Društvo

Voda u Podgorici poskupljuje za 23,8 odsto

Preduzeće Vodovod promijeniće cjenovnik po kojem će cijena vode biti izjednačena za pravna i fizička lica. Voda će za domaćinstva poskupiti, ako se realizuje odluka Vodovoda, za 23,8 odsto, piše Dan.

Odluku o poskupljenju je donio odbor direktora preduzeća, a potpisao je Vladan Vučelić, izvršni direktor, ali ona mora da prođe skupštinsku proceduru, jer je Glavni grad osnivač Vodovoda.

Cijena kubika vode sa PDV-om za domaćinstva sada je 40 centi, a 25 centi je kubik kanalizacije. Pravna lica iz prve kategorije vodu plaćaju 1,33 eura po kubiku a kanalizaciju 0,66 eura, dok oni iz A kategorije vodu plaćaju 1,14, a kanalaizaciju 0,57 eura po kubiku.

Kako objašnjava Petar Živković, predsjednik odbora direktora Vodovoda, po Zakonu o komunalnim djelatnostima cijene vode za pravna i fizička lica moraju biti izjednačene.

“I studijom koju smo radili zbog izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda je traženo da podignemo cijenu vode, ali mnogo više i da se izjednače pravna i fizička lica. Mi smo objasnili da to ne može da se uradi i da je sve što možemo da povećamo 23,8 odsto ukupno. Sve ovo je po zakonu i ništa mimo toga. Neće biti cijene kao u Budvi, Tivtu, Nikšiću i Kotoru. Mi sada imamo cijenu 0,40 eura, štoje zaista malo. Prigovorili su nam i Njemci, koji daju kredit za kolektor, zbog cijene koju sada imamo, jer nijesmo htjeli da korigujemo cjenovnik. Kod njih je ista cijena vode i kanalizacije, to kod nas ne može”, kaže Živković.

On je saopštio da je dao saglasnost na to da voda poskupi 23,8 odsto, kao i Vladan Vučelić, izvršni direktor. Živković navodi da bi ta odluka trebalo da se nađe na nekoj od narednih sjednica Skupštine Glavnog grada. On nije mogao precizirati kada će građani dobiti uvećane račune za vodu.

Cijena vode u Podgorici promijenjena je u avgustu 2011. godine kada je sa 22 centa povećana na 0,40 eura po kubiku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DANILO I
Gost
DANILO I

Vladan Vucelic je izgubio 200 hiljada na kocku i skinuo sa racuna vodovoda i sad normalno mi to treba da platimo.. sram vas bilo sta radite od nas i dje vas glasasmo!!!

Moje ime
Gost
Moje ime

Za redakciju: po društvenim mrežama vidim da akivisti pokreću akciju dorovoljnog davanja krvi jer je u Zavodu za transfuziju nestašica krvi!!! Helooou? Zavod ne smije da ostane bez osnovnih rezervi, inače bi oni sami pozvali udruzenja davalaca ili bi trebalo da se oglase javim apelom!! Da li moze da se ispita o cemu se radi? Da Zavod ostane bez rezervi… Više »

Zvek zivi
Gost
Zvek zivi

Sreca sto smo u NATO, inace bi voda poskupila za 2 ipo eura. Uf…dobro je. Vec se vide prvei benefiti od NATO-a.

1311468000dolar
Gost
1311468000dolar

Vlado ne treba ti vise, da vidiš kakvih ima ovamo

VLADO 19784
Gost
VLADO 19784

zasto mora da poskupi da bi se izjednacile,sto ova za pravna lica nebi pojeftinila

Leptirici
Gost
Leptirici

A rekose li Njemci da su nam male plate?

1311468000dolar
Gost
1311468000dolar

Dobre se pare i ovamo uzimaju na vodu

Bane
Gost
Bane

Je na znam zašto slušamo Njemce. Pa ljudi, ođe se ne živi kao tamo, kad ćete to shvatit’.

Neto1307
Gost
Neto1307

Zivjela nasa vlast !! Duze ce izdrzat nego mi.

hm..
Gost
hm..

Kad je uradjena studija? Jel u njoj navedeno da odjednom povecate cijenu ili da se cijena godinama polako koriguje do one koja ce opravdati ulaganja?…a taj strucnjak treba da zna da nama u PG cijene vode ne mogu biti visoke kao na primorju jer mi ne koristimo regionalni sistem. Takođe, lijepo bi bilo da nas informisete koja je to min… Više »

Vase ime
Gost
Vase ime

ni manje ni vise nego za cetvrtinu…….hahahahahaha e pa je li ovo moguce….aj da poskupi postepeno ka sto nam struju poskupljuju,nego krkni odma 24% i sve super,eviva….eee

PGmojgrad
Gost
PGmojgrad

Moraju se obezbijedit plate za silnih 500 zaposlenih (ne smijem napisat radnika) u Podgoricki Vodovod! Imaju vise zaposlenih nego firme koje posluju u cijeloj CG – Telekom, Telenor, banke…

gradjanin
Gost
gradjanin

i to sve clanovi DPS nam vladajuce parije su radnici vodovoda, e iskopacu bunar kupiti vetrenjacu i poceti normalno da zivim u selu daleko od grada

Lipovo
Gost
Lipovo

Dobar djak g-Zivkovicc! Sreća ssto nije 1941, ne znam koga bi slušao !

POJK
Gost
POJK

“Prigovorili su nam i Njemci” e u ovome se vidi nezavisnost jedne zemlje.

brkomali
Gost
brkomali

Samo nam ovo fali, ionako ne mozemo sastavit kraj sa krajem, ako moraju bit izjednacene cijene spustite je onda za pravna lica, umjesto sto je podizete za fizicka.

Toni
Gost
Toni

Aha, kako da ne.

brkoveliki
Gost
brkoveliki

Nemoj tako brko, vidis li da nam njemacka prigovara na cijenu, a njima plate minimum 4 puta vece od nase, a za uskladjivanje, pa to tako funkionise kod nas, sjecas se cijena hljeba, goriva i drugog, kad bi cijene na trzistu materijala rasle sve raste s njima, a kad padaju svi se prave ludi

Send this to a friend