Ekonomija

Albanci grade auto-put ka Ulcinju, u planu i most preko Bojane

.

MIRËMËNGJES 😃dhe me këto pamje të projektit të rrugës së shumëpritur turistike prej dekadash, Shëngjin-Velipojë, një aks panoramik që shkurton më shumë se një orë lidhjen mes tyre, hap perspektivën e zhvillimit të turizmit elitar, rrit ekonominë e punësimin në krejt zonën, ju uroj një ditë të bukur🌹

Gepostet von Edi Rama am Mittwoch, 13. Juni 2018

Albanske vlasti odlučile su da grade auto-put na relaciji Šenđi-Velipolje, a sudeći po video animaciji koju je na svom Facebook profilu objavio albanski premijer Edi Rama, trasa puta bi se spojila i sa Ulcinjom.

Na video snimku koji panoramski prikazuje plan puta može se vidjeti da je zamišljena i izgradnja mosta preko rijeke Bojane.

Most je planiran tačno pored račvanja rijeke nadomak Ulcinja.

Velipolje je inače maleni tursitički grad u Albaniji udaljen svega 19 kilometara od Ulcinja, a slijedi odmah u produžetku Velike Plaže.

Put bi bio dužine 66,3 kilometra.

Ukoliko bi se, po planu, ovaj put izgradio to bi bila odlična prilika za razvoj turizma i ekonomije, samim tim jer bi Ulcinj bio direktno spojen sa Grčkom i Albanijom.

Kako je najavljeno, izgradnja puta bi trajala do 2020. godine.

“Dugoočekivani autoput bi smanjio putovanje na samo sat vremena, a uz to bi razvili elitni turizam, ekonomiju i zapošljavanje ljudi na cijelom ovom području”, napisao je Edi Rama na Facebooku.

S.Bošković

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend