Društvo

Voda sa Mareze i dalje nije za piće, mutnoća u padu

Ilustracija

Voda sa vodoizvorišta Mareza i dalje nije za piće, ali su vrijednosti mutnoće u padu i očekuje se da će brzo biti u propisanim okvirima, saopštila je dr Ivana Joksimović iz Instituta za javno zdravlje, koja je u emsiji “Dobro jutro Crna Goro” podijelila rezultate najnovijih analiza kvaliteta vode.

“Vremenske prilike utiču na kvalitet vode, odnosno vrijednosti mutnoće. Pozivamo građane da prate sredstva informisanja, preko kojih ih obavještavamo o kvalitetu vode”, poručila je Joksimović.

Istakla je da zamućenost kao parametar ne predstvlja zdravstveni problem, ali da je svakako zdravstveni rizik.

“Sama mutnoća je pokazatelj kvaliteta voda, u pitanju su čestice koje voda pokupi kroz cijevi i koje utiču na mutnoću vode”, navela je doktorka.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, korisnici koji se snabdijevaju vodom sa izvorišta Mareza treba da koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl.).

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Lovcenska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

Dobro je ! Napredujemo ! Prethodnih dana takvu informaciju je davao portir u podgorickom vodovodu i komsinica sa prvog sprata !

Send this to a friend