Društvo

Vujović: Baštiniti antifašizam nije politika

Mirno ću čekati odluku disciplinske komisije, a o daljem načinu djelovanja oglasiće se moj advokatski tim, poručila je nastavnica istorije cetinjske Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred” Sanja Vujović, koja je u žižu javnosti dospjela nakon što je 9. maja sa grupom učenika devetog razreda učestvovala u proslavi Dana pobjede u Podgorici.

Naime, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je upravi škole usmenu sugestiju da se protiv nastavnice pokrene disciplinski postupak, jer je navodno zloupotrijebila učenike u političke svrhe.

Vujović je Dnevnim novinama kazala da nije u toku sa detaljima disciplinskog postupka, te da vjeruje da će komisija u propisanom roku donijeti odluku.

Kaže da zna da je postupak pokrenut istog dana kada je direktor škole Veljko Đukanović dobio telefonski poziv iz resora Vesne Bratić.

Objašnjava i da sa roditeljima učenika ima komunikaciju od samog početka rada na projektu oko obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom 9. maja.

“Imam punu podršku roditelja koji su upućeni o samom radu na projektu koji smo prezentovali u školi, kao i poziva i učešća na samom događaju u Podgorici. Što se tiče resornog ministarstva, nemam nikakvu informaciju, niti su sa mnom konkretno, kao ni sa upravom škole, imali ikakvu komunikaciju. Mirno ću čekati odluku disciplinske komisije, a o daljem načinu djelovanja oglasiće se moj advokatski tim Građanske inicijative 21. maj”, kazala je Vujović.

Komentarišući to što je Sindikalna organizacija škole zaključila na sjednici 14. maja da nije zloupotrijebila učenike u političke svrhe, Vujović kaže da je tako nešto i očekivala.

Naime, u dopisu Sindikalne organizacije je navedeno da je ona 9. maja sa grupom učenika devetog razreda učestvovala u proslavi Dana pobjede u Podgorici, ali kao članovi SUBNOR-a, a ne kao predstavnici škole.

“U prilog tome ide i činjenica da su djeca imala saglasnost roditelja za odlazak u Podgoricu, pa samim tim pomenuta nastavnica nema nikakvu odgovornost za navedeni događaj”, zaključak je Sindikalne organizacije.

Vujović vjeruje, kako je kazala, da to nije stav samo Sindikalne organizacije škole u kojoj predaje, već svih prosvjetnih radnika koji baštine antifašizam.

“Sve kolege škole u kojoj radim jako poštujem, i svi su profesionalci u svom poslu, a ovim su pokazali da i oni cijene moj rad i poštuju našu profesiju prije svega”, kazala je Vujović.

Mišljenja je da politička dešavanja nijesu nešto što bi trebalo uvoditi u školu, napominjući kako se uvijek jasno suprotstavljala bilo kakvoj priči o političkim dešavanjima.

“Posebno jer sam profesor istorije, iako djeca žele da se informišu o mnogim temama koje su trenutno aktuelne. Baštiniti antifašizam nije politika i vjerujem da baš na tom principu treba graditi naše društvo i učiti djecu od malena tim vrijednostima” rekla je Vujović.

Vjeruje da zajedničkim radom roditelja i svih prosvjetnih radnika koji baštine te tekovine u tome mogu i uspjeti.

“Kao što reče moja učenica: Antifašizam nije prošlost, već budućnost Crne Gore. Smrt fašizmu. Sloboda narodu” poručila je Vujović.

Osnivači Građanske inicijative 21. maj braniće na disciplinskom postupku profesoricu Sanju Vujović, saopštio je sinoć advokat Nikola Belada.

“Obavještavamo javnost da ćemo Vukašin Šimrak, advokat iz Herceg Novog, Milena Iljazi, pravnica sa položenim pravosudnim ispitom iz Cetinja, i ja, osnivači GI 21. maj, braniti profesoricu Sanju Vujović u disciplinskom postupku pokrenutom po odluci direktora OŠ “Lovćenski partizanski odred” Cetinje”, najavio je Belada.

19

avatar
1000
17
2
0
 
18
JakšaJelena savojskafreeMNEfreeMNEVirus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jakša
Gost
Jakša

Bravo!!!!

Jelena savojska
Gost
Jelena savojska

Svako normalan ce stati uz Sanju, jer nije uradila nista pogrešno, na kraju krajeva tu su advokati da to i dokažu, kad je vec doslo do toga!!!

freeMNE
Gost
freeMNE

Na meti je zato što je Crnogorka

Virus
Gost
Virus

Ako se ispostavi da su djeca bila ispred Skupštine i Vlade, profesorici odmah dati otkaz

Bob
Gost
Bob

Ja “baštinim antifašizam”, ali sam protiv povrede radne obaveze…Moze li to biti?

Jovo
Gost
Jovo

Mislim da niko pojma nema sto si htio reci

Fendi
Gost
Fendi

Ako ste vi antifsšisti što su bili Partizani, jer vi sa njima po vrijednostina “nemate ništa”, i ako se slomiste da se povežete onda kada vam to odgovara

freeMNE
Gost
freeMNE

Ne nego ima Vesna Bratić sa “vašim” vrijednostima…

Svi poludjesmo
Gost
Svi poludjesmo

Ko je napao, od cega se brani ima li kakvih stvarnih dokaza.

Ahmet
Gost
Ahmet

Baštiniti fašizam je najcrnja politika ministarke prosvjete i…tandara mandara!

Građanin
Gost
Građanin

Nešto ih mnogo češe ovaj antifašizam , ne znam zašto .

Tivat
Gost
Tivat

Obiljrmizi dan Antifažizama je obaveza, ali reci kad si za Antifažizam što misliš o Krstu koga su ubili Antifašisti jer je bio protiv njih

Ja fukara
Gost
Ja fukara

Znaci dijelimo se
Bogati na jednu stranu u barijaktare a siromasni u kontejnere da uzimaju ostatke hrane ..

Mali Budo
Gost
Mali Budo

Ja cu nosiyi sva cetiri barijaka i Crnogorski , Trobojku Albansku i Dugine boje ..
Cisto da se zastitim od BARIJAKTARA po CG ..
Dobro je sto je vecina siromasnih pa im ne pada na pamet da idu u barijaktare trceci za poslom da prehrane porodicu

jenki
Gost
jenki

ovo je sve zena cetnik organizovala da bi izjednacila cetnicki fasizam sa anti fasizmom kao u Srbiji

Sasa
Gost
Sasa

Svaki normalni gradjanin je uz ovu ženu.

Miso
Gost
Miso

Kakav spin

Velimir
Gost
Velimir

Sve ti zdravo I veselo bilo!
Ponosna CRNOGORKO!

Jakov
Gost
Jakov

Živa bila 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend