Ekonomija

CdM saznaje: Avio linija Podgorica-Bari od januara, letjeće Montenegro Airlines

Montenegro Airlines

Nova avio linija između Podgorice i italijanskog Barija startovaće u januaru 2020. godine, a na ovoj relaciji saobraćaće nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines, saznaje CdM.

Predstavnici Aerodromi Crne Gore nedavno su učestvovali na radnom sastanku transnacionalne mreže projekta “ON CLOUD NINE – Povezivanje bliskih a neistraženih destinacija uspostavljanjem novih međujadranskih transportnih usluga” u  glavnom gradu italijanske pokrajine Molise, Kampobasu.

Projekat “ON CLOUD NINE (“Na devetom nebu”) ima za cilj da uspostavi avio veze između italijanske regije Pulje i Crne Gore, kao i Pulje i Albanije, kroz eksperimentalno pokretanje novih avio ruta. Ova inicijativa će doprinijeti unapređenju mobilnosti, trgovine i turizma u regionu Crna Gora – Italija – Albanija, kroz razvoj i poboljšanje kvaliteta novih prekograničnih, održivih i integrisanih  mogućnosti za transport putnika. U okviru projekta Aerodromi Crne Gore će uspostaviti  liniju  Podgorica-Bari -Podgorica.

Treba napomenuti kako se na tržištima nekoliko zemalja bivše Jugoslavije očekuje se značajan rast broja putnika u redovnom saobraćaju ove zimske sezone.

<<<Dobre prognoze za avio saobraćaj u Crnoj Gori, očekuje se veći broj putnika<<<

“Na osnovu podataka analitčke kompanije Cirium (nekadašnji FlighGlobal) koja se bavi analizom trendova u oblasti vazduhoplovstva i putovanja, upoređujući zimsku sezonu 2019/20 sa prethodnom najosjetniji pomak u pogledu broja odlazećih putnika na evropskom kontinentu zabilježiće Crna Gora”, objavio je portal EX YU aviation.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DAKKA SU-57
Gost
DAKKA SU-57

Ko ce kupiti kartu za Bari kad je tamo sve puklo. Mislite li da se isplati trgovat sa italijanima kad to isto u turakoj i.ate 3 puta jeftinije. Kad su bolji trgovci. Nece te prevariti ko italijani, i moze dobro da se iplati uz svo placanje porezabi carina . Ko je taj koji ce da i de u Bari u… Više »

Trece Oko
Gost
Trece Oko

To je super vijest , karta povratna 150 eur kao do Beograda i biće vema rentabilna linija više u ljetnjoj sezoni

Srafciger
Gost
Srafciger

Za male pare ce se ic do barija..tipa 350€ povratna..otvori nam ovaj montenegro airlines prozor u svijet..vazda vi hvala..

mojsilović
Gost
mojsilović

Tamo bez kufera a povratna sa dva tri kufera zavisi.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pitanje da li ce Montenegro Erlajns prezivjet do tada 😂

Dancek
Gost
Dancek

A šta je sa feribotom, zar nije plan bio da se oživi Bar kupovinom jednog kao nekada? Ako uvedete avion za Bari, slobodno stavite ključ u Barsku luku. Što bi neko putovao brodom cio dan kad može avionom za pola sata.

mojsilović
Gost
mojsilović

A to je bilo obećanje uoči prošlih izbora đe si se toga śetio ovo je najnovije predizborno obećanje.

Okg dps
Gost
Okg dps

Nece Montenegroairlans dobaciti do 2020,inace mislim da je linija dobra.

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Moraju li nas vezivat 🙄

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Mene je strah

DAKA SU.57
Gost
DAKA SU.57

To je rentabilna linija , pola od putnika ig PG ce zavrsiti u zatvor u Bari . Moze avion slobodno da naplacuje duplu cijenu za prtljag. <Tako je bilo sa Linkom u kotor , podje 60 siptara i vrati se link prazan iz <Barlete. Sprdnja 1

Slavko
Gost
Slavko

Hoce li ovo DPS jos malo para od jadnih plata Crnogoraca da ukrade? Dug Montenegro Airlinesa je 100.000.000 eura, a plata u Crnoj Gori 222 eura.

mojsilović
Gost
mojsilović

Ne ruši nam iluziju i od nje se živi.

Krampa
Gost
Krampa

Živi se od mitova, tipa kosovskog.

mojsilović
Gost
mojsilović

Pa nijesam ja napravio mit kosovskog boja no Njegoš a vi ste se ponijeli prema Njegošu samo tako. Drži se ti tvoje braće bošnjaka i lopate i sve će biti u redu.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Platu 222 evra u CG od svih gradjana imaš jedino ti, u skladu sa ta 4 razreda osnovne što imaš. A sad idi nazad na čišćenje ulica. I da se sve cakli.

XYZ
Gost
XYZ

Odlicna vijest! Bravo!

Dej babin bećir
Gost
Dej babin bećir

Ljudi kako je opasna italijanska mafija po neke porodice imaju po 500 do 1 000 miliona eura godišnje. A onaj stari iz crne gore što im je bio šef još je živ i na slobodu. ……

Ja i Ti Adm😊
Gost
Ja i Ti Adm😊

Ako je prioritet brodska linija bar bari i kupovina broda ovo mora da je jos jedan “uspjeh” dps….

Blavor
Gost
Blavor

Pa do beograda je 160 ako ikas srece povratna, a ovamo ovekujem da duplo vise

peckham
Gost
peckham

naročito će doprinijeti povezivanju ako karta bude 150€.

Marko
Gost
Marko

Bice taman toliko.

Hmm
Gost
Hmm

Po pravcu

Send this to a friend