Ekonomija

Cetinje smanjilo dug za milion eura

Cetinje

Prijestonica Cetinje smanjila je prošle godine dug za oko milion eura, navodi se u Izvještaju o radu gradonačelnika za 2018. godinu, koji će Skupština Prijestonice Cetinje razmatrati 17. aprila.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, prema preliminarnom izvještaju Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj, na koji se poziva gradonačelnik, dug je smanjen na 23,6 miliona eura.

“Konačan iznos duga biće poznat nakon nalaza nezavisne revizorske kuće, koji se ubrzo očekuje”, ističe se u saopštenju.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog Odluke o kupovini dijela imovine gornjeg Oboda.

“Kupovina nekadašnjeg kompleksa gornjeg Oboda predviđena je Programom razvoja Prijestonice Cetinje za 2019. godinu, koji je usvojio Senat Prijestonice i potvrdila Skupština Prijestonice, a kasnije i Vlada. Cilj ovog projekta je stvaranje uslova za obavljanje privrednih djelatnosti i otvaranje novih radnih mjesta”, kazali su iz cetinjske uprave.

Prijestonica je, naglašavaju, jedina dostavila ponudu na oglas za kupovinu imovine Oboda, za koju je ponudila dva i po miliona eura.

“Dio novca za kupovinu obezbijeđen je u kapitalnom budžetu Crne Gore za 2019. godinu, dok će ostatak biti planiran u kapitalnom budžetu za 2020-2021. godinu”, rekli su u Prijestonici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ćotek
Gost
Ćotek

kako??? od čega???

Maro
Gost
Maro

Srecni su draga moja zbog rezultata koji su evidentni. A zalosno je sto ima takvih kao ti,pa ne valja ni dobro ucinjeno za nas grad. Misli dobro,zeli dobro. Da bi isto dobila ! Poz za tebe

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

E slusam ove licemjernosti od komentara…Pofaljuju Cetinje sto je smanjilo dug od milion a sto je Budva od 50 mil duga od Marovica smanjila na 20 to niko ne pominje…Mora da je 1 vece od 30

Nevena
Gost
Nevena

Treba pohvaliti samo to sto se dug konacno zaustavio posle 12 god, i onako uzgred vracen dio. To je izvjestaj niko ne kaze ko je vise vratio. Jel Bog dao da svi smanjuju dugove.

Minjaš
Gost
Minjaš

Jedno veliko BRAVO za prvog sa timom

Madjo
Gost
Madjo

Perspektiva Prijestonice samo Evropska !!!! 👏👏👏👏👏

Jovanka
Gost
Jovanka

A sto radi Cetinje…Srecni su sto ce se razduzit do 2579-te!

Lokica
Gost
Lokica

” KONAC DJELO KRASI “… CESTITKE!!!

Jocka
Gost
Jocka

Sjajna vijest za nas grad. Konacno posteni ljudi. E od VAS treba da uce ostali predsjednici u Crnoj Gori. Imate obrazovan kadar, obrazovane ljude i cijenite to. Bravo

Montenegro 1
Gost
Montenegro 1

Nije Vam lako, pored toliko duga funkcionisati i postici rezultate. Prethodnici su masakrirali i grad i budzet i ovaj narod. A dje ste sad ministre cetinjski ??Gradonacelniku i ekipi sve cestitke!!!

Tomo
Gost
Tomo

Tako se radi. Ko hoce- moze. Smanjen dug, otvaranje novih radnih mjesta,povecanje naknada za porodilje. E ovo je napredak. Sjajan tim na Cetinju.

Send this to a friend