Ekonomija

Air Montenegro u novembru ostaje sa jednim avionom

Foto: CdM
Foto: CdM

Air Montenegro raspolagaće samo sa jednim avionom tokom novembra zbog planiranog tehničkog održavanja flote u kojoj su dva „embraera 195“, što bi, usljed smanjenja saobraćaja, moglo dovesti do gubitka tržišnog udjela državnog avio-prevoznika, piše Pobjeda.

Prema informacijama tog lista, kompanija planira da 9. oktobra pošalje na radove avion registarskih oznaka 40-AOB, a nakon što se on vrati, na servis će otići drugi „embraer 40-AOA“. Do kraja oktobra biće im na raspolaganju „erbas 320“ koji su iznajmili početkom sezone od hrvatskog Trade Aira i on će obavljati čarter letove, a po potrebi biće uključen i u redovan saobraćaj.

Smanjili saobraćaj

Iz Air Montenegra juče je Pobjedi rečeno da neće produžiti zakup „erbasa“ zbog planiranih servisa „embraera“.

“Nije planirano da se produži zakup A320, već će se saobraćaj odvijati sa postojećim resursima. Tokom trajanja servisnih radova u oktobru, pored čarter saobraćaja, određeni broj letova obavljaće i avion A320”, naveli su iz kompanije.

Oni nijesu precizno odgovorili koliko će im to što će u novembru imati samo jedan avion uticati na smanjenje udjela na tržištu, već su istakli da su radovi predviđeni tokom zimskog reda letjenja, te da je tada intenzitet saobraćaja manji.

“Dobra priprema prije ovogodišnje sezone je donijela vrlo pouzdane operacije flote nacionalne avio-kompanije zbog čega je od izuzetne važnosti da se organizuju i izvrše svi radovi prema odobrenom programu tehničkog održavanja”, naveli su iz Air Montenegra.

Zimski red letjenja Air Montenegra još nije do kraja definisan, a ono što je za sada poznato je da kompanija ukida linije ka Kopenhagenu, Nantu, Pragu, Banjaluci i Lionu, a smanjuje broj letova ka ostalim destinacijama, izuzev Beograda.

Na pitanje šta će da rade u slučaju da im se pokvari jedan avion dok drugi bude na servisu, iz kompanije su odgovorili da bi iznajmili zamjenski kod partnera sa kojima već imaju potpisane ugovore o zakupu.

“Potencijalno iznajmljivanje dodatnog aviona bi se u tom slučaju moglo vrlo brzo realizovati, imajući u vidu da veće kompanije van ljetnjeg perioda raspolažu sa više resursa”, tvrde iz Air Montenegra.

„Erbas“ koštao kao „čarli“

U floti Air Montenegra su dva „embraera 195“, koje je ranije koristio Montenegro Airlines, a koje im je Vlada kupila u februaru prošle godine za 21,7 miliona dolara. Vlada je sredinom jula prošle godine kompaniji odobrila da iz svojih sredstava za 5,3 miliona kupi treći embraer „čarli“ (40-A0C) koji je koristio bivši avio-prevoznik, ali su u Air Montenegru odustali od kupovine.

Oni su krajem decembra prošle godine obavijestili Vladu da, prema preliminarnim procjenama, treba da ulože osam miliona eura kako bi „čarli“ postao plovidben, te da bi ih on ukupno koštao 13,3 miliona eura, što im je bilo puno.

U međuvremenu su došli na ideju da u flotu uvrste „erbas“, čiji ukupni trošak šestomjesečnog zakupa sa posadom nijesu javno saopštili, ali je on, prema informacijama Pobjede, između deset i 14 miliona eura. Oni su se obavezali da Hrvatima plate 1.600 sati letjenja po cijeni od 2.400 eura po satu, bez obzira na to hoće li avion naletjeti taj broj sati.

19

avatar
1000
18
1
0
 
19
IstinaPilotLudakDijanalukabar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Istina
Gost
Istina

Kad ce doci taj dan, da ce svi sa podrucja bivse Jugoslavije, koji unistili sve dobro i kompanije itd., odgovarati?!

Pilot
Gost
Pilot

Apostola Bojanica pozvati na odgovornost zbog unistavanja Montenego airlines.

Ludak
Gost
Ludak

Imaju li motore

Dijana
Gost
Dijana

Ko je lud u taj raspad da sjedne?! Od kada zu ugasili MA tudje sluge i placenici, ja i moja porodica putujemo iz BiH, Pristine i Tirane, eventualno ako ima nekih konekcija onda Turska aviokompanija!

lukabar
Gost
lukabar

Ova vlada u tehnickom mandatu kriva za sve

Danijel
Gost
Danijel

Đe nestade Bojanić, Grobar Crnogorskog Avioprevoza?

realno
Gost
realno

1 AVION – 1000 RODJAKA/RADNIKA , ni da zlato prevozi ne bi se isplatio 🙂 dje mi je milojko ucio zanat da mi je znat, izgleda da u singapuru samo znaju prodaju maglu i spekulativno trgovanje

Mrgud
Gost
Mrgud

Kako kad je rečeno 0 eura! Je li to Evropa sad ili juče. Đe je expert da objasni, pošto je ostavio finansije u redu. SDT đe ste!

VISITOR
Gost
VISITOR

Ala su ga popravili,SVAKA IM ČAS!

zoki
Gost
zoki

aviokompanija sa jednim avionom???? jeste li vi normalni,jedan avion i stotine zaposlenih???

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Nećemo nikad sa DPS,mlati se trobojkama,dižu se 3 prsta i ljube ruke popovima uz prikladno klanjanje.To je bio program i kompletno znanje tročlane koalicije pobjednika od 30.Avgusta.Glasači pošli doma,ovi njihovi mediokriteti zauzeli funkcije i sve razvalili.I što ćemo sad,gospodo kockoglavi?

Darija
Gost
Darija

Bravo glasači !!!

Crni
Gost
Crni

Trazili ste, gledajte!

Leon
Gost
Leon

sad ce doci AirSerbia da nas spasi. Sve ide po planu

Dejan
Gost
Dejan

Da ima drzave Bojanica bivseg ministra lisice na ruke neko mora platiti ovu stetu stoje napravio..

Vienna da je
Gost
Vienna da je

Cilj ispunjen i taj jedan prodati …ugasiti kap itd ..predati luku kap zeljezaru sveti syefan i cijelu b7dvansku i ugasiti cg …

Cuca
Gost
Cuca

Sa koliko motora će ostat i ovaj jedan zahvaljujući mudroj politici aviosaobraćaja Krivokapic i Bojanić sram ih bilo.

Komentator
Gost
Komentator

Ne davat im da pobjegnu

aleksandar
Gost
aleksandar

nije im malo dati 4 miliona e da iznajme avion,a mnogo im dati 13 miliona da kupe avion. kakva je ovo polika ,ko je taj ekonom?

Send this to a friend