Ekonomija

CBCG ne zna koliko i ko trguje bitkoinom

99 problems and Bit ain't one

Nema podatka ko u Crnoj Gori radi sa virtuelnim valutama, od kojih je najpoznatija bitkoin, niti koliko se transakcija obavi godišnje, kazali su Pobjedi iz Centralne banke povodom izmjena zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma koji predviđa da će pravna i fizička lica koja rade sa kriptovalutama morati da prijavljuju transakcije preko 15.000 eura.

“Organizacioni dio CBCG zadužen za statistiku platnog bilansa ne raspolaže podacima vezanim za virtuelne valute, odnosno informacijama koliko fizičkih ili pravnih lica se bavi izdavanjem i upravljanjem virtuelnim valutama, niti koliko se takvih transakcija obavi. Podaci koji se prikupljaju s ciljem izrade statistike platnog bilansa su na većem agregatnom nivou od nivoa pojedinačnih transakcija, kao što je trgovanje virtuelnim valutama, te se stoga ove transakcije ne mogu izdvojiti”, objasnili su iz CBCG.

Prijedlog zakona je ušao u skupštinsku proceduru i uskoro bi poslanici o njemu trebalo da glasaju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nemamime
Gost
nemamime

Neka neko obavijesti drzavu crnu goru da su kriptovalute napravljene upravo iz razloga da bi se izbjegli lopovski i parazitski papci bilo koje drzave na svijetu, pa samim tim i crne gore. najvise od svega me interesuje kako to centralna banka misli da me nacera da joj prijavim bilo koju transakciju kriptovalute. centralna banka, a i cijela drzava, nema ni… Više »

Kenan H
Gost
Kenan H

Komunalna će skenirat gradjane tabletima! Kad mu aplikacija javi odma te hapsi :))

Milijarder 2222
Gost
Milijarder 2222

Ne radi niko ja znam to je valuta od nekoliko bogatih ljudi. Kad se napune para obali će ga. Znam ja to provereno.

NikolinaG
Gost
NikolinaG

Ove valute su i napravljene da bi se preskocili ovi drzavni paraziti i njihova kontrola , nema posrednika , anarhija totalna . U CG ima dosta i kriptomajnera i trgovaca istim valutama ali to je lijepa vrsta robe koja ne poznaje granice . BTC , ether, xmr , zcas……. su buducnost ili mozda za neke velika prevara ali veliki novac… Više »

Netik
Gost
Netik

Fino receno.
Samo bih dodao da Bitcoin kolo vode hangari iz Kine i Islanda.

Send this to a friend