna 100%(ne moze se ono sto se zna mijenjat)..ciganija je onamo odakle dolazi svako zlo..

bibuubilastruja
Gost
bibuubilastruja

Donja Morača CG, HAHAHAHAHA…. Samo neka probamo da tražimo naše! Ne nosimo mi ođe šajkače no crnogorske kape, imamo svoju državu, nošnju, zastavu, ime, a Crkvu ćemo vratiti đe joj je vazda mjesto bilo. Predugo smo bili prognanici u svojoj zemlji. Pozdrav, i neka ti bude srećna tenda!

Duklja
Gost
Duklja

Cuvaj ovce i ne mijesaj se u politiku donja moraca

Hhxhd
Gost
Hhxhd

A porez ?

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Kakve veze ima sloboda vjeroispovijesti sa državom i imovinom? Da nećete da nam zaplijenite objekte? Crna Gora i Crnogorci nikad nijesu gradili dzamije.To nije vaše.
Ili mozda samo ciljate na imovinu Mitropolije crnogorsko-primorske?
Pitajte Steva,staroga švercera antikvitetima.

Podstrijek
Gost
Podstrijek

Stevo pošteno roni. Nemoj da mu podmećeš.

AMON
Gost
AMON

pa pod državom se i misli sve je to “nase” xD a evo vidimo kako i koliko.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Pod državnim se misli vlade i lopova u njoj koji su sve državno prodali i pokrali pa bi sad i vjerske objekte.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Tako je!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

U pravu si Idrize. Za sad im je cilj MCP, a onda će i džamije na red doći.Ođe nam treba sloga ko nikad da ovi lupeži ne pokradu ni naše ni vaše svetinje, a složićeš se da su sve naše.

Rožaje
Gost
Rožaje

Prodajem raketu. Nekorišćena.

VITNI VOREN
Gost
VITNI VOREN

Budimo realni, ti, bogomi sam sebi otpisuješ, nešto ti lakše da se zoveš Idriz. No, mi, pravi pravoslavni Crnogorci znamo odvojiti žito od kukolja, tako ne misli da si nešto dobio “podvaljujući” Muslimanima! No, prismrdi, još malo, samo malo, pa ćeš viđet brzo koliki si, koliko tenda.

Rašid
Gost
Rašid

Ebem Vitni, makar praznik cestitaj,kad si tako mudra

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ti vjeruj da se ja dopisujem sam sa sobom ali niti to činim niti mi pada na pamet. Imam dosta prijatelja muslimana i svaki je milion puta bolji čovjek od tebe i sličnih Crnogoraca koji bi od ateista da postanu vjernici neke nove crkve kojom upravlja predsjednik države koji je takođe ateista i koji bi sad kad je rasprodao sve… Više »

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Lopovčine…Zavadi pa vladaj,to im je državni moto.
Interesuje me znaju li ovi crnooki Crnogorci što su Crnogorci? A vidim mlatunjaju o crkvi…tek kako bi o dzamiji da im se pušti…Puno čitaju DN i gledaju TV- mašinu za pranje mozga.

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Budimo realni znaju muslimani ko su srbi koliko im zelite dobro

Rašid
Gost
Rašid

A vi se ,Dukljanci,hvalite,da ste nas sjekli i glave nam za Božić ložili,u pjesmama ,naravno.

VITNI VOREN
Gost
VITNI VOREN

Idriz Muratović, ma kakvi, nećemo mi vaše “objekte”, oni su u Srbiji, a NAŠE, bogomi OĆEMO! Oćemo, sad ili nikad! Da nam ne motate povojnice po Nikšiću i Podgorici, mi smo dostojanstvenije slavili Boga!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Jeste nakon rata ste krečili ikonostase i u crkvama i džamijama zatvarali stoku. Jako dostojanstveno ste slavili Boga nema što. Nemate vi “D” od dostojanstva crni Vorene.

Medovina
Gost
Medovina

Ne nasijedajte na provokaciju, nije ovo Idriz Muratović, već glavom i bradeom, Srboljub Srbljenović!

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Idriz je neki milojko fa zavadi Crnogorce s Crnogorcima muslimanske vijerispovijesti

tačan kao sat
Gost
tačan kao sat

Bijelo Polje 16,54℃. Slaba kiša

Wednesday
Gost
Wednesday

Gradim budistički hram po sred Bjelopavlića. Donacije preko 2.06€ ne primam…

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Srbi uvijek kasno pale,takav im je mentalni sklop,nase nase ,a oni put srbije

Petronije
Gost
Petronije

Ti si sebe najbolje opisao svojim imenom. Dalje ne treba komentarisati.

Vaso
Gost
Vaso

Prijezime mu je Klozetović,bot depesovski

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Vaso,vaso srbendo stara cuvaj ovce po sahovicima

Vaso Srbenda
Gost
Vaso Srbenda

A dje si, ako se bude moralo mokriti

4.nahije
Gost
4.nahije

Znaju crnogorski junaci Milo i Duško koja je crvena linija. Plasiranje ovih lažnih najava je samo odličan način da plahovitim “Dukljanima” malo probude perverznu maštu. Ključevi svetinja ostaju u rukama dobroga Rista i crnogorskog naroda.

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

4.nahije, NE NADAJ SE! “Crna Gora je Crnogoraca, tako je bilo i tako će biti”, reče crnogorski kralj Nikola 1919. godine.

Krsto
Gost
Krsto

Kojih Crnogoraca?Ko su ti ljudi?

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

Krsto, na žalost, i ti si Crnogorac. Ima nas i takvih. A pročitaj ponešto čemu te nijesu učili u “srpskoj” školi!

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

K Nikola, da li je to onaj sto je vise ubijo crnogoraca nego svi turci! Onaj sto je pokupio trezor odnio u bratsku francusku…. Onaj sto sve kceri dade drugom narodu, da nastavljaju tudju lozu. Dukljani su samo dio turske kasaba, to je jasno svakom ko hoce da zna istinu. Pozz od Ne srba nego crnogoraca!

Mantija
Gost
Mantija

Uzmi sjekiru i beri drva da sušiš meso, ostavi tastaturu onima koji znaju , kako i što pišu.

Petronije
Gost
Petronije

Mozemo li znati hoces li prihvatiti ako ja citiram kralja Nikolu? Hoces li na moj citat kralja Nikole reci da je to tacno?

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

Petronije, naravno da treba da čitaš i kralja Nikolu, ali i da imaš na umu istinu da su “Turci dali Crnogorcima kolokvijalni naziv “srbi”, jer je to njima bilo svejedno”. To potvrđuje i najveći ruski slovenofil Homjakov. To potvrđuje i P.P.II Njegoš: “U svim životnim situacijama Crnogorac je uvijek Crnogorac”! (1847). Znači, nema “situacije” kad je Crnogorac “Srbin” u nacionalnom… Više »

4.nahije
Gost
4.nahije

Pa da, Crnogoraca, nego koga. S tim da samo rađanje u Crnoj Gori ne čini Crnogorca, kao što reče vladika. Čojstvo i junaštvo su činioci koje mora imati, a pozivanje na otimačinu imovine i mržnja koju širiš prema Crnogorcima nije ni čojska ni junačka.

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

4.nahije, niko ne poziva na “otimačinu”, no na VRAĆANJE CRKVENIH OBJEKATA VLASNIKU, odnosno, Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ne zamjenjuij teze!

4.nahije
Gost
4.nahije

Jesu to oni što im “vladika” bije babe po Kotoru?

Mantija
Gost
Mantija

Ćuti pametni.Četnici na čelu sa Ristom šire mržnju, koja je 90-ih zapalila Balkan.

4.nahije
Gost
4.nahije

Nema četnika, a Risto se moli i za tebe da se prizoveš pameti.

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

4.nahije….malo morgen! Čojstvo i junaštvo jesu odlika pravih “prirodnih Crnogoraca” (kako ih nazva Sveti Petar Cetinjski), a ne nekakvih odrođenika crnogorskih. Prema tome – Živjela Crnogorska pravoslavna crkva!

Siki
Gost
Siki

Millo mi je sto ce ti na vrata pokucati zbog ovih prijetnji. Tehnika je napredovala Četo. U zatvor ces ti brzo izdajnice

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

4.nahije, ne miješaj tvog Rista sa CRNOGORSKIM NARODOM! To je grijeh. Crnogorci su za njega “volovi”, “nakot”… Sram bilo i tebe i njega!

4.nahije
Gost
4.nahije

@vodolija Čovjek koji toliko vjeruje u horoskop da ga i u nickname stavlja diskutuje o crkvi i bogu. S Milanom Tarotom raspravljaj i od boga ti zdravlje.

Duklja-Piperi
Gost
Duklja-Piperi

Otiso je i Hitler otici ce i spc

WC Duklja Piper
Gost
WC Duklja Piper

Otišo je i Perovan Živaljev i mnogi drugi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Hitler je došao, pa je morao i otići, a SPC je ovdje od nastanka pravoslavlja na ovim prostorima.

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

Oprem dobro, neko je ođe hronični lažov. Da je sreće, opro bi se na činjenice. Ali, nije sreće. Da je sreće Crnogorci ne bi imali primjeraka tvog tipa, ali, nije sreće! No, što Njegoš naš, veliki Crnogorac, reče: a s najgorim hoću da se borim”, naravno, najgori su izdajnici, prevjerci. E to vam sreće, ako će vas usrećiti bar do… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vodolijo, Njegoševi stihovi idu ovako:
Crni dane, a crna sudbino,
O kukavno Srpstvo ugašeno,
Zla nadživjeh tvoja svakolika,
A s najgorim treba da se borim.

Ovo je on mislio na pripadnike našeg naroda koji su primili Islam. Ne znam, šta ti imaš protiv njih, pa ih prozivaš.

Jovan
Gost
Jovan

Sinoč u 24.00 vatromet u centru Igala.Strani gosti poskakali mislili da neko puca.Vatrogasno vozilo nije bilo prisutno na neplaniranom vatrometu.
Svako ispaljuje vatromet kad god hoće , ne mogu da vijerujem.Ko je odgovoran za vartomet i to u 24.00.Pa nije nova godina.

Krijesto
Gost
Krijesto

Razmislj dobro da li je vatromet ili vatromijet.
To je veoma bitno da bi se ustvrdilo činjenično stanje…Igalo,to je Boca…možda se proslavljala kakva obljetnica? Ili takovo nešto..Tisućljetna povijest je to,…možda je bilo povoda…?

Ateista
Gost
Ateista

SPC nema mjesta ovde!

Petronije
Gost
Petronije

Ateista nema mjesta u ovoj debati.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nije ovo prvi put da se otima crkveno, prošli su i prethodni uzurpatori, proći će i ovi.

Siki
Gost
Siki

To su moji preci radili po Katunskoj nahiji. Nijesmo to za SPC no seocke crkve za nas popove koje je postavljao Mitropolit crnogorski koga smo na Cetinju birali a nijesu nam ga postavljali iz Beograda

AMON
Gost
AMON

siki kako narod može da bira popa? zar ne bi tako bio pop nad popom? ko tu kome popuje?

Vaka
Gost
Vaka

Dje si brate AMONe ti si mi najmiliji na ovaj portal i ako ne volis nas iz DPS

AMON
Gost
AMON

misliš ima vam se sto sta zamjerit? lijepo je to kad se predatavljas partiski. samo ne zaboravi da si prije toga covjek!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

I moji preci isto gradili. Ali ih nisu gradili za raspope i anatemisane osobe. I znaš li ko su parohijski sveštenici u Katunskoj nahiji, jesu li iz Crne Gore ili ne?

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

Oprem dobro, nije to nasljeđe “tvoje crkve”, no Crnogorske pravoslavne crkve, koja je bila čak, “državna religija pravoslavnih Crnogoraca”. Znači, ne otima se tu ništa, no SE VRAĆA VLASNIKU, prirodnom i zvaničnom vlasniku – Državi Crnoj Gori i Državnoj religiji pravoslavnih Crnogoraca, TJ. CRNOGORSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Misliš CPC registrovanoj u MUP-u Cetinje.

dagy
Gost
dagy

Stevo puta vjera puta cpc jednako pare

Vaka
Gost
Vaka

Rece Amfilohije i sjede u Mercedes G klase da ga prebaci do njegovog hotela. E neka vam taj hotel ostane iako ste ga od nasih para gradili

Miloje
Gost
Miloje

Od čijih “naših”? Kad si ti,na primer,imao pare? Sta ti imaš ili si imao,pa ti je neko to oduzeo ili oteo? Hajde smisli ,pa nam javi.

Gaga
Gost
Gaga

Ovo je u duhu najgorih komunističkih režima,koji su takođe crkve tretirale kao državnu svojinu.

Vaka
Gost
Vaka

Venecijanci to znaci EU dala zeleno svijetlo. Sad idi u onaj novi u Bar i onsj Pg da se molis. To su vasi manastiri. Ovo stari neka se vrate dje su i pripadali.

AMON
Gost
AMON

tako je vaka! zato smo se i odvojili od tih venecijanskih u 11. vjeku heheheh jel bi to opet da se vratiš u katolike?

Vaka
Gost
Vaka

Ne bih prijatelju ali bih svoju crkvu tj. crkvu svog naroda na koju valjda imo pravo. Nista sto je poslije 1918 napravljwno ne zelim. Cak mislim da sve manastire treba otvoriti za oba svjestenstva pa neka narod bita kod koga ce na misu

AMON
Gost
AMON

svoja, moja, tvoja… lijepo se igrajte dečice! ? pusti popove da popuju, a ti podji u bilo koju.. ne moraš ni da ideš, lijepa je i doma!

Tomo
Gost
Tomo

Vala se sve propalo kad je Stevo neki faktor u CG.

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

Tomo, faktor je istina! To je faktor, a Stevo je dragocjen dio crnogorske ISTINE! Sviđelo se to tebi neukom, ili ne!

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Okupatori spc van iz Crne Gore

Petar M.
Gost
Petar M.

Okupatori Boke van iz Boke!

Duklja-Piperi
Gost
Duklja-Piperi

Petre javi se nek ti neko pomogne

Prvacic
Gost
Prvacic

Is iz Crne Gore

Medovina
Gost
Medovina

Srbi odlazite.Tako je Petre.

Titan
Gost
Titan

Medo, ovo se odnosi na vas Crnogorce. Vi ste okupatori u Boki!

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

ZIVILA CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Savo čukalj
Gost
Savo čukalj

Živila Rumija!

Krsto
Gost
Krsto

Do sjutra ujutro!

Prvacic
Gost
Prvacic

Kakav si ti hriscanin? Ti nijesi hriscanin ti si pravislavni taliban

Mantija
Gost
Mantija

Dovoljno dugo tebi za opelo!

Budo
Gost
Budo

Vala je vrijeme više da vratimo oteto.

Petronije
Gost
Petronije

Prije ce biti da vi sad hocete da otimate.

Duklja-Piperi
Gost
Duklja-Piperi

Petronije kosovo te zove

Petronije
Gost
Petronije

Mene zove Kosovo, a tebe Albanija. Tamo si potreban braci svojoj Ilirima.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Kad te vec zove Kosovo, odazovi se! Idi oslobadjaj srce Srbije. Taman da pocinemo malo.

Budomojelijevo
Gost
Budomojelijevo

Budo, ti si doktor.

Milo
Gost
Milo

Nije,nego mu treba doktor

Budomoje desno
Gost
Budomoje desno

Ne treba, zanosi odlično!

Budo
Gost
Budo

Ada vas dvojica znate, kako funkcionišu, zanosili ste ih.

Budamojaoba
Gost
Budamojaoba

Niko ti ne može primać!

Budo
Gost
Budo

A ti moj, pacijent.

Petar M.
Gost
Petar M.

Prodacu kucu Albancima, a onda odoh za Srbiju. Ocigledno su oni miliji ovom narodu ovdje, pa da im ucinim uslugu. I sebe da postedim onoga sto ova vlast cini. I sto ce tek ciniti ovdje.

2105
Gost
2105

Putuj igumane i ne brini za manastir

Duklja-Piperi
Gost
Duklja-Piperi

Odi sto prije to bolje

AMON
Gost
AMON

“odi” jel da podje ili dodje? sto zbunjujes zbunjeni narod?

Ctrl alt
Gost
Ctrl alt

Sve mi se cini da ce me ova drzava nacerati da se obratim rabinu.

Titan
Gost
Titan

Zna li neko ima li ruskih ili grckih bogomolja u CG?

MUP
Gost
MUP

Na tehnički su! Pa ako prodju, registracija!

MUP
Gost
MUP

Ne radi ručna kočnica na grčku! I nema prvu pomoć. Ruska prošla.

Zvonimir
Gost
Zvonimir

Katolicka crkva da se registruje u MUP-u kao cpc?! Jeste li vi normalni?

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Oszavi se ti katolicke crkve nemamo mi problem s njo no s spc koja je okupator

Zvonimir
Gost
Zvonimir

Zašto da se ostavimo katoličke crkve? To sa čim ti imaš problem u svojoj glavi, pa hoćeš našu tisućljetnu katoličku crkvu da registrujemo po stanicama policije, obrisi kao toalet papirom sto se briše. Okupirane su vama glave, ali se naše crkve ostavite. Sutra ćete isto tražiti i za našu katedralu Sv. Tripuna. Eno u Jeruzalemu crkava sa jermenskim, grčkim, vatikanskim… Više »

Drago
Gost
Drago

Pozdravljam zakon, konačno da se pravno uredi i ova oblast. Da SPC počne zakonski da djeluje i posluje.

Ljubo
Gost
Ljubo

Kolika je kvota u Meridian?

A, nu, coce
Gost
A, nu, coce

Sve je to magla rabota dok CPC ne dobije status koji SPC ima u Srbiju – tapiju na pravoslavlje. Onda mozemo zborit o rijesenju crkvenoga pitanja. Ovako, kad SPC u CG vedri i oblaci, a ni jedna druga pravoslavna Crkva ne moze ni privirit u Srbiju, svaka prica mlacenje je prazne slame.

Teoretičar
Gost
Teoretičar

Da se proglasi stečaj u SPC a Stevica postavi za stečajnog upravnika! I v.d. blagajnika u manastiru Ostrog, da olakša državi!

Gids
Gost
Gids

Imaju li Demokrate neki stav o ovom pitanju?

gmt
Gost
gmt

A kako će biti zaštićeno pravo na nepripadanje nijendoj vjeroispovijesti i na ne nametanje svjetonazora i običaja od strane istih?

Baro
Gost
Baro

Realno…zbog ovakvih stvari i ratovi izbijaju…Nego Milo misli da je jak i nikad jaci…ali samo misli…ipak je naprcao blizu 60godina

Duklja-Piperi
Gost
Duklja-Piperi

Baro kosovo te zove

Siki
Gost
Siki

Dobro je da sluzbe mogu ove krvnike cak i preko neta registrovati pogotovo ove s Vijesti i 4S da znaju ko rovari po drzavi. Da se njima prvo na vrata pokuca kad krene i prvo njih na pred sud naroda izvede

Josif
Gost
Josif

Mora da ti je to tajo ili djed radio ’48, sikice.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Baro, pa neka udari onda junacka Srbija ako smije, puca nam ona rabota, u NATO smo.

Svetozarević
Gost
Svetozarević

Tako je! Nikad više 2017.!

Jovan
Gost
Jovan

Stevo Vucinicu nemalo tebe i tvoje Vlade.Amin Boze daj.Jeli to taj civilizacijski iskorak.?

2105
Gost
2105

I ti si pravoslavac hriscanin?O J ovane!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

A zna se ko ima prigovor. Divota, jedva čekam još ovo da se završi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nema potrebe da se ti, kao nepravoslavac miješaš u naše unutrašnje stvari.

zavadi
Gost
zavadi

operem njemu je to u interesu.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

U interesu je građanska Crna Gora a ne neka srboruska gubernija. A vi Ristovi podržavaoci volite da etiketirate vidim kao ono bijelim čaršavima po Prijedoru. To je ljudima vaše orijentacije u krvi, što se nije viđelo u Evropi još od ’37 u Njemačkoj. Još malo samo, biće ubrzo brusanje iz katastra i to vas boli. Uostalom svi narodi u Crnoj… Više »

cinik
Gost
cinik

Misliš da svi narodi u Crnoj Gori imaju istu viziju da budu Katunjani? I to gradjanska Katunska Crna Gora, kako ti zaključuješ! Preispitaj taj tvoj feeling?

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ti si prolupa od gubitka srboruske cucle. Previše si ciničan a najviše prema sebi.

cinik
Gost
cinik

Moj cinizam, moja stvar! Ali ti ne shvataš da je pojam gradjanska iznad pojma nacionalna. Možda ti nadodje.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Pogrešno si nešto razumio. Iskreno me nacije i vjere ne zanimaju previše. Bitna mi je građanska Crna Gora ali sa svim odlikama koje joj pripadaju: crnogorski jezik, crkva…Nekako je ispod časti da se to uvozi iz Srbije ili odakle god drugo. To je čisto stvar samopoštovanja.

cinik
Gost
cinik

Opet griješiš! Gradjani Crne Gore, bez obzira na vjerska, nacionalna… odredjenja su ravnopravni u svemu. Ali ako hoćeš po tvome Crnogorac, katolik, hrvatskog porijekla ili Crnogorac, katolik, albanskog porijekla ili Crnogorac, musliman, turskog porijekla treba da idu u gradjansku CPC jer su to odlike gradjanske Crne Gore. Kapiraš!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ne komplikuj druže, bitno je da si ti za CPC i to je meni dovoljno jer smo na istom zadatku.

zavadi
Gost
zavadi

ne kapira osjećaj da je on taj koji namece. dok ovamo priča o gradjanskom pomodarstvu.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ti ne želiš ovu državu tako da nemoj ti da se miješaš u unutrašnje stvari moje domovine. Nije ti ovo Zrenjanin ili Kuršumlija.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ja se ne miješam u unutrašnje stvari tvoje vjerske zajednice, niti to oravo uma bilo ko od oravoslavaca. Nemoj da mu pričaš o patriotizmu i domovini, ja znan gdje je bila moja porodica i koliko smo dali života za Crnu Goru, a baš me zanima na kojoj su strani bili tvoji preci.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Zašto ponavljaš kometar kao da tipkaš pod nekim stresom? Po tvojim stavovima bih rekao da su tvoji bili četnici, dakle fašisti. Moji su bili partizani i ginuli su ne samo za oslobođenje svog kraja nego i dostine ostalih gradova u Crnoj Gori. Sve što se tiče moje domovine je moja stvar, koliko puta treba da ti se ponovi. I nemoj… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Dva strica i tetka bili u patrizanima, otac bio dijete. Jedan stric ranjen sa 17 godina od balista. Đed došao iz Amerike na Skadar, bio i na Bregalnici zajedno sa srbijanskom vojskom, posle ga internirali austrougari, prađed kapetan nosilac Obilića medalje, čukunđed Vojinićki harambaša stradao od Turaka u Korjenićima i da ne nabrajam dalje. Ti spomenu samo II svj.rat, a… Više »

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ja sam tu da pomognem braći Crnogorcima jer su oni meni nesebično pomogli ono 90-tih kad je ta tvoja ideoligija bila dominantna. To im nikada neću zaboraviti. Pomogli smo kad je bio referendum i vazda ćemo samo da je protiv toga jada što nam vi servirate. I ovo je zakon koji se odnosi na sve vjerske zajednice jednako, kako misliš… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Moja ideologija nije bila dominantna ni 90-ih, ni danas. Ideolozi 90-ih su danas zajedno sa tobom na istom fonu. Ja znam da su tvoji bili svoji na svome, ali su vjerovatno bili pripadnici neke druge države, a ne Crne Gore i to ne treba nikome da smeta, ali nije pristojno da mi spočitavaš da sam uzurpator ili slično. Crna Gora… Više »

Brđanin
Gost
Brđanin

Četnici nijesu bili fašisti za razliku od muslimanskih milicija.Muslimanske milicije počele su prilaziti partizanima od propasti Italije tj.krajem 43 i početkom 44 godine.Dakle nijesu baš pravi izvorni revolucionari i komunisti, čast izuzecima.To tvrdim jer je moj đed učestvovao od 41 u partizanima i poslije rata bio na visokim položajima u armiji.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Čuš četnici nijesu bili fašisti. A druže ne lupaj, one bradonje grdne sa mrtvačkim galvama i kamama su se bezbroj puta dokazale da su fašističke. I muslimanska milicija je bila fašistička, to niko ne spori. Razlika je samo što su potamanili dosta četnika pa prešli u partizane. Vi četnici nikad nijeste imalinijednu bitku sa ustašama nego ste zajedno služili okupatoru… Više »

Duklja
Gost
Duklja

Iz mog izlaganja mozes vidit svu ljubav za C.G. volio bi ti da volis C.G a ne srbiju ako si iz C.G.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ja se ne miješam u unutrašnje stvari tvoje vjerske zajednice, niti to pravo ima bilo ko od pravoslavaca. Nemoj da mi pričaš o patriotizmu i domovini, ja znam gdje je bila moja porodica i koliko smo života dali za Crnu Goru, a baš me zanima na kojoj su strani bili tvoji preci.

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Oprem nije mi jasno za C.G. su se borili tvoji a ti se zalazes za srbiju.
Ili jedno ili drugo oni srbija ne priznaje nas osim da smo njihova regija kad tad ced shvatit i Kilibarda je shvatio iskreno mislim pa vidis sta su uradili k. Nikoli koji je slicno mislio fa sm braca

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vjerovatno si čitao pismo Krsta Zrnova Ivanu Pavićeviću gdje piše da je : Crna Gora ona zemlja gdje se čuvala i sačuvala iskra slobode Srbinove. Nekada je Crna Gora bila država srpskog naroda, danas svih naroda sem srpskog. Interes srpskog naroda u Crnoj Gori nije bio ni ulazak u NATO, ni priznanje Kosmeta ni sankcije Rusiji.

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

Cekaj sad ces reci da je Krsto bio srbin,al iskreno jel se ti ne bojis boga ili si u velikoj zabludi

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Je li ovo pismo koje sam citirao istinito ili ne?

Send this to a friend