Društvo

Vuković: Puna podrška Službi zaštite, naredne godine nova oprema

Služba zaštite će od nove gradske uprave imati punu podršku, kao i razumijevanje za sve potrebe i inicijative, kako bi na efikasan i kvalitetan način mogla da obavlja svoj posao, naglasio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prilikom posjete pripadnika te Službe Glavnom gradu.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Vuković je izrazio veliku zahvalnost i poštovanje pripadnicima Službe zaštite jer konstantno ulažu ogromne napore da Podgoricu i njene građane zaštite od požara i svih ostalih nepredvidivih okolnosti i situacija.

“Gradonačelnik je ocijenio da bi, imajući u vidu koliko je težak i zahtjevan posao vatrogasaca, u narednom periodu trebalo dodatno sagledati sve kapacitete Službe zaštite, kako bi se stvorile pretpostavke za nadgradnju sistema i poboljšanja na pozicijma gdje god se za to ukaže potreba”, navodi se u saopštenju.

Prvi čovjek Podgorice je istakao da će i u Budžetu za narednu godinu biti predviđena određena dodatna sredstva za osavremenjavanje i nabavku nove opreme, u cilju još efikasnijeg rada i djelovanja Službe zašite.

Komandir Službe Andrija Čađenović je, čestitajući gradonačelniku izbor na funkciju, kazao da je uvjeren da će se veoma dobra i uspješna saradnja i komunikacija Glavnog grada i Službe na čijem je čelu u narednom periodu intenzivirati i tako doprinijeti još većoj sigurnosti i povjerenju građana u Službu zaštite.

On je iskazao ambiciju da se dobre prakse nastave, ali i uvedu određenene novine u cilju još operativnijeg djelovanja Službe.

“Čađenović je posebno naglasio da je u tom dijelu posebno značajna podrška Glavnog grada u nabavci novih specijalizovanih vozila i savremene vatrogasne opreme neophodne za profesionalno i bezbjedno obavljanje radnih zadataka i aktivnosti pripadnika Službe zaštite”, zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Ž.N.

2 Komentara na "Vuković: Puna podrška Službi zaštite, naredne godine nova oprema"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend