Ekonomija Montenegroberza

CKB kupila akcije Societe Generale Montenegro za 35,6 miliona eura

CKB

Na Montenegroberzi danas je Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica CKB kupla 87.602 akcija (90,55 odsto) Societe Societe Generale Montenegro banke SGM. Vrijednost transakcije iznosila je više od 35,6 miliona eura.

Iz Montenegroberze je saopšteno da je danas obavljena blok transakcija od 87.602 akcija (90,55 odsto) Societe Generale Montenegro banke, simbol POBA.

“Kupac akcija je Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, a prodavac je Societe Generale SA Pariz. Ukupna vrijednost blok transakcije iznosi 35.629.692,37 eura, odnosno 406,72 eura po akciji”, navedeno je u saopštenju Montenegroberze.

Najavljeno je da će u narednom periodu Crnogorska komercijalna banka će u skladu sa zakonom i podzakonskom regulativom ponuditi svim preostalim manjinskim akcionarima otkup njihovih akcija.

Ranije je postignut dogovor da će CKB platiti 35,6, umjesto u februaru dogovorenih 40,5 miliona eura za kupovinu Societe General banke Montenegro. To je peredviđeno aneksom ugovora koji su 3. jula sklopili predstavnici ove dvije banke i o tome obavijestili Montenegroberzu. Umanjenje cijene je posljedica, kako je objašnjeno, odluke o isplati dividende.

<<<CKB i Societe General banka kupoprodajnu cijenu umanjili za 4,8 miliona eura<<<

Podsjećamo da je Centralna banka Crne Gore u maju odobrila spajanje Crnogorske komercijalne banke i Societe Generale Montenegro banke SGM.

<<<Centralna banka odobrila: CKB može da preuzme SGM<<<

“Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica (CKB) podnijela je Centralnoj banci Crne Gore 27. marta ove godine zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća od 90,5578 odsto u akcijskom kapitalu Societe Generale Bank Montenegro AD (SGMNE)”, saopšteno je danas iz CBCG-a.

U CBCG su tada istakli da je na osnovu priložene dokumentacije i dodatno dostavljenih informacija i podataka, kao i odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, utvrđeno da su ispunjeni zakonski propisani uslovi za izdavanje ovog odobrenja.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Ja volim moju CKB banku od kada sam postao klijent sa 18 godina i ne bih je za ni jednu drugu mijenjao 🏦💶💶💶💶💶💶💶💶💶👍👌

Trol
Gost
Trol

ja, iskreno, ne vidim kako su ih pustili da naprave takav monopol

SPRDNJA
Gost
SPRDNJA

AJD DAKO BUDE SAD DPS IMAO PARA DA OVU KOLONU SREDI PO KOTORU…
STOJIM U KOLONU 1 H I 35 MIN….
LJUDI PADAJU U NESVJEST A NI HITNA NE MOZE PROCI…
OVO JE SRAMOTA
SRAM VAS BILO…

Bezimena
Gost
Bezimena

Samo kad im TAJO odobri
Do tada trpite i cutite …

Bankar
Gost
Bankar

kad ckb pokupuje to što je planirala, ima da bude No.1, monopolisti, ostali će ili otići iz CG ili se ugasiti

Iz tudjine
Gost
Iz tudjine

Tacno
Zato sto prije to pametnije

Send this to a friend