Društvo Nusret Canović

Zatvara se parkiralište kod Rektorata, a otvaraju dva u blizini Hrama

Nusret Canović

Preduzeće Parking servis prošle sedmice počelo je izradnju parkirališta na platou nekadašnje Male pijace u Moskovskoj ulici (iza Hrama Hristovog vaskrsenja) i Ulici Velimira Terzića u Bloku pet.

Međutim, kako navodi direktor Parking servisa Nusret Canović, privremeno parkiralište ispred Rektorata Univerziteta Crne Gore (kod spomenika Svetog Petra Cetinsjkog) će uskoro biti zatvoreno, jer je na tom mjestu planirano formiranje parka. Sa nova dva zatvorena parkirališta, poručuje on, nadoknadiće parking mjesta bez kojih će ostati zatvaranjem parkirališta ispred Rektorata.

Canović kaže da će vjerovatno uskoro biti zatvoren parking ispred Rektorata, jer je najavljeno da će na tom mjestu biti formirana zelena površina, odnosno park.

“Još ne znamo da li će biti uzeta cijela površina ili dio nje. Ali, sigurno je da se to parkiralište zatvara u narednom periodu, ili makar dio njega”, kazao je Canović, uz napomenu da na ovom prostoru ima mjesta za oko 190 automobila.

Podsjetivši da je ovo zemljište u vlasništvu Univerziteta Crne Gore, on se nada da postoji mogućnost da dio te parcele i dalje bude korišćen kao parkiralište.

“Sa dva nova zatvorena parkirališta probaćemo da nadoknadimo mjesta koja ćemo izgubiti zatvaranjem onog kod Rektorata, da bismo izašli u susret zaposlenima u tom dijelu grada”, poručio je direktor Parking servisa.

Parcela nekadašnje Male pijaca, koja je bila neuređena površina je u vlasništvu Glavnog grada. Kako navodi Canović, za desetak dana to će biti uređeno zatvoreno parkiralište sa više od 100 mjesta.

“Asfaltiranje ove parcele trebalo bi da bude završeno danas. U toku je postavljanje zaštitne ograde. Nakon toga slijedi postavljanje kućice, naplatnih rampi… Biće izgrađeni trotoari uz parking i zeleni pojas između parkirališta i trotoara. Svi poslovi trebalo bi da budu završeni za desetak dana”, kazao je Canović, uz napomenu da će se na njemu parkiranje naplaćivati, kao i na drugim zatvorenim parkiralištima, 40 centi po satu.

U Ulici Velimira Terzića u Bloku pet (na mjestu ukrštanja bulevara Mihaila Lalića i Džordža Vašinsgtona) u toku je postavljanje ograde. Biće oko 90 zoniranih parking mjesta, koja su kao i ostalih 400 u ovom dijelu grada u vlasništvu Parking servisa.

“Na ovom parkiralištu će biti 90 parking mjesta. I tu bi postavljanje kućica, rampi i ostali poslovi trebalo da budu gotovi za desetak dana”, kazao je Canović, uz napomenu da će i na ovom parkiralištu parkiranje koštati 40 centi po satu.

Podsjetivši da je na ovom mjestu, gdje su do sada bili obilježeni parkinzi treće zone, cijena bila takođe 40 centi po satu, direktor Parkinga ističe da će zatvaranjem posebno biti povoljno za zaposlene u ovom kraju jer će moći da kupe mjeečne karte po cijeni od 20 eura. Pojašnjavajući da su zaposleni u ovoj zoni mogli da parkiraju vozilo najduže tri sata, on naglašava da ih se javilo već 76 za mjesečne karte.

“Za stanare Bloka pet na zatvorenom parkiralištu imaćemo povlašćene karte po cjeni od 30 eura (mjesec dana 24 časa dnevno) ili 20 eura (svakoga radnog dana od tri sata poslijepodne do devet ujutro i vikendom 24 sata)”, naveo je Canović.

Navodeći da u ovoj zoni ima oko 500 parking mjesta, direktor Parking servisa kaže da će ostati dovoljno zoniranih parking mjesta za stanare, koje oni inače mogu platiti po povlašćenoj cijeni od sedam eura mjesečno. Smatra da neće štetiti stanarima koji su već imali povlašćene karte, jer u će u zoni ostati dovoljno parking mjesta.

“Da bi izašli u suret i zaposlenima odlučili smo da ogradimo i dio parkinga u Bloku pet”,kazao je direktor Parking servisa, uz napomenu da će mjesečne karte za ovo i zatvoreno parkiralište iza Hrama koštati 20 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blok 5
Gost
Blok 5

A kako nece stetiti stanarima bloka 5 kad je skuplja mjesecna karta vise od 4 puta nego sto im je bila? Ajde sto ste poceli da naplacujete parking u naselju koje je jedino imalo rijeseno pitanje parkinga, nego ste ga jos i zatvorili. A nemojte samo taj jedan, sve ih zatvorite, da se rijesi pitanje parkinga za sve zgrade koje… Više »

Konacno
Gost
Konacno

Odlično!!! Park po park i eto nama šumice i kiseonika KONAČNO!

100
Gost
100

Taj prostor kod Rektorata po ko zna koji put mijenja namjenu. Kako kome od velikuh preduzimača dune da nam uzme pare taj prostor promijeni namjenu. Prvi put kad je bio parking tu bio je asvaltiran, a vremenom je uznapredovao u oranicu.

Dzoni
Gost
Dzoni

E cus parking. Ono je bilo zastidje. Svako se pitao ko dozvoljava to. To su neci interesi bili od naplate. Kad duva vjetar da ti prasina oci izvadi. Kad je kisa blato. Zastoj na kruznom toku. Bas ruzno.

Marko
Gost
Marko

Evo ni sad nemaju plan, mozda ce biti dio parkinga i dalje a mozda i nece. Mozda je uvijek tu i svuda gdje ne psotoji jasan PROSTORNI PLAN i sistem. A jeste problematican parking jer ne postoji ulivna traka nego se blokira bulevar prilikom ulaska ali opet kad se sjetimo gdje zivimo dobro je to..

drale
Gost
drale

Vise je bilo krajnje vrijeme da se prostor u srcu grada privede namjeri. Ja u to jos ne vjerujem. A u Kapial centru ima tri sprata garaza. Prvi sat besplatan.

moka
Gost
moka

Pa svako se normalni pitao zasto je onako neugledan parking bio u kampusu Univerziteta Crne Gore

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Odlicna vijest dobro je da se neko konacno sjetio da ulaz u Podgoricu relaksira onako ruzne slike koja je bila najgora moguca reklama Glavnog grada

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Jos malo ce doc ispred kuca i na placeve stavljat znakove za naplatu, siri se Pg pa ce tako i u Farmake bit naplata

ReljaK
Gost
ReljaK

Bilo je vrijeme da se ono ruglo od blata i prasine ukloni ispred Univerziteta Crne Gore

RofZ
Gost
RofZ

Kad planiraju uklanjat napuštena vozila, koja zauzimaju makar 50ak parking mjesta po Podgorici ? imate ih na sve strane, ispred telemacha, u blok, iza Kristala, u centar, kod SC Morača, nekoliko ispred policije…

Cicas
Gost
Cicas

Ajde ti u Plav pa tamo rjesavaj parking dosta nam je vise vas sa sjevera u Podgorici

Realno
Gost
Realno

Manje parije sd a vise funkcijonera nema nigdje ovo na svijetu

ooo
Gost
ooo

Požurite vi s tom parcelom kod hrama u vlasništvu glavnog grada, da ne promijeni vlasnika u SPC preko noći kao i mnoge druge parcele.

freeman
Gost
freeman

Sramota. Otimaju od stanovnika bloka 5 parking mjesta predvidjena za stanare. Ne pada im napamet da stave rampu i rezervisu neki od parkinga za namjenu za koju je napravljen, za stavovnike okolnih zgrada, da ne parkiraju zaposleni u Vektri, stanari novoizgradjenih zgrada koje su planirane da i nemaju parking. Ovakvo ponasanje uprave glavnog grada je za svaku osudu i ne… Više »

ooo
Gost
ooo

Parkiraš i ti kad odeš u centar ili city kvart ispred nečije zgrade i uzurpiraš namjenu parkinga za stanare. Ili bi ti kod tebe da parkiraju samo stanari a svuđe drugo ko stigne?

Pero
Gost
Pero

Kako si pametan u kvart svjevernjaka, snobova neidem

istina ziva
Gost
istina ziva

90 parking mjesta x 20 eura mjesecna karta =1800 eura..Minimum troje zaposlenih x porezi i doprinosi+ troskovi amortizacije = minum 3000 eura.Uspjesno poslovanje.To ti je kad imas ljude stvorene za biznis na drzavnim jaslama.

Send this to a friend