Ekonomija

Bogdanović posjetio kompleks Luštica Bay

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je danas kompleks Luštica Bay u Tivtu, koji se nalazi u zaštićenoj okolini prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora. Ministar Bogdanović se tokom posjete sreo sa izvršnim direktorom kompanije Darenom Gibsonom, članom Odbora direktora Predragom Nenezićem i njihovim saradnicima i obišao kompleks koji je u izgradnji.

Predstavnici kompanije Luštica Development predstavili su ministru Bogdanoviću dosadašnje rezultate projekta i dalje planove za njegov razvoj.

Ministar Bogdanović je istakao da Vlada Crne Gore podržava projekte koji doprinose ukupnom razvoju Crne Gore, kao i razvoju njene privrede i turizma. U tom smislu, Ministarstvo kulture iz domena svoje nadležnosti, prepoznaje značaj projekta kojeg realizuje kompanija Luštica Development, rekao je ministar Bogdanović.

S obzirom na to da se navedeni kompleks nalazi u zaštićenom području, ministar Bogdanović je dodao da je od izuzetnog značaja dobra koordinacija i stalna komunikacija sa predstavnicima Ministarstva i Uprave za zaštitu kulturnih dobara, kako bi se zaštićene zone sačuvale u skladu sa propisima, ali i omogućio razvoj ovog značajnog kompleksa.

Send this to a friend