Ekonomija

Adriatic Properties podsjeća Budvu na ugovor

Sveti Stefan

Kompanija Adriatic Properties, koja je zakupac Svetog Stefana, upozorava da se namjerom Opštine Budva da parcelu na ulazu u Miločerski park proglasi opštim dobrom krši Ugovor o zakupu. Tim povodom se dopisom ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću, predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću i predsjedniku Skupštine opštine Budva Krstu Radoviću obratio izvršni direktor Adriatic Propertiesa Goran Bencun.

“Putem medija smo saznali da je za sjutra zakazana sjednica Skupštine Opštine Budva, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda i “Predlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa (Sveti Stefan hoteli AD)”, a po našim saznanjima u tom predlogu je obuhvaćena i katastarska parcela br.986 KO Sv. Stefan, koja je nama data u dugoročni zakup”, navodi se u dopisu Bencuna u koji je CdM imao uvid.

Stoga, u Adriatic Propertiesu ukazujuo da su članom 23 Ugovora o zakupu predviđene ugovorne obaveze zakupodavca, među kojima im je garantovano pravo na mirno uživanje imovine koja je predmet tog ugovora, kao i date garancije u pogledu opterećenje i ostalog.

“Osim toga i iz cjelokupnog Ugovora o zakupu prozilazi da se nama jemči pravo da nećemo biti ograničeni u pogledu korišćenja predmetne imovine, osim na načine kako je to navedeno u samom ugovoru. Molimo vas da preduzmete sve potrebne korake kako bi se spriječilo kršenje Ugovora o zakupu na način što bi eventualno bio proglašen javni interes ili preduzeta bilo koja druga radnja u odnosu na predmetnu kat.parcelu br.968 KO Sv. Stefan, čime bi se umanjila naša ugovorena prava, jer ćemo u suprotnom biti prinuđeni da zaštitu svojih prava ostvarujemo na ugovorom i zakonom predviđene načine, a što bi moglo stvoriti velike troškove i narušiti dobre poslovne odnose i običaje”, piše u dopisu.

U kompaniji pojašnjavaju izbog čega se u konkretnom slučaju ta parcela ne može proglasiti javnim interesom.

“Naime, katastarska parcela br.986 KO Sv. Stefan je obuhvaćena sa dva plana i to: 1.) Prostorni plan posebne namjene za obalno pordučje Crne Gore, “Urbanističko- arhitektonsko rješenje hotelskog rizorta Miločer Opština Budva”;  2.) Detaljni urbanistički plan Pržno-Kamenovo I za dio “PRŽNO-PODLIČAK”. Međutim, Prostorni plan posebne namjene za obalno pordučje Crne Gore, “Urbanističko- arhitektonsko rješenje hotelskog rizorta Miločer Opština Budva” je plan višeg reda u odnosu na Detaljni urbanistički plan Pržno-Kamenovo I za dio “PRŽNO PODLIČAK””, ističu u Adriatic Propertiesu.

Napominju da je dio Prostornog plana posebne namjene za obalno pordučje Crne Gore i “Urbanističko arhitektonsko rješenje hotelskog rizorta Miločer Opština Budva”, a to u skladu sa Odlukom o donšenju Prostornog plana posebne namjene za obalno područje Crne Gore u kom se okviru pravila za sprovođenje plana navodi i da su sastavni dio tog plana usvojena urbanističko- arhitektonska konkursna rješenja, na osnovu kojih se mogu izdavati UT uslovi, među kojima je Odluka o urbanističko-arhitektonskom rješenju hotelskog rizorta – Miločer opština Budva.

“Imajući sve ovo u vidu očigledno je da se u konkretnom slučaju ne može primjenjivati Detaljni urbanistički plan Pržno – Kamenovo I za dio “PRŽNO-PODLIČAK”, kao i da se samim tim ne može proglašavati javni interes za pomenutu parcelu, ali u svakom slučaju ovim putem molimo da kao potpisnik Ugovora o zakupu i to u svojstvu Garanta Zakupodavca, preduzmete sve potrebne mjere kako biste zaštitili naša prava iz Ugovora o zakupu”, zaključuje se u dopisu Bencuna upućenog Milatoviću, Careviću i Radoviću.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joveta
Gost
Joveta

Brzo ce im medjunarodne arbitraze pokazati gdje su. Budvani ce se ubrzano pretvarati u socijalne slucajeve.Jos malo. Jos malo.

Maśa
Gost
Maśa

eto Budvi i CG višemilionska tužba od EU sudova za nepoštovanje ugovora , taman ove pare što su uzeli od MMF da ostave tamo … uspjeh apostola . nego, kad će razapinjanje Isusa? Gdje su Rimljani kad ti najviše trebaju…

Bnjj
Gost
Bnjj

Treba podržati investitore ali samo ako otvore dobro plaćena radna mjesta i poštuju prirodu

Građanin Budve
Gost
Građanin Budve

Carevic nastavlja sa skandalima….

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

A sto ocekujes od sofera

Kavajo
Gost
Kavajo

Oce Carevic farmu na pjenu od mora

Vječna
Gost
Vječna

Misliš – oće drugu na pjenu od mora 🙂

Send this to a friend