Ekonomija

Brkovića tužilo 46 radnika

U pljevaljski Osnovni sud, od početka ove godine, stiglo je 46 tužbi koje su predali radnici protiv Vektre Jakić, usled neredovnih isplata zarada. U Vektri Jakić zarade kasne poslednjih godina, a zaposleni potražuju plate iz prošle godine.

Riječ je o platama čija je ukupna vrijednost 70 hiljada eura. Većini radnika duguje se osam plata, ali suradnici tužili za četiri plate. Sudski postupci su u toku, a već je održano nekoliko ročišta.

Zaposleni su Vektru Jakić tužili i prošle godine zbog neisplaćenih zarada. U jednom slučaju izvršena je i prinudna naplata od strane javnog izvršitelja, a u nekim slučajevima ova kompanija je nakon sudskih presuda izvršila isplatu. U pomenutom slučaju javni izvršitelj je izvršio prodaju imovine ove kompanije, kamione za prevoz drveta, i zaposlenima isplatio dugovanja.

Zaposleni su se opet odlučili na sudsku naplatu nakon što je iz Poreske uprave saopšteno da će Vektra Jakić ići u stečaj. Radnici su se uplašili da, ako fabrika ode u stečaj, neće moći naplatiti svoja potraživanja, jer je cjelokupna imovina za ložena kod banaka u vi du hipoteka, pa bi zaposleni ostali kratkih rukava.

U Vektri Jakić je izuzetno teška situacija i trenutno nema proizvodnje, a zaposleni ne dolaze na posao. Prema zvaničnim podacima držvnih organa ova kompanija za poreze državi duguje sedam miliona eura, a cjelokupna imovina je založena za kredite kod poslovnih banaka. Poreska uprava je i pored najava odložila da traži uvođenje stečaja, jer u uslovima kada je imovina Vektre Jakić pod hipotekom, u slučaju stečaja ne bi mogla da naplati svoja potraživanja.

Prema nezvaničnim saznanjima, na eksploataciji pljevaljskih šuma, Vektra Jakić još uvijek radi uz pomoć pojedinih partnera, odnosno podizvođača. U takvim okolnostima ova kompanija ima određene prihode, pa treba očekivati da će zaposleni uspjeti da naplate svoja potraživanja. Ostaje da se vidi da li će početkom proljeća doći do obnove proizvodnje u Vektri Jakić, odnosno da li će ova kompanija ipak moći da izbjegne stečaj.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Zapošljeni..

Slavko
Gost
Slavko

Ovi je jos jedan projekat dpsa, sjetite se ovoga kad budu izbori. Oni imaju milione i skoluju djecu po svijetu, po 10 kuca i 15 auta a narod Crne Gore nema struju da plati. Svi na ulice, dosta je bilo!

Tako nam treba?
Gost
Tako nam treba?

Kakva je ova država i sudovi ispašće ovi radnici koji su tužili krivi ! Ko su ti drznici da traže 8 plata ? Biće da oni moraju platiti nadoknadu sudskog postupka ovim našim “stručnim” sudijama .

Marko
Gost
Marko

Nemaju sanse, bojim se da radnici ne budu krivi sto traze plate, jer bi ludi vidio da za Brkovica ne vazi nijedan zakon u ovoj drzavi.

Turboauspuh
Gost
Turboauspuh

Sad će opet država da mu uspe pet-šest miliona državne pomoći!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

idite mu kuci uzmite mu imovinu …drugacije necete dobiti nista

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Oglas: mijenjamo Vektru za atomsku bombu iste razorne moći.

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Kakva je ovo drzava koja dozvoljava kasnjenje 8 plata i neplacen porez,sta rade te institucije,u normalnin zemljama posle tri zakasnjele plate automatski ides u stecaj a ovdje on nastavlja da sijece sumu,nepravda i dvostruki arsini

pixi
Gost
pixi

a koliko bi tek Brkovic imao sta reci za prvu familiju…ajmo novinari istrazujte malo a ne samo da branite vodju..idemo krediti,koncesije,ugovori,porezi…istrazujte malo..ne cekajte snimke..

Soko
Gost
Soko

Nisu oni ludi da ostanu bez posla.

Send this to a friend