Društvo Šteta preko milion

Za Ulcinj 50.000 eura urgentne pomoći od Vlade

Vlada Crne Gore je, na predlog ministarke Marije Vučinović, opredijelila 50.000 eura urgentne pomoći za opštini Ulcinj, koja je pogođena jakim nevremenom.

<<<Šteta u Ulcinju oko milion i 245.000 eura<<<

Vučinović se danas sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj Ljorom Nrekićem i njegovim saradnicima kako bi se informisala o posljedicama i štetama uzrokovanim jakim nevremenom, koje je preksinoć pogodilo tu opštinu.

<<<Haos u Ulcinju i Baru, vjetar lomio stabla i nosio krovove<<<

Predsjednik Opštine je tom prilikom kazao da je, prema procjeni nadležnih službi, iznos nastale štete million i 245 hiljada eura.

“Usljed nevremena i vodovodni i elektro sistemi su pretrpjeli oštećenja, ali su u najkarćem roku sanirani. Prema preliminarnoj procjeni relevantnih službi šteta koju je pretrpjela naša opština je milion i 245 hiljada eura”, naglasio je Nrekić.

Vučinović je obećala da će na današnjoj sjednici Vlade predložiti da se Opštini Ulcinj urgentno opredijeli jednokratna finansijska pomoć.

Ona je dodala i to da Štab za vanredne situacije, na čelu sa predsjednikom Opštine Ulcinj, efikasno i brzo radi na saniranju štete.

“Znamo da je turistička sezona u toku, te moram izraziti zadovoljstvo što su Štab za vanredne situacije i Nrekić veoma brzo reagovali kako bi se što prije sanirale posljedice jakog nevremena”, kazala je Vučinović.

Vučinović je nakon sastanka sa predstavnicima Opštine obišla lokalitete koji su pogođeni jakim olujnim vjetrom pretrpjeli veliku štetu.

S.Đ.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
mavejovan šiptarSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mave
Gost
mave

Ulcinju 50 000 a Saricima i Kalicima MILION

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Nije svako zlo za zlo, eto naše Marije na prvim stranicama novina.

Slavko
Gost
Slavko

Znaci li to da ce gradjani od najmanjih plata u Evropi da placaju stetu zakupcima plaza kod kojih je kafa 2,5 eura a par lezaljki i suncobran 20 eura? Obican gradjanin moze samo da sanja da podje na kafu tamo, ali zato ce zahvaljujuci DPS vladi privatnicima placati stetu…

Send this to a friend