Ekonomija

Bez odgovora o platama radnicima MA i obnovi letova

Predstavnik radnika Montenegro Airlinesa Miljan Perović kazao je da od izvršnog direktora kompanije Nikole Vukelića nijesu dobili odgovore na pitanja kada će radnicima biti isplaćene zaostale četiri zarade, te da kada će biti obnovljen avio saobraćaj koji je nedavno najavljen.

Perović je u Jutarnjem programu TVCG saopštio kako mu je Vukelić rekao da ne zna odgovore ni na jedno, ni na drugo pitanje, što radnike nije iznenadilo.

“Shvatilo smo da je to perfidna igra, koordinisano djelovanje menadžmenta i Vlade Crne Gore, protiv zaposlenih u MA. To mogu da obrazložim ovako. Na pitanje kada će biti isplaćeni lični dohoci, v.d. izvršnog kaže da nema novca, a vlasnik MA, dakle Vlada Crne Gore, pravda to da ne može da prebaci novac jer to ne dozvoljava Evropska komisija vezano za državnu pomoć”, rekao je Perović.

Stoga je najavio posjetu predstavnicima Evropske unije, te ambasada stranih zemalja u Podgorici, kako bi ih pitali šta imaju protiv zaposlenih i njihovih porodica.

On smatra i da se Vlada Crne Gore sprema da polovinu zaposlenih izbaci na ulicu.

Valeri Đekić iz MA kazao je da nije siguran je li bilo potrebe za ishitrenim potezom poput gašenja kompanije.

“Dosta mi se čini da je djetinjasta ta odluka. Pitali smo nadležne o zaostalim zaradama i uspostavljanja saobraćaja. Ne abolilramo nikoga iz prethodne upravljačke strukture. Treba utvrditi individualnu odgovornost i skinuti balast sa zaposlenih”, rekao je Đekić.

Smatra da je politika napravila diskurs 2013. razvojem MA, a sada ga je politika konačno dotukla.

Zanima ih broj radnika u novoj kompaniji, te šta će biti sa viškom zaposlenih i kako će se praviti ugovori o preuzimanju radnika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Himera
Gost
Himera

Za sve nejasnoce pitajte DPS ??! Znaju sve odgovore !

Miki V
Gost
Miki V

Svaka cast gos Vukovicu i opstini Podgorickoj koja ce bezuslovno svim radnica MA dodijeliti po 250e nije puno ali ljucki jer ti ljudi zive od plate a dugo je ne primaju i muka je na njih Bravooo!

STUDENT
Gost
STUDENT

Putnike više niko ne spominje. 300.00eura ukrali i nikom ništa

Goran
Gost
Goran

Da vam da narod?Obavezno

zabjelo
Gost
zabjelo

Ajte kod predsjednika

Send this to a friend