Društvo

Vuković najavio podizanje spomenika Ivanu Crnojeviću i zatvaranje saobraćaja u centru

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, najavio je danas niz projekata koji bi trebalo da se realizuju, među kojima su zatvaranje saobraćaja u centru, kao i podizanje spomenika Ivanu Crnojeviću. Najavio je niz infrastrukturnih projekata, ali i gradnju škola i vrtića u podgoričkim naseljima.

Prvenstveno, prvi čovjek grada želi da vrati život u centar Podgorice.

“Kako bismo stimulisali ljude da se okrenu zdravom zivotu pokušaćemo da zarvorimo centar za saobraćaj. Naša ideja je da se počne sa Bokeškom i Njegoševom ulicom. Možemo se ugledati na gradove kojima je to uspjelo, kao što je Ljubljana”, dodao je Vuković na konferenciji  za novinare povodom 100 dana rada nove lokalne uprave.

Nekadašnja robna kuća Beko u centru grada planirana je za rušenje, a na njenom mjestu biće sagrađen šoping mol, te je Vuković potvrdio da će biti gradnje.

“Ne bi me srećnijeg bilo da se izgradi šoping centar u centru. Život se iselio iz centra pa je naša obaveza da ga tu vratimo Krenuli smo u podršku biznis inicijativama, jedna je potekla od Besiks grupe oni su iskazali interesovanje za objekat Beka. Problem je zbog ekonomske tranzicije kroz koju smo prošli tamo imamo 11 ili 12 vlasnika. Zamjenik Čalsav Vešović je razgovarao sa njima, nije rečeno da će tu biti šoping mol, možda bude neki kongresni centar ili hotel, još niej precizirano. Projekat je jako važan, njime bismo riješili jedan od gorućih problema Glavnog grada”, kazao je Vuković.

On je najavio i gradnju osnovne škole u Tološima, vrtić u Bloku šest.

“Namjera nam je i da gradimo vrtić i osnovnu školu u Siti kvartu, kao i vrtić na Zlatici”, objasnio je Vuković.

Nije zadovoljan kako teku radovi na Gradskom pozorištu, i dodao je da nije nerelano da se nešto konkretno radi na prostoru bivšeg zatvora Jusovača. Zadovoljan je kako je tekla rekonstrukcija SC Morača.

Gradonačelnik je istakao koliko je bitna putna infrastruktura i najavio da će tokom njegovog mandata biti gotov donjogorički bulevar, a istakao je da će aerodrom u Golubovcima biti povezan bulevarom sa Danilovgradom.

“Prioritet nove uprave je putna infrastruktura, to je obećanje koje je bazirano na realnin prepostavkama. Osim bulevara u Donjoj Gorici, biće završen bulevar kroz Gornju Goricu, stari put ka Danilovgradu na šta se čeka dugo i predugo. Ono što je počelo unazad par sedmica,  jugozapadna obilaznica potpuno će otvoriti novi koridor i razvojiti djelove grada koji je bio u zapećku. U krugu te saobraćajnice će se nalaziti dio kolektorske mreže”, kazao je gradonačelnik.

Vuković je istakao da je izgradnja kolektorske mreže najvažniji projekat u toku mandata ove gradske uprave.

Osvrnuo se i na problem gradskog prevoza i naglasio da će u narednom periodu pokušati da kroz izradu elektronske kartice unaprijedi taj dio.

Najavio je i da će proslava nove godine kroz Novogodišnji bazar početi 19. decembra i trajati do 10 januara.

“Već smo priveli kraju pregovore sa partnerima koji će nam pomoći u realizaciji ovog projekta”, kazao je prvi Vuković.

Vuković je pomenuo i vandalizam u Podgorici i poručio da sve što rade nema smisla, ako građani adekvatno na to ne reaguju.

“Apelujem na građane da čuvaju parkove i igrališta, prvenstveno jer se njihovim novcem oni sređuju”, dodao je on.

Gradonačelnik je poručio da ukoliko ne budu ispunjena sva obećanja neće podnijeti ostavku, jer se nada da će sve obećano biti realizovano.

“Ono što smo rekli da će biti završeno, završiće se. Nadam se da će građani to prepoznati i opet nas izabrati”, rekao je Vuković.

A.Gajević

72 Komentara na "Vuković najavio podizanje spomenika Ivanu Crnojeviću i zatvaranje saobraćaja u centru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend