Društvo

Završena izgradnja dvije zgrade za 130 porodica sudija i sudskih službenika u Podgorici

Drago mi da je Vlada bila u prilici da udruži snage sa organima sudske vlasti, lokalnom samoupravom, sindikalnom organizacijom i privatnim investitorom kroz podršku ovom značajnom projektu, čija ukupna vrijednost premašuje sedam miliona eura, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin povodom završetka izgradnje dvije stambene zgrade za 130 porodica sudija i službenika i namještenika sudova u Podgorici.

Zahvalivši partnerskim organizacijama na uspješnoj saradnji na ovom značajnom projektu, potpredsjednik Pažin je još jednom ohrabrio i druge crnogorske opštine da slijede primjer Glavnog grada i da na sličan način podrže rješavanje sambenih potreba zaposlenih u pravosudnim institucijama u svojim sredinama.

“Štiteći integritet i dostojanstvo onih koji rade u državnim institucijama snažimo integritet i same države i vrijednosti na kojima baziramo evropsku budućnost Crne Gore,“ naglasio je.

Izrazio je uvjerenje da ni u teškom ekonomskom periodu koji predstoji crnogorsko društvo ne smije i neće zaboraviti na potrebe zaposlenih u pravosudnim institucijama, već da će nastaviti da, kroz ovakve i slične projekte, štiti integritet i dostojanstvo svih zaposlenih u pravosuđu.

Od crnogorskog pravosuđa, naglasio je, čitavo društvo s pravom ima velika očekivanja, jer je upravo pravosuđe čuvar i zaštitnik naših prava i sloboda, ali i oslonac ukupnog društvenog i ekonomskog napretka.

“Ova visoka očekivanja podrazumijevaju i obavezu društva da obezbijedi pristojan materijalni položaj zaposlenih u pravosuđu, na čijem ličnom i profesionalnom integritetu i dostojanstvu počiva svaka pravosudna institucija. Upravo podrškom ovakvim projektima, koji sudijama i njihovim saradnicima omogućavaju da na kvalitetan i povoljan način riješe svoje stambene potrebe, pokazujemo da crnogorsko društvo prepoznaje i cijeni društveni doprinos i značaj pravosuđa“, dodao je.

Pažin je izrazio zadovoljstvo kontinuiranim unapređenjem materijalnog položaja zaposlenih u pravosudnim institucijama proteklih godina.

“Naročito me raduje da će ove stambene zgrade biti dom ne samo sudija, već i njihovih saradnika, službenika i namještenika zaposlenih u podgoričkim sudovima, koji svojim radom svakodnevno daju nemjerljiv doprinos ostvarenju pravde i očuvanju bezbjednosti crnogorskih građana”, istakao je on.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
CATCikotićDkdk
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CAT
Gost
CAT

Ima li ko da mu je bar dva puta zaštićeno dostojanstvo?

Cikotić
Gost
Cikotić

Zgrada Sudinica.

Dkdk
Gost
Dkdk

MISLITE KORUMPIRANIH POSLUŠNIKA….

Send this to a friend