Ekonomija

Arapin hoće da gradi hotele sa pet zvjezdica u CG

Predsjednik kompanije iz Dubaija DAMAC Husain Sajvani i četvrti najbogatiji Arapin na Forbsovoj listi zainteresovan je za gradnju luksuznih hotela u Crnoj Gori.

Sajvani se, kao što je najavljeno, danas sastao sa premijerom Duškom Markovićem, koji je na sastanku podsjetio da je Crna Gora članstvom u NATO-u i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu.

DAMAC i DAMAC Grupe od 2002. godine drže poziciju vodećeg graditelja u sektoru luksuznih nekretnina na tržištima Srednjeg Istoka, s najznačajnijim projektima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Jordanu, Libanu i Omanu.

“Zadovoljan sam posjetom Crnoj Gori i sastankom sa predsjednikom Vlade, a i ozbiljno sam zainteresovan da u vašoj zemlji gradim luksuzne hotelske komplekse sa pet i više zvjezdica”, poručio je Sajvani na sastanku sa Markovićem.

Sajvani je četvrti najbogatili Arapin prema Forbsovoj listi. Njegovo bogatstvo iznosi 4,3 milijarde dolara, a sa kompanijom Damak propertiz razvio je dio Dubaija koji do tada nije bio u fokusu investitora, pa je luksuzne nekretnine uglavnom prodavao strancima.

U urbanu legendu je ušao kad je uspio da sve prostore u zgradi od 38 spratova proda za manje od pola godine i to prije nego je uopšte krenuo sa izgradnjom.

S.Bošković

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ulcinj
Gost
Ulcinj

Dajte mu adu bojanu. Da se napokon to lijepo sredi.

Omar
Gost
Omar

podgoricanin Sharif – A Mašalah A Mašalah

Pjetro
Gost
Pjetro

To bre od hotela i mostova i shoping molova cemo da zivimo. Kakve fabrike kakvi muzeji, kakve opere.

Blavor
Gost
Blavor

Svaka cast i podrska samo da grade te hotele po sjeveru i kontinetalnom dijelu CG, a ne primorje , vise je nego betonirano.
Drugo vrlo bitno , ni jedan gradjanin CG , nazalost se ne raduje ovim investicijama jer od svega toga , dobit cemo sekjuriti i zabranu prilasaka nasim plazama i javnim putevima sto je do sad bilo pravilo…

Sova
Gost
Sova

Eto, ima jedan gradjanin Crne Gore koji se ovome raduje. Za plažu me boli uvo. Uvijek eskiviram odlazak na “prženje”. Ovo ima pozitivan uticaj na budžet iz koga moja žena prima platu, a majka penziju. Što više hotela sa 5 zvjezdica – manja gužva.

Vuko S.
Gost
Vuko S.

A ds prvo pocne onaj na Plavim horizontima ds se be bi sudarali.

Lola
Gost
Lola

Dje ih nalazite? Rastjerali ste evropljane svojim neznanjem i nesposobnoscu, pa sad su i arapi dobri..Sa svojim novcen donijece i svoju (ne) kulturu, svoju muziku i obicaje od kojih smo jedva pobjegli, od koje citav civilizovan svijet odstupa, nama je sve dobro samo da se ugradimo. Pogledajte samo onaj arapski restoran u Pg i sve ce vam biti jasno. Uzas.

Monte
Gost
Monte

pa ti ne idi u restoran i problem rijesen, samo ne kukaj

Lola
Gost
Lola

Naravno da ne idem tamo, imam pravo na svoje misljenje i ne kukam.

ljubo
Gost
ljubo

SVE SI U PRAVU .JEDVA SMO SE NJIH KUTALISALI PRIJE STO GODINA .

Kapetan Leši
Gost
Kapetan Leši

Svaka cast samo bujrum te

Nera
Gost
Nera

A sto ce mu hoteli,kroz ove postojece cijeli Jul je bila promaja(Julska rupa)
Sezona ovim novopecenim ”Hotelijerima” traje 40 dana i uz to usmrdjese i o jadu zabavise sve oko sebe.
Najbolji primjer za to je Vile Oliva u Petrovcu.

Duh
Gost
Duh

Ovaj bi nas rasprodao za 2 mjeseca

?257000$0000?
Gost
?257000$0000?

Abu bekir. …………..????

Send this to a friend