Društvo

Zajedno protiv seksualnog nasilja

Sigurna ženska kuća je u saradnji sa Centrom bezbjednosti Bar, Centrom za socijalni rad Podgorica i Nvo Spektra organizovala akciju sa ciljem da ukaže javnosti na problem seksualnog nasilja nad djevojkama i ženama.

U SŽK ističu da će multisektorski pristup i koordinisanisani odgovor svih institucija pružiti najbolju zaštitu ženama i djevojkama koje su preživjele seksualno nasilje.

“Uticaj nasilja može biti izuzetno jak, žrtve nasilja često su u stanju šoka i straha te je neophodan adekvatan pristup institucija koje ostvaruju prvi kontakt sa osobom koja je preživjela seksualno nasilje da bi se izbjegla sekundarna viktimizacija. Zajednička saradnja između institucija može olakšati ženama i djevojkama suočavanje sa posledicama seksualnog nasilja, kao i bolju zaštitu od istog”, navode u toj organizaciji.

Oni su informisali građane o servisima podrške za žene i djevojke koje su preživjele seksualno nasilje.

“Podsjećamo da je svaka treća žena u Evropi žrtva fizičkog i/ili seksualnog nasilja, stoga je važno da žene i djevojke mogu dobiti prave informacije od bliskih osoba, te da znaju kome se mogu obratiti za pomoć i podršku. Napominjemo da je GREVIO komitet preporučio crnogorskim vlastima da ulože napore za unapređenje saradnje institucija međusobno i sa ženskim NVO koje pružaju usluge podrške osobama sa iskustvom silovanja i seksualnog nasilja, proganjanja i drugih oblika nasilja definisanih Istanbulskom konvencijom”, zaključuju u Sigurnoj ženskoj kući.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
GolfLSCGMLAĐI ĐUTURUM
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Golf
Gost
Golf

– Kad neću, neću!
– Kad me neće, neće!

LSCG
Gost
LSCG

I protiv litija. Litije su ti ocerali pododicu iz zemlje, ne vlast

MLAĐI ĐUTURUM
Gost
MLAĐI ĐUTURUM

Od silnih problema nema sexa nikom ne pada na um a kamoli seksualnog nasilja većina muškaraca su poatali biseksualci -bi a nemogu – sem ovih što se nagutaju kamagre pa neznaju đe udaraju

Send this to a friend