Ekonomija

Aerodrome pod hitno proširiti

Ova godina na turističkoj mapi Crne Gore biće zapamćena po tome što će trajati dugo, uz podatak da je sezona počela krajem marta a završava se u novembru, izjavio je za Skala radio Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotela “Splendid” u Bečićima.

Po njegovim riječima, neće biti gužve kao prošle godine, ali s obzirom da je tako dugačak period trajanja sezone, kumulativno ćemo imati više novca nego prethodnih godina, što je takođe karakteristika ove godine.

Radulović ne vidi posebna poboljšanja u komunalnoj sferi.

“Nečištoća je problem koji je evidentan ali je to proces za čije rješenje je potrebna edukacija cjelokupnog stanovništa Crne Gore. Taksi prevoz, buka, haotična prodaja po ulicama i vašarišta duž obale, sve su to stare slike i neprilike koje traju”, kazao je on.

Radulović je posebno apostrofirao problem nedostatka prostora naših aerodroma.

“Limitirajući faktori razvoja Crne Gore, kada je turizam u pitanju su aerodromi. Pod hitno je potrebno njihovo proširenje jer je toliko interesovanje da oni već ne mogu da odgovore na sve zahtjeve, a da mogu imali bi još više gostiju”, mišljenja je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko
Gost
Neko

Da li je Zarko u toku da sa svih destinacija skracuju broj letova zato sto dolaze poluprazni avioni? Mozda zato da ih prosiravamo? I da li zna da mu Splendid na booking.com stoji po 50% off cijelo vrijeme u visokoj sezoni?

Kad cete poceti pricati istinu da su u Julu svi na 65-70% popunjenosti…

aa?
Gost
aa?

Da nije CDM-a ni u Splendid ne bi znali ko je ovaj.

Nema veze
Gost
Nema veze

Kakvi komentari, ovo meni zvuči mnogo pozitivno, samo napred i srećno.

merishka
Gost
merishka

nije mi jasno dje je to sezona pocela od marta ka kod nas u dobre vode i ulcinju zive duse nema kome prica ovaj bajke

Dux
Gost
Dux

Ova udavaca soli pamet,e kukuuuu

Tijana
Gost
Tijana

Treba mi studio apartman, dvokrevetni u zalivu od 20.,25. jula na deset noćenja. Najbolje Tivat, ali mogu i ostala mesta u zalivu. Jedino mi je bitno da ima vode 24h,da je blizu mora i wi-fi. Ako neko ima ili zna nekog neka mi ostavi link, ili kontakt br. vibera ili whatsApp-a. I zanima me cena taxija od Pg do Kotora… Više »

Naočare žute
Gost
Naočare žute

Žare care sad je startuj.

Realno
Gost
Realno

Sve lokale zatvorite da se ne cuje nikakva buka a narodu na ulasku u CG treba dijeliti flastere za usta i kese za smece, ajde ne mlati svake godine ista prica mozete li jedne godine da sjednete i da se dogovorite da funkcionisete kao jedna firma, za dobrobit turizma ,a sto se tice aerodroma u Tivtu ljepsa je i funkcionalnija… Više »

Musa
Gost
Musa

To je koliko drzava misli o planiranju. Sve je ad hoc, sem da je prosirenje aerodroma u toku i da traje oni ce kad bude usko grlo preko noci da raspisuju tendere dizu kredite itd..To je isto kao prostorni plan CG kao ključna pretpostavka razvoja na kojoj se uopste ne radi jer važi ovaj stari do 2020, onda ce da… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Stara prica,najglasniji oni koji najmanje znaju o turizmu.trazimo visokoplatezne goste kojima malo toga mozemo da ponudimo osim pogleda.tokvog gosta ne interesujubmnogo stvari sa kojima se,sa razlogom hvalimo,ali njih to ne interesuje.to su ljudi koji kod nas da dodju sa milion eura nemaji gdje da ih potrose osim u kazinu.dok sa druge strane tjeramo prosjecnog potrosaca kojega uzujemo iz cipela tek… Više »

Todor
Gost
Todor

Treba poslusat rijeci strucnjaka

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Tivatski aerodrom raspad sistema putovao sam svudje po svijetu grdji aerodrom nidje nisam vidio. Nema traka za skretanje za aerodrom, prljav, neuredan, katastrofa. Nek se ugledaju kakav je Dubrovacki aerodrom. Nije dovoljno samo zaposliti preveliki broj radnika od kojih pola spavaju u smijenu pola rade.

Sta reci
Gost
Sta reci

Sada sam se vratila sa cube

MNE962
Gost
MNE962

@Boka Kotorska Potpuno si u pravu sto se tice Tivatskog aerodroma. Posto ja cesto putujem sa Tivtskog aerodroma jos bih dodao neljubaznast sluzbenika. Cesto se sa njima morate prepirat u vezi viska Kilo ili Dva prtljaga. Mogu se ugledat i na Beogradski aerodrom gdje su pravi profesionalci i izlaze uvjek u susret putnicima. Pola radnika na tivattski aerodrom nema veze… Više »

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Ovaj nije normalan nikog zivog nema nikad gora sezona nije bila 15 jul gradovi poluprazni …trajace mozda nekih 30 dana i to ce biti puno slabije …

Pjer
Gost
Pjer

100 posto

Send this to a friend