Društvo

Zbog nelegalnog odlaganja otpada kažnjeno osam firmi i pet građana

Ilustracija

Komunalna inspekcija Glavnog grada je u proteklom periodu zbog deponovanja različitih vrsta otpada, kao i građevinskog materijala na javnim površinama, van mjesta predviđenog za tu namjenu, izdala osam prekršajnih naloga pravnim licima. Firma Enteks invest kažnjena je sa 150 eura, a odgovorno lice firme 20 eura zbog deponovanja građevinskog otpada pored kontejnera u Ulici Kralja Nikole.

Kažnjena je i firma Čelebić petrol sa 150 eura i odgovorno lice sa 20 eura zbog deponovanja građevinskog otpada na javnoj površini u Mahali, piše Dan.

“Sa 150 eura kažnjena je i firma Kalamper i odgovorno lice sa 20 eura zbog istovaranja zemlje iz iskopa na javnu površinu u Mahali. Subjektu nadzora je zapisnički i rješenjem naređeno da ukloni deponovanu zemlju što je i uradio u roku od jednog dana. Zbog istovarenog šuta u Orjenskoj ulici kažnjen je izvođač radova Inžinjering put sa 150 eura i odgovorno lice u društvu sa još 20 eura. Istim iznosom kažnjena je i firma Majina zbog deponovanja otpada, kao i preduzeće Aluvent zbog istovaranja građevinskog otpada pored kontejnera u Lješkopoljskoj ulici. Nepropisno je deponovala otpad i firma Spektakular, te su i oni kažnjeni sa 150 eura, odnosno sa još 20 eura za odgovorno lice. Kažnjena je i firma Presto vip sa 150 eura, kao i odgovorno lice sa još 20 eura zbog nepropisnog deponovanja otpada”, saopštili su iz Komunalne inspekcije.

Oni navode da je izdato i pet prekršajnih naloga građanima koji su deponovalia otpad mimo mjesta predviđenog za tu namjenu.

“Komunalna inspekcija će u narednom periodu još intezivnije nastaviti da vrši kontrolu kao i da kažnjava počinioce ovakvih i sličnih vrsta prekršaja. Na taj način ćemo glavni grad, odnosno javne površine dovesti u uredno stanje i ujedno uticati na podizanje svijesti naših građana o očuvanju zaštite životne sredine”, ističu iz Komunalne inspekcije.

8 Komentara na "Zbog nelegalnog odlaganja otpada kažnjeno osam firmi i pet građana"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend